Модела е добър. Много зависи как е обслужен. И понеже знаем само площта на помещението, не може да се потвърди дали машината е подходяща.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Модела е добър. Много зависи как е обслужен. И понеже знаем само площта на помещението, не може да се потвърди дали машината е подходяща.
Даже е много добър. Печка е и е тих.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Тук е разковничето. Той моделът може като нов да е бил едно, а текущото му състояние да е съвсем друго. Тя и моята кола е била пушка като нова, пък когато я купих не седяха точно така нещата. ldimitrov при К2У взимаш каквото има налично в момента, напълно аналогично на пазара на автомобили втора употреба. Този пазар няма официални регулации и "представители" и т.н. Не можеш особено много да избираш или трябва да си търпелив и да чакаш следващи контейнери от Япония и пак може да не ти излезе късмета ако търсиш точно специфична машина. За препоръчване от проверени хора, които са се доказали като коректни в обслужването на машините, за да не е работата изцяло на късмет. Хора, които са коректни са писали в темата (от Пловдив са почти всичките). И доколкото следя по форума, добрите предложения от добрите фирми доста бързо заминават.
Този пост е редактиран от VanDan; 18-09-17 в 15:10.
Така е , но нали виждаш, че няма други предложения, аз не знам кои са тези фирми в Пловдив или хора от там.
- - - - - - - - - -
Понеже ми трябват 5 климатика и сега ми предложиха 18ки - TCL invertor клас А++ на цена 1000 лв с монтаж и ДДС и 2 г. гаранция.
Не е ли по-добре, все пак е чисто нов и с гаранция.
- - - - - - - - - -
Сега ми предложиха и 3 Тошиби TOSHIBA RAS-502BDR на 1800 с монтажа.
Казаха, че са много по добри от Дайкина AN40ERP.
По-добри ли са наистина? Имат и разлика в компресорите, но не разбирам каква е?
Много благодаря, взех един от второто цък![]()
Какво взе от второто цък?Дай да видим модела.
TOSHIBA RAS-502BDR надявам се това да е добро въпреки годините си.
Какво му е на годините?!
Модел 2008 г. - 10 години ако е работил много би трябвало да е доста амортизиран и захабен
Ами той не работил толкова, ама хайде, че сега ще почне едно "църкане"....Със здраве да си го ползвате.
Димитров, моя е по-дърт от твоя ама си работи идеално, та не се коси по въпроса за възрастта.Други са важните неща, а като гледам си ги улучил добре.
За сега нищо не е сигурно, след монтажа ще се разбере истината и дали си заслужава да взема още такива или подобни.
Ти ся все едно си купил S класа 2008 година и ми казваш - ще видим как ще вози като дойде. Има нещо сбъркано...
Sent from my D6603 using Tapatalk
Има нещо такова. Тези S класи от 2000 до към 2003 г. наистина струват колкото 2 климатика втора ръка, което е доста необяснимо и нелогично.
Дори може и да е 4matik. Интерсно ще е някой, който разбира да обясни какво се прави и как се рециклира един климатик.
При автомобилите рециклирането е не само миене и почистване и замяна на нещо износено. Там се подменя всичко почти.