Много, много отдавта имах същия проблем с едно хитачи, защото отопляваше много по-голямо помещение от това, за което бе конструирано. Тогава купих нагревател за подово отопление 500 W и го положих на дъното на тавата. Тъй като беше много дълъг, част от него излизаше през отвора за оттичане на конденза и влизаше през фунията под него, в PVC тръбата за зимен конденз. Бях го направил да се включва да работи само по време на дефроста с обикновено малко реле, взимащо сигнал от четирипътния вентил. Системата работеше. Когато преместих климатизатора в по-малко помещение, нагревателят се оказа излишен. Защо ли...
В моя случай, машината топли помещение от около 39кв. в тухлен апартамент на втори етаж със сменена дограма и опаковано навсякъде със гипсокартони и вата. Аз работя именно това от 15г и мисля, че си разбирам от моята работа. Като цяло помещението е топло, отдолу комшиите се топлят с камина, а над мен с един FTX35GV :rolleyes: В по-малко помещение (моето е като разграден двор хехе)
Виж ако я преместя в спалнята тази 18ка (също опакована с вати и прочие) да разбирам, че може и да избегне флекса ...
Иначе го държа на 23гр. вече 4 зими и си топли пущината.
И при мен Дайкина е монтиран в помещение 30 кв.м.с външна изолация и ПВЦ дограма и вата по таваните.Така че заледяването на климатика не е от преоразмеряване и от озорване.Аз съм много доволен от машината ,голяма сила е и не се чува като работи даже и на -20 градуса.Просто отворите на тавичката не са направени правилно според мен.Даже отвора е само един и за това и трупа толкова много лед в тавата.
Плюс това си в къща. Заледяването на тавата на FTX50GV се дължи на това, че понякога прави дефрости без да има скреж по питата, изтича се съвсем малко вода и замръзва точно на дупката. С професионалната серия няма такива проблеми.
Няма смисъл да местиш машината щом си топли добре, отвора е твърде малък сигурно и се запушва бързо, най лесно и с най малко средства да се оправи е да се направят 2 по големи отвора, тогава сигурно и от нагревател няма да има нужда.
Именно. Климатика като не е натоварен и ги прави тези неща. Моята 60-ка в 45 квадрата заледява тавата, ама ми е на терасата и си го чистя без проблеми. На комшията 50-ката е в 50 квадрата, тече постоянно, ама лед в тавата няма.
Бигкоко, не я мести машината в по-малко помещение, че по-лошо ще стане.
Аз нямам намерение да местя машината.Работи си добре,топли охлажда както си трябва.Само да реша проблема със заледяването на тавата и няма да има проблем.Но се чудя на кой вариант да се спра.Да се направят още отвори в тавата или нагревател да се сложи.Май ще се направят няколко отвора и ако и така задържа лед, тогава вече ще се наложи да се слага и нагревател.
Привет отново! Дойде захлаждането и включих климатика че на децата им стана студено. Всичко си тръгна перфектно но,от вън се чува едно странно виене на звук със свързани импулси. Махнах решетката и завъртях вентилатора на ръка. Според мен е лагер на мотора на вентилатора на външното тяло. Въпросът ми, е има ли нещо специфично при разглобяването му. На пръв поглед изглежда доста елементарно демонтирането му от кутията. Има една гайка която държи самата перка и 4 болта които държат мотора към планката на климатика. Лесно ли се отваря самия мотор обаче не знам и не смея да се пробвам да сменя лагера без професионален съвет. За това и пиша тук за помощ!
Питай в някой сервиз каква е резбата на гайката. Може да е лява.
Изключен от захранването и без да се сваля от металната планка. Лагерите се сменят що годе лесно, потърсете човек, който е виждал и знае какво прави. Моторът е скъп и се доставя с поръчка!
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Значи аз да не пробвам да го свалям , а да търся техник за да не стане беля.
Изпратено от моят Power_3 с помощта на Tapatalk
ftx25gv1b на кума изкарва грешка U4 (Malfunction of transmission between indoor and outdoor unit). Каква може да е причината за тази грешка?
И другия въпрос е на някой намират ли му се от стар климатик резервни части срещу заплащане?
Климати се ползва само за охлаждане 10-20 дни в годината затова според мен не трябва да се залита за нов, ако се намери втора ръка необходимата част.
Тази грешка в за комуникация. Вероятно проблема е във външния електронен блок, но е добре да се прегледа и вътрешния.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk