Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 120
Like Tree43Одобрявам

Смяна на лагерите на ел.мотора на вътрешното тяло на FVXS серията на дайкин

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Отговор: Смяна на лагерите на ел.мотора на вътрешното тяло на FVXS серията на дайкин

Ако си свалял клапата, да не си я монтирал към сервомотора на 180 градуса?

2.  

3. Тук е от
    Mar 2018

Отговор: Смяна на лагерите на ел.мотора на вътрешното тяло на FVXS серията на дайкин

амии...самата клапа не съм я свалял....само откачих моторчето и след това го монтирах...но мотора не можеш да го объркаш..

за да паснат сервомоторчето и клапата..трябва мотора да е в затворено положение .а клапата в отворено....иначе не пасват.... ???!!!

стана някаква магия... !!!!

дали има проблем ако работи така климата... ??!!
    Този пост е редактиран от deko70; 30-03-18 в 18:23.

4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Провери дали не си включил куплунга на обратно.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Колега снощи ми звъня и ти обясних,че когато горната се отваря,долната се затваря.Когато го спреш е обратното.Ама сте едни самодейци...
    https://youtu.be/RLEO-yrYEEw

6. Тук е от
    Mar 2018

колега благодаря за отзивчивоста...много съм ти благодарен....и наистина минавам към самодейците...
    но не е нормално като е включен клим. долната клапа да е постоянно затворена...преди не беше така ...като го засиля си духаше и от долу...

ааа....буксата и да искам немога да я вкарам обратно-има зъб.. ???!!!
    все пак благодаря... !!!

- - - - - - - - - -

благодаря за видеото колега.... точно така е и при мен...но по някое време не трябва ли да се отвори тази клапа при работен режим.... а при изкл....стои постоянно отворена... ??!
    да не би от многократните вкл. и изкл. при пробите да се е ушашавила нещо електрониката ...има ли някакъв вариант за ресетване на електрониката.. ?
    Този пост е редактиран от deko70; 30-03-18 в 21:21.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Това ключе в какво положение е? Като работи на топло след като тръгне за топли тогава отваря клапата стига да не си го направил само на горна .

Изпратено от моят Galaxy S6 с помощта на Tapatalk

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от deko70 Виж публикацията

ааа....буксата и да искам немога да я вкарам обратно-има зъб.. ???!!!
    все пак благодаря... !!!
    Стъпков мотор може да завърти на обратно само ако му разместиш местата на кабелите в буксата и то в точно определен ред. Прочети какво ти е написал Нецата.

10. Тук е от
    Mar 2018

АЛИУЯЯ... бог си NECAAA 2 ми копчето е било само на горна клапа.... колко съм смотан..... ..духна от всякъдеее...

благодаря ти ... събраха ти се много почерпкии...

11. Banned
    Тук е от
    May 2017

Деко70,желателно е да се монтират лагери с дълбок канал.Издържат на радиални и аксиални натоварвания в двете посоки,а също така и на комплексни/сумарни/.
    deko70 одобрява това.

12. Тук е от
    Mar 2018

благодаря за съвета VIKING 72 !!!!!
    ...но какво значи с дълбок канал... ? извинявай но аз съм любител и много не съм на ясно.. ?!
    сложих SKF 2 Z 608 C3 ITALI . Дано да изкарат повече че зор видях с това разгл.- сглобяване..!!!!
    Viking72 одобрява това.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

няма такива лагери с "дълбок канал" от споменатия масов модел 608z .. има 2-3 вида които са кажи речи идентични .. но пък има много производители - има от 10 цента ,има и от 10 долара

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    няма такива лагери с "дълбок канал" от споменатия масов модел 608z .. има 2-3 вида които са кажи речи идентични .. но пък има много производители - има от 10 цента ,има и от 10 долара
    Има, но те се използват при по-големи аксиални натоварвания, а при турбината или вентилатора не са такива. Ето пример за deep grove bearing 608zz

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за външния вентилатор би било идейно ,защото той понася аксиалното натоварване от перката стремяща се "напред" така да се каже ..

17. Banned
    Тук е от
    May 2017

608 2z c3 GJN.jpg
    динамично натоварване-3.45kN
    статично натоварване- 1.37kN
    граница на умора-57N
    референтна скорост-75000r/min
    ограничението на скоростта/лимитна скорост/-38000r/min
    Освен,че е с дълбок канал е и с висококачествена грес.
    Грес с полиуреа,сгъстител с консистенция 2
    по скалата на NLGI.
    Главната роля на греста каква е???
    Да намали триенето и отделянето на топлина!
    Като стане на масло,файда няма.
    Просто казано при денонощна работа без почивка 10 години живот.

В БГ струва около 8лв,обаче не може да се купи от първата железария,а само на определено място или поръчка от чужбина!С тази маркировка досега не съм попадал на ментета.
    -----------------------------
    Модел на Лаферт/италиански мотори/,които работят в индустрията при много тежки условия и непрекъснато,са със заводски лагери305.png

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от deko70 Виж публикацията
    благодаря за съвета VIKING 72 !!!!!
    ...но какво значи с дълбок канал... ? извинявай но аз съм любител и много не съм на ясно.. ?!
    сложих SKF 2 Z 608 C3 ITALI . Дано да изкарат повече че зор видях с това разгл.- сглобяване..!!!!
    „Дълбок канал”-дълбок жлеб с по-голяма от стандартната вътрешна хлабина.
    Обозначава се със ( С3 ).GJN-висококачествена грес.Другите маркировки са ясни.
    Този пост е редактиран от Viking72; 02-04-18 в 05:07.
    deko70 одобрява това.

18. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Айде и аз с нови лагери на подовия.Сложихх koyo rs2 c3.Оригиналните china на 8г ме мъчат 3 година.Дано изкарат 4-5 години.Както се спомена по рано ,баланса и боя на турбината не са на ниво наистина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 12-05-11, 12:25
  2. Отговори: 0
    Последно: 10-05-11, 07:46
  3. Продавам подов климатик Дайкин FVXS 35
    От vanko68 във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 06-04-11, 16:53
  4. Отговори: 25
    Последно: 12-04-10, 10:43
  5. Теч от вътрешното тяло на Samsung
    От xybar555 във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 2
    Последно: 20-05-08, 17:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе