Лагерите са SKF, по-нагоре в темата има снимка на опаковката и лично necata2 ми ги даде. Възможно е да има проблем с мотора и за това да разбива лагери.
Лагерите са SKF, по-нагоре в темата има снимка на опаковката и лично necata2 ми ги даде. Възможно е да има проблем с мотора и за това да разбива лагери.
С какво набиваш лагерите.Пробвай с лагери NSK, но с нормална хлабина, клас С3 са с хлабина, по-голяма от нормалната.
Този пост е редактиран от edi1; 01-02-18 в 15:20.
С ръка вкарвам
Дори и да са с хлабина С3 лагерите, пак не трябва да влизат на ръка, освен ако не са нагрети до 900С.
Е малко смазка на оста и влизат.
Ако влизат МНОГО хлабаво, сложи малко анаеробно лепило с висока якост (син локтаид) на оста. Не слагай на външната черупка.
Намираш си някакъв "уплътнител за лагери", не лепило. Мисля, че има на "Локтайт", но има и други. Почистваш оста от всичко мазно с корисилин или ацетон. Капваш една капка и я размазваш по оста, където ще лежи лагера, след което го монтираш на място, като внимаваш от уплътнителя да не попадне върху сепаратора или външната черупка. Ако от течността излезе извън мястото, където лежи вътрешната гривна, внимателно забърсваш. Сглобяваш мотора след пълното изсъхване на уплътнителя, според инструкцията му.
Ас залагам на лош баланс на турбината. Фабрично са много зле.[emoji41] Иначе с уплътнитела е по-правилно от лепило.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Интересно е друго, това са проблеми от години и никакви напъни за решение? Преди, като продавах доста Дайкини, направих пътеки до клиентите за лагери и тракащи решетки.
Е, га ти!!!
И това на продукт на който пише "Made in Japan" ...
На мен това ми прилича по-скоро на тракане на перка на вентилатор/турбина задиряща леко в нещо пластмасово, ама знам ли...
точно лагер е .. и то в начална фаза .. първо е цъкане ,после става виене ..
Японските лагери ако въобще са монтирани такива не се славят с голяма здравина . Най- здрави са SKF Швеция всичко произведено по ГОСТ и колко невероятно да звучи на някой лагерите на ВМЗ . Иначе проблема на повечето нови лагери е че стоят дълго по складовете и греста в тях изсъхва , аз им свалям задължително капсуловката и слагам прясна грес . Ако искате да вярвате в някои не е имало въобще грес само консервационна смазка да не дрънчат . Да не остана не разбран , след слагането на грес пак си поставям капсуловката на мястото
Този пост е редактиран от gerhar; 02-02-18 в 00:00.
БГ лагерите не са лоши .. но не стават за вътрешно тяло на климатик .. питай ме откъде знам![]()
Ами кажи, човек винаги може да научи нещо . Аз ВМЗ ги слагам наравно с другите два които споменах . На Пасоника сложих нарочно ВМЗ да видя колко ще изкарат защото на какво ли не се начетох , еми четвърта година си е тишина . Мнението ми не е ангажиращо.
аз сложих и махнах .. фабрично си имат някакъв шум който ме дразнеше