Ако си свалял клапата, да не си я монтирал към сервомотора на 180 градуса?
Ако си свалял клапата, да не си я монтирал към сервомотора на 180 градуса?
амии...самата клапа не съм я свалял....само откачих моторчето и след това го монтирах...но мотора не можеш да го объркаш..
за да паснат сервомоторчето и клапата..трябва мотора да е в затворено положение .а клапата в отворено....иначе не пасват.... ???!!!
стана някаква магия...!!!!
дали има проблем ако работи така климата... ??!!
Този пост е редактиран от deko70; 30-03-18 в 18:23.
Провери дали не си включил куплунга на обратно.
Колега снощи ми звъня и ти обясних,че когато горната се отваря,долната се затваря.Когато го спреш е обратното.Ама сте едни самодейци...
https://youtu.be/RLEO-yrYEEw
колега благодаря за отзивчивоста...много съм ти благодарен....и наистина минавам към самодейците...
но не е нормално като е включен клим. долната клапа да е постоянно затворена...преди не беше така ...като го засиля си духаше и от долу...
ааа....буксата и да искам немога да я вкарам обратно-има зъб.. ???!!!
все пак благодаря... !!!
- - - - - - - - - -
благодаря за видеото колега.... точно така е и при мен...но по някое време не трябва ли да се отвори тази клапа при работен режим.... а при изкл....стои постоянно отворена... ??!
да не би от многократните вкл. и изкл. при пробите да се е ушашавила нещо електрониката ...има ли някакъв вариант за ресетване на електрониката.. ?
Този пост е редактиран от deko70; 30-03-18 в 21:21.
Това ключе в какво положение е? Като работи на топло след като тръгне за топли тогава отваря клапата стига да не си го направил само на горна .
Изпратено от моят Galaxy S6 с помощта на Tapatalk
АЛИУЯЯ... бог си NECAAA 2 ми копчето е било само на горна клапа.... колко съм смотан.......духна от всякъдеее...
благодаря ти ... събраха ти се много почерпкии...![]()
![]()
Деко70,желателно е да се монтират лагери с дълбок канал.Издържат на радиални и аксиални натоварвания в двете посоки,а също така и на комплексни/сумарни/.
благодаря за съвета VIKING 72 !!!!!
...но какво значи с дълбок канал... ? извинявай но аз съм любител и много не съм на ясно.. ?!
сложих SKF 2 Z 608 C3 ITALI . Дано да изкарат повече че зор видях с това разгл.- сглобяване..!!!!![]()
няма такива лагери с "дълбок канал" от споменатия масов модел 608z .. има 2-3 вида които са кажи речи идентични .. но пък има много производители - има от 10 цента ,има и от 10 долара![]()
Има, но те се използват при по-големи аксиални натоварвания, а при турбината или вентилатора не са такива. Ето пример за deep grove bearing 608zz
за външния вентилатор би било идейно ,защото той понася аксиалното натоварване от перката стремяща се "напред" така да се каже ..
608 2z c3 GJN.jpg
динамично натоварване-3.45kN
статично натоварване- 1.37kN
граница на умора-57N
референтна скорост-75000r/min
ограничението на скоростта/лимитна скорост/-38000r/min
Освен,че е с дълбок канал е и с висококачествена грес.
Грес с полиуреа,сгъстител с консистенция 2
по скалата на NLGI.
Главната роля на греста каква е???
Да намали триенето и отделянето на топлина!
Като стане на масло,файда няма.
Просто казано при денонощна работа без почивка 10 години живот.
В БГ струва около 8лв,обаче не може да се купи от първата железария,а само на определено място или поръчка от чужбина!С тази маркировка досега не съм попадал на ментета.
-----------------------------
Модел на Лаферт/италиански мотори/,които работят в индустрията при много тежки условия и непрекъснато,са със заводски лагери305.png
- - - - - - - - - -
„Дълбок канал”-дълбок жлеб с по-голяма от стандартната вътрешна хлабина.
Обозначава се със ( С3 ).GJN-висококачествена грес.Другите маркировки са ясни.
Този пост е редактиран от Viking72; 02-04-18 в 05:07.
Айде и аз с нови лагери на подовия.Сложихх koyo rs2 c3.Оригиналните china на 8г ме мъчат 3 година.Дано изкарат 4-5 години.Както се спомена по рано ,баланса и боя на турбината не са на ниво наистина.