Страница 28 от 38 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 569
Like Tree402Одобрявам

Видяхте ли новия FTXB-C

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C

Цитат Първоначално публикувано от malena Виж публикацията
    Здравейте,тази зима ще сменяме стария климатик (Fujitsu General 12),който е малък за стаята,която е 35 квадрата.Бюджета ни е до 2000 лв. и за тези пари ме насочиха към два модела,единия е Daikin-ftx50 и Mitsubishi msz-sf 50.Мой познат каза,че и двата са що годе едни и същи,ще се ползва основно за отопление,стаята е с много прозорци,под нас не живее никой,имаме изолация само на тавана,абе хладничко си е през зимата
    По-добре вдигнете бюджета ,в противен случай догодина пак ще питате за климатик и ще имате чувството ,че около 2000 лв. сте хвърлили на вятъра.

- - - - - - - - - -

Предполагам,че Daikin-ftx50 е FTX50GV, а не FTX50KV.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2016

[QUOTE=emil vasilev;783403]По-добре вдигнете бюджета ,в противен случай догодина пак ще питате за климатик и ще имате чувството ,че около 2000 лв. сте хвърлили на вятъра.

- - - - - - - - - -

Бихте ли казали защо мислите така,не одобрявате тези два модела ли?За съжаление дори това е много над допустимия бюджет,за 5 години някак си успявахме да се отопляваме с 12-ката ,естествено в най-студените дни не,та затова си мислех,че с по-голям климатик няма да е такъв проблем.

4. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

С Митдубишито може да останете на студено. Няма добри мнения за модела. Дайкина FTX50GV би трябвало да се справя, но Тошиба 16 Сузуми вероятно ще работи по-добре. .
    Този пост е редактиран от kokovox; 30-08-16 в 00:18.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

malenа, за Вашето помещение, предвид условията които споменавате, може да погледнете следните модели:
    General Fujitsu ASHG18LFCA
    Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus
    Gree GWH18UC-K3DNA4F U-Crown
    Samsung AR18HSFNCWKNEU Classic+
    Само, че нещата отиват в друг ценови диапазон (не е драстично, но все пак са над 2000 лв.) Покупката на подобна техника е дългосрочна инвестиция, така че не правете компромиси, за да не се получава
    Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    че около 2000 лв. сте хвърлили на вятъра.

6. Тук е от
    Aug 2016

Благодаря за съветите,аз май пак не съм разбрала,модела който съм написала (дайкина) е по-евтин от този който ми предложиха,този излиза около 1600,а модела който ми предложиха е около 1900 .

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

МАЛЛЕНА,във филма мацката беше БЕЛЛА.........не сси купувай ДАЙКИН

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от malena Виж публикацията
    Благодаря за съветите,аз май пак не съм разбрала,модела който съм написала (дайкина) е по-евтин от този който ми предложиха,този излиза около 1600,а модела който ми предложиха е около 1900 .
    Ето ти още едно предложение за климатик, който със сигурност ще ви свърши работа и се вписва в бюджета:
    Климатик Panasonic CS/CU-UE18QKE - цена, снимки, характеристики - Brosbg.com

На вас ви трябват около 4 киловата отоплителна мощност в 35 квадрата. Този Панасоник е със сравнително нисък минимум, с двойно-роторен компресор и отдава 4,8 киловата при -7 градуса, т.е. напълно достатъчно. Ще има и запас от мощност при по-големи студове.
    necata2 и ronnie72 харесват това.

10. Тук е от
    Aug 2016

Много ме учудихте,очаквах само добри отзиви особено за Дайкин,ще запиша предложените от вас модели и ще видим кой е най-удачния вариант

11. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Всяка марка си има евтин, среден и висок клас машини. Няма как да ви препоръчваме Дайкин FTXB50, защото е най-ниския клас на марката и няма да ви свърши работа. Има дайкин, който би ви свършил работа във вашия бюджет и го написах по-горе - дайкин ftx50gv. Разбира се в средния клас Тошиба Сузуми 16 и въпросния Панасоник би трябвало да са добре също. Александър ви написа повечето модели, които ще ви свършат работа. Някои от тях влизат с монтажа във вашия бюджет.
    Ако е до Дайкин аз веднага бих ви препоръчал Дайкин FTXZ50, какъвто използвам, но цената няма да ви хареса.
    Този пост е редактиран от kokovox; 31-08-16 в 04:18.

12. Тук е от
    Aug 2016

Записвам си моделите,дано мъжа ми да одобри някой от тях,той държи да е японски.Във всички стаи сме с такива,но там нямаше проблеми с цена-качество,защото стаите са доста по-малки,а сега ще е голямо чудене

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Като марки, всички са японски, като производство никоя. Не знам какви са ви останалите машини, но най вероятно нито една не е японско производство.
    Aleksandars и P.Hristov харесват това.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2014

С този бюджет от 2000 лв е невъзможно да закупите нов климатик, произведен в Япония. Не знам дали за Вас е вариант употребяван климатик , внос от Япония.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Нещо странно относно Daikin FTXB25C който имам монтиран. Имам поставен уред за измерване на текущата консумация и забелязах следната ситуация вчера, на около -2 градуса, зададен вентилатор на максимум:
    - При зададени 18 градуса, консумацията се върти средно около 800 W/h и температурата в помещението отива над 21 градуса (общо взето през цялото време машината се форсира като достига и максимални стойности от 1000 и отгоре вата)
    - При зададени 20 градуса, средната консумация е около 600 W и си поддържа градусите;
    На какво ли може да се дължи това?

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Изкючи машината,изчисти и филтрите и пусни Авто вентилатор.Ако имаш такава консумация в стаята трябва да е много над 25гр.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Изкючи машината,изчисти и филтрите и пусни Авто вентилатор.Ако имаш такава консумация в стаята трябва да е много над 25гр.
    Филтрите са изчистени през уикенда. На авто вентилатор харчи дори повече (пробвано). А помещението е с три външни стени, в неизолирана къща до София, в подножието на Витоша и консумацията на машините си е доста висока като цяло.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 38 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Новия флагман на LG - H09/12MW
    От cooler във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 225
    Последно: 07-01-17, 23:26
  2. Отговори: 24
    Последно: 19-08-16, 00:26
  3. Видяхте ли новите Bi-Metal тръби?
    От Mega във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 21-05-11, 05:42
  4. Видяхте ли това безумие? :))))
    От RadoD във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 15-12-04, 17:11
  5. Видяхте ли новия eng-bg преводач
    От Kico във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 17-10-03, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе