Моля мнения и препоръка за отопляване на стара едноетажна къща с каменни основи и дървена дограма за район Витоша .
Подовото тяло ще е до леглото ,надявам се за безшумни подов климатик само за отопление
Благодаря предварително
Моля мнения и препоръка за отопляване на стара едноетажна къща с каменни основи и дървена дограма за район Витоша .
Подовото тяло ще е до леглото ,надявам се за безшумни подов климатик само за отопление
Благодаря предварително
Има къщи 15м2 има и 500м2, твоята от кои е? Има ли си стаи вътре? Какво разбираш под отопление : +17С или +26С
....да изпишеш правилно моделите /външни и вътрешни тела/ толкова букви , а не казваш основни неща...пак някои ще останат с грешно впечатление..
Daikin FVXS35F/RXS35L външно тяло до -18 градуса или Daikin FVXS35F/RXL35M3 външно тяло до -25 градуса .Външното тяло са различни но вътрешните са еднакви .
Става дума само за отопление на стая около 20м2 + при отворена врата коридор и кухня около 10м2 в планински район на Витоша.Няма изолация и стените са дебели около 40 см.от единични тухли ,тавана е 2.80 см.,таван с гредоред ,основите са от едри гранитни камъни .Дано сте разбрали за какво става дума
Ооо забрави, нито RXS35 нито RXL35 ще се справи. Зависи от отоплението де, по моите разбирания под 22 градуса е мръзнене.
Ако ще "топлиш" 19 градуса 20-те квадрата и 14 градуса кухнята може би RXL35 е ОК ама не се знае.
Повечето разбират само за таванни климатици .
Няма смисъл от форум ,всеки е на свое мнение ,
boyaneca виж ми подписа. В тема DAIKIN до -25гр. съм ги описал подробно. И смятам ,че двата,които визираш са малки за помещенията,които смяташ да отопляваш.По-добре търси друга опция.
Май ще се отоплява само една стая,кухнята и коридора с печката на дърва .Доколкото съм разбрал от форума майDaikin FVXS35F/RXL35M3 ще свърши работа но има проблем с този модел ,никъде го няма в наличност .От едната трябва да чакам 3 седмици ,от другата 2 седмици и т.н.
FVXS35F/RXL35M3 струва с около 250 лв. повече от традиционния, но си заслужава. По-добре изчакай 2-3 седмици, все пак вземаш климатик за около 10 години.Дотогава може да се спасиш с нещо друго. С 20 кв.м. ще се справи,но с 30 кв.м.,както си описал помещенията едва ли.
Благодаря.