Те знанията за какво са според теб? Да си ги имаш просто така или да ги използваш за нещо, било то и печелене на пари?!
Те знанията за какво са според теб? Да си ги имаш просто така или да ги използваш за нещо, било то и печелене на пари?!
Днес моя ГЕНЕРАЛ от сутринта е размразявал два пъти а отвън си е баш зима.
Да кажем, че при Тошиба има сигурно и различен вид дефрости... както и че Дайсекай размразява и при абсолютно чиста пита.
Днес при +2С външна, като цял ден климатика е бил на 22С, Тошо изпуфтя, а питата беше абсолютно чиста.
Под различен тип дефрости имам предвид, че поне при мен понякога се случва така:
- изпуфтява, вътрешната турбина спира, почва да се чува, че по тръбите нещо "тече", чува се и звук като от "камбанки" от вътрешното тяло и цялата тая хамалогия е 2-3мин
или
- изпуфтява, няма звук от тръбите, няма камбанки и след по-малко от 1мин пак почва да върти турбината (това се случи днес на чиста пита)
Няма дефрост 1,2 или 3 минути. За това време не може да смени само режима, камо ли да качи налягане и да обърне пак режима след това.
Да, обаче при панасониците има. При тях обръщането на режима става в движение, без да се гаси компресора. При сухо и студено време на чиста пита без скреж аз съм наблюдавал дефрост, който продължи само 60-70 секунди от обръщането на вентила до спиране на компресора. Естествено след това има още малко изчакване около 3-4 минути докато вентилатора изсуши питата и започне да духа топло вътре. Но самите дефрости когато няма скреж са много кратки.
А стария конвенционален климатик имаше дефрости и по 30 секунди на чиста пита. Само че при него имаше пауза преди дефрост и пауза след и общото време се удължаваше.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 17-01-16 в 18:53.
Panasonic RE-12QKE тази вечер във връзка с темата го наблюдавах и не направи нито едно разскрежаване за повече от 2 часа при външна температура -4 градуса.
Като гледам как масово климите в квартала са позамръзнали тези дни, при прогнозата за следващите 10 дни от -17 до -7гр. не ми се вярва да не правят дефрост. В момента има 40см. сняг. Още прехвърча. Предната нощ го вееше и понеже беше след дъжд, го задържаше по повърхности - всички кабели и дървета са потънали в сняг. Има клими като снежни топки.
![]()
В Сопот температурите са 2-3 градуса по-високи, но климатиците ми са си много добре и не се сещат да дефросват. Явно са дефектни.![]()
Тази тема с дефростите ми е болна направо.Имам 4 Дайкина, като наблюденията са ми следните - : от тях са малко по-стари FTXS 25 и 35 около 2008/9 съм ги купувал и работят чудесно с нормални дефрости. Имам ftxs50, който ми къса нервите, до 0 градуса е чудесен, топли помещение 45кв, къща изолирана доста добре.Но стане ли -1 се почва едно ненужно дефростване точно на 45 мин... ебаси тъпотиите. Ако има някой,който да оправи този проблем ще съм му адски задължен.Изводът ми е явно,че при големият климатик са я сложили тази опция за автоматично размразяване, при по-малките модели го няма този проблем. Имах един ftx35 дефектен като на колегата dimon, смениха му платката и се оправи, но с този уж много надежден ftxs50 3000 няма спасение.
Този пост е редактиран от avenger; 20-01-16 в 22:24.
Аз този проблем го оправих много лесно - смених ги с Тошиби....![]()