Сложете си гумени лагери! Много са тихи.
Сложете си гумени лагери! Много са тихи.
Не нямам съобщение.
Получих 2 броя лагери тази сутрин, благодаря Неца.
Малко по-късно през деня се заех със смяната на лагера и профилактика на климатика.
Направих клипчета на звука от лагера преди и след смяната. Разхождах степента на вентилатора от ауто до максимум и пак на ауто. Най-отчетливо се чува шума при намаляне на оборотите.
Преди:
След:
Снимки от процедурата:
Климатикът е работил на охлаждане преди да започна и за това се виждат мокри петна по питата
![]()
Натрупал е малко прах между ламелите от последното почистване преди 2 години
Пластмасовият панел е свален
![]()
![]()
Горната клапа е свалена
![]()
Откопчавам питата от щипките
Вижда се перката, по-чиста е от очакваното
С помоща на малка хладилна чанта закрепвам питата. Лигена отдолу е за събиране на водата от изплакването. Ще използвам Meglio с марсилски сапун и чиста вода в другата бутилка за изплакване. Подложил съм старо покривало, за да не цапам пода. Предварително съм свалил кутията с електроника и съм разкачил заземяващите проводници от питата.
Кондензната вана заедно с долната клапа преди измиване.
Перката е свалена, преди измиване макар да няма нужда.
![]()
![]()
Моторчето
![]()
![]()
Отваряно е два пъти и няма нужа от рязане на пластмасата, върху която е залепен металният капак.
![]()
Това е под капака на моторчето, старият лагер е изваден.
![]()
Монтаж на нов лагер
![]()
![]()
Измиване на топлообменника
![]()
Частите са почти сухи на терасата
![]()
Всичко е сглобено и чисто
Цялата работа отне 2.5 часа. Най-трудното е демонтиране и монтиране на кондензната вана. Резултатът е задоволителен, отивам да пия едно-две![]()
Оказа се, че съм сменил само 1 от общо 2 лагера. Скоро ще разглобявам отново за подмяна на предния лагер.
Как само един? Не ги ли сменяш в комплект?
Не знаех, че са два. Но се замислих как ли лагерува само с един лагер и що Нецата ми прати 2бр![]()
... Нали сваляш ротора?
Ротор не съм свалял.
Няколко пъти сменям само 1 лагер. То явно за това съм "сменял" няколко пъти.
Само първия път ми го смени един климатичар, но той взе мотора, забави се 2 часа и го донесе. Не съм го гледал в ръцете кво е сменял.
Ей сега ще отворя да видя какво става, че не ми дава мира.
Внимавай да не прецакаш платката като я вадиш.
Изгледай този клип:
https://youtu.be/dthIZdf4ROs?t=1
Готов съм, сега е още по-безшумен
Jack, мерси за клипа, видях го след като сглобих климатика. Тоя има интересна скоба за вадене на лагерите, аз на ръка ги вадих и не беше лесно.
Здравейте и при мен на вътрешното тялона FVXS25FV1B се чува шум и лагерите най вероятно са тръгнали. Може ли да ми препоръчате човек или фирма за тази дейност. Благодаря предварително
Отново шум от вътрешното тяло
Явно няма да стане със смяна на лагерите два пъти годишно.
Сигурен ли си, че са лагерите? Това звучи като крайно разбити лагери, което за няколко месеца е невъзможно. Каква марка му сложихте?