Този една ли се продава,то като се произвеждаше много трудно се намираше.
Но нали имаме нов модел.
FVXM-F / RXTP-N9
Аз от моите много съм доволен ,мисля вече пета зима.. Като го сравня с C&H на работа разликата е колосална.
С С&Н нямам намерение да го сравнявам .
Новия е малко по-слабоватичък в сравнение със стария.
Знам че си много доволен, темата я четох няколко пъти,
та ако има някъде останал може и аз да съм доволен .
Благодаря neca, едно руло ако има да се облажа....
- - - - - - - - - -
Новия като го загледах запазва 66% на -15С,
което хич не е зле.
50% на -25С.
Отзиви преди следващата зима няма да има.
Интересно каква ще е цената...
...........
3K в Полша..
Този пост е редактиран от ccankov73; 22-03-20 в 12:08.
Declared capacity* for heating / Colder season , at indoor temperature 20 °C andoutdoor temperature Tj:
Tj = -7°C Pdh 2.22kW
Tj = 2°C Pdh 1.35kW
Tj = 7°C Pdh 0.87kW
Tj = 12°C Pdh 1.04kW
Tj = bivalent temperature Pdh 2.98kW
Tj = operating limit Pdh 2.91kW
Tj = -15°C Pdh 2.98kW
При -7 имаме по-ниска мощност от колкото при -15. При -7 по-висока мощност от +7.
Това как да се тълкува?
crankcase heater mode PCK 0.0kW
Няма подгрев на компресора?
Това не са номинални мощности, а топлинни загуби ,които трябва да покрива. Затова се увеличава пропорционално с намаляването на температурата.
Такава е формата на тези фишове.
При (-7) машината е тествана на работа около номинала си. Това си личи от COP-а в съседната табличка. COP при (-7) = 2.84
Или при тестовете на (-7) машината е консумирала ~ 0.781kW (2.22kW делено на 2.84 = 0.781)
От графата Tj = operating limit Pdh 2.91kW и Tj = operating limit COPd 1.42 става ясно, че този компресор може да развърта до 2050W
operating limit в случая е при (-25)
Ако при (-7) бъде напънат на 30°C вероятно ще успее да достигне лимита си на развъртане. Тогава стойностите за отдавана мощност няма да са 2.22kW. а доста по-високи.
Не се знае с доближаване до лимита какво се случва с КОП-а при -7, но при всяко положение ще е по-висок от 1.42 какъвто е при -25.
На теория ако няма софтуетно ограничение на развъртането при различните външни температури, може при (-7) да се постигне отдавана мощност 4 а може би и над 4kW.
Ha практика понеже Дайкините не можеш да ги изнасилиш ръчно, не ми се вярва при -7 да успее да развърти до 2000W консумация.
Аз виждам Declared capacity for heating - Pdh. Никъде не пише heat loss. Ако са топлинни загуби, които трябва да покрива то данните са безмислени. В тестови условия при +7 градуса покрива 0.87kW , в къщи може и да не е 0.87kW.
И защо при +7 градуса покрива по-малко загуби от колкото при +12 ?
Mimojef, по твоята логика при +7 градуса развърта до 173W, само толкова ли може? А дали изобщо може да слезе на такъв или по-нисък минимум? Искаме максимални или номинални данни при различна външна температура.
При -15 и -25 по документи добре се представя, но дали е така
Не може, а със сигурност положението ще е различно.
Всички данни са ориентировачни. Освн данните от operating limit. В конкретния случая той е при -25 , а в общия -15. Те са и най-важните от гледна точка на сметките за необходима мощност. Разбира се има и други фактори.
Със сигурност може повече, но толкова му е коствало да държи +20С в конкретната тестова среда. Колко може при +7 си го пише и в брошурата. 5.6kW
За този модел не знам, но Дайкина от подписа ми слиза и под 100W на отопление.