Що ги оплювате толкова тия дайкини.FTXS серията не е лоша.Виждал съм как работи климатика ,и то не е никак зле.Цената обаче е много висока.Аз първоначално се бяхнасочил към него ,но после си взех тошиба.
Интересува ме този модел от страна на надежна и бездефектна работа. До сега в стаята бе монтиран един Samsung 12-ка, грееше добре, когато е здрав, но вече никой сервиз в града не ще да го ремонтира. Питам дали някой има впечатления от този модел на Daikin. Той е нов на пазара и може би е още непознат.
- - - - - - - - - -
Този модел Daikin ATXV 35 AB, посочента фирма е пуснала промоционално на 999 лв. Със монтаж(!) ,което не е скъпо и малко ме озадачава .
а бре данбог кажи ква стая бре,изолация и т.н.
Блокчето е тухла. Направил съм външна изолация 5 см. и отвътре 2 см. Това е, че сме на първия етаж и повечето стени са външни. Но пода има добра изолация - 15 см. сгурия и кован паркет. Абе старо строителство. Ако работи добре 12-ка (или в случая 35-ца) се справя. Стаята е 3.5x 3.5 м. , има и малко коридорче.
- - - - - - - - - -
!?!? Все пак Daikin ли е или не е? Daikin претендират за престижна марка, а какво се оказва - че прави реплики на нискобюджетни климатици на неизвестни фирми. Така ли да ви разбирам?
Тези модели се произвеждат в китайски/малайзийски фабрики и се лепят стикери дайкин
Щото пък другите не се произвеждат в китайски/малайзийски фабрики
не говорете така пренебрежително за мерцедеса на климатиците.. бил 1:1 с Грее .. Грее е 1:1 с него а не обратното
Хубавите Дайкин се произвеждат в Чехия и са скъпички. Китайските са пунтамара, брандилани като дайкин. Всеки да си прави сметката.