Здравейте приятели, ще ми предстои избор на климатик и ще се осланям на вашите компетентни мнения. Четох доста от коментарите плюсове и минуси, но все пак нека и аз да си попитам както си му е редно. Искам само да кажа, че преди 3 години си купих един Дайкин и останах много доволен, топлеше хол с дължина 10 метра на 3,50, стените + кухня до него без врата, а огромен свод ... кухнята е около 9 кв. Стените са ми с гипсокартон + 5 см. вата, а отвън 4 см. изолация, тавана е на принципа на стените. Климатика е стенен. Та въпроса ми е тъй като се преместих в друга къща и съм останал доволен от марката да ми кажете какво да си взема от типа на подовите климатици и най вече този ще ми свърши ли работа Подов климатик Daikin FVXS35F/RXS35L PROFESSIONAL за хол 23 кв. + кухня 12-13 кв. Имам вътрешна изолация от 3 см. фибран + отлична дограма, окачен таван, но без вата. Четох доста и много ми харесаха мненията и отзивите за подовите климатици, а и съм бил свидетел на такъв ... просто беше уникално и мноооого топло съчетано с тишина.
Приемам и оферти за друг вид климатична система, но държа горе долу да е подов. В диапазон от около 2000 - 2800 лв.
Благодаря предварително!