предимства на МЕ...
прочети си темата още веднъж отначало.
темата е за ключ.
предимства на МЕ...
прочети си темата още веднъж отначало.
темата е за ключ.
има си тема за него прочети я .. моите лични наблюдения - минимума на отопление е около 180 вата консумация ,приемливо нисък ( има някакво разминаване с брошурата ) .. над нулата се вдига .. на охлаждане е 130 вата и много рядко изключва .. двойнороторен компресор 950 вата ( кажи речи по тоя показател няма еквивалентна машина на 220 волта ) ,масивно външно и вътрешно тяло .. има плазмен филтър ( истински щото има и климатици дето пишат в брошурката плазма ала бала ама нямат ) и други шукарийки ,много тих определено .. забележки - окото се чува като се движи ( проблем който съм отстранил ) ,движението на жалузите също се чува ( моторчетата )
Дайте съвет FH35VE или FH25 Zubadan?
- - - - - - - - - -
Колега, насочил съм се към вече към FH серията на МЕ. Според теб Zubadan-a превъзхожда ли твоето моделче, разликата в цените не е голяма? При -10 като гледам Zubadan-a (9-ка) отдава колкото 12-ка от класическиа модел? Ти какво ще кажеш? Кое е по различното освен,че компресора работи на по високи обороти? Дайкина май го отписах вече.:D
Този пост е редактиран от kalin_sb; 06-10-13 в 22:56.
Много ми е интересно някой от вас оплюващите въпросния Daikin дали е притежавал конкретната бройка и дали е имал директни впечатления и наблюдения как се държи той в действителност ,а не да се говори наизуст :rolleyes: ...
Този пост е редактиран от crash77; 29-01-14 в 20:14.
Аз мога да сравня двата модела - имам два к серия на Дайкин и един fh на МЕ.
Като екстри, МЕ за мен е две класи отгоре, но пък и двата модела са адски икономични.
К серията има лед осветление на дистанционното, МЕ няма. МЕ има плазмен филтър, К серията няма. Вътр. тяло на МЕ е голямо и в малка стая би стояло грозно, но пък в голяма си стои супер на стената. Окото на МЕ върши някаква работа, докато сензорите на К серията.... МЕ може да сменя духането във всички посоки автоматично, дори разделено в две посоки,К серията само нагоре и надолу.
Като съм чел коментари тук, без да искам съм нацелил - МЕ в хола, а Дайкините в спалните.
Иначе.... климатика трябва да топли/охлажда, да е икономичен, и да ти хареса дизайна.
Притежавам дадения модел от Май месец 2013г. Лятото се справяше супер за помещение 22кв. като съм оставял вратите отворени за коридор 7кв. При температура на вън +35 градуса спокойно си поддържаше приятна температура вътре, юго-източно изложение - от сутрин до вечер грее слънце. Зимата дойде и сега главно на него се отоплявам. През деня когато няма никой го оставям на +22-3 градуса. Вечерите го надувам до +28 градуса - външната температура пада до -12 градуса!!! Говорим все пак, че отоплявам и коридора от време на време. Относно дефроста много грешите или поне за този модел. Трае точно минута, минута и малко. Много безшумно външно тяло особено при нощем режим няма ни звук, ни стон. Живея в къща и нямам съседи, които да ме отопляват отстрани, отдолу или отгоре. Имам изолация 15см плюс пвц дограма. Като цяло дайкина е предназначен повече за лятото - сиреч за охлаждане, но и зимата се справя доста добре. Доволен съм и не съжалявам, че съм го взел. Най вече защото е безшумен.