Петко,да вземеш да смениш ганджата с марихуана и по-малко да пушиш.
Я си погледни документите на климите и кажи има ли записани фабрични номера на телата или не?
Отново с риск да се потретя или повече ... Клиента не е длъжен да знае всичко! Трябвало е изрично да му споменат за въпросната комбинация. В противен случай си е подвеждане на клиента. По каталози наистина я няма като вписана за продажба. Това че става и работи за сега не означава, че е ОК.
350лв. за монтаж ако няма допълнителен тръбен път или нещо специфично с монтажа не е ли малко множко?
Търсете си интереса и си искайте това което е правилно щом не е проблем сумата!! Тази фирма трябва да разбере, че така не се прави. Бих и извикал институциите да им треснат едно актче.
Това си е заблуждаваща практика отвсякъде. Щом си останал с впечатление, че купуваш определено нещо, а то излиза съвсем друго, може да им го върнеш и да си искаш обратно парите, доброволно или с жалба. Обаче тука има монтажи, демонтажи, евентуално по-скъпо външно тяло и т.н. На каквото-такова, здраве да има :-) Но ако имаш възможност не ги оставяй така нещата. Може и да са склонни на преговори.
То ако така всеки вземе да комбинира ... В службата например има една конвенционалка с вътрешно санг и външно самсунг :-)
Този пост е редактиран от dzver; 27-06-18 в 18:36.
Какви преговори... щом е установил несъответствие, вместо да пуска теми защо не отиде да пусне рекламация?
Продавачът има едномесечен срок, в който трябва или да приведе стоката в съответствие, или да я замени с нова. Ако не успее ще трябва да възстанови парите на купувача обратно... монтажи, демонтажи са за сметка на продавача.
https://europa.eu/youreurope/busines...s/index_bg.htm
Рекламацията е изявление до търговеца, че купената стока не съответства на договора за продажба и на основание гаранцията, с която е защитена (законова или търговска – изборът е наш! Обикновено черпим права от тази, която ни осигурява по-благоприятните условия), претендираме за:
- Възстановяване на платената сума
- Заменяне на стоката с друга
- Отбив от цената
- Безплатно извършване на ремонт
Коя от четирите възможни претенции ще предявим е наш избор, но трябва да знаем следното:
Претенцията за възстановяване на платената сума на практика е разваляне на договора за продажба и всяка от страните трябва да върне полученото. Но поради крайния си характер законът е дал право на продавача основателно да възрази на подобно искане, когато несъответствието е незначително, както и в случаите, когато може в едномесечен срок да замени стоката или да я ремонтира.
Претенцията за разваляне на договора и възстановяване на платената сума обаче става безусловна и не може да бъде отблъсната от продавача, когато за четвърти път ни се налага гаранционно да ремонтираме вещта, както и когато несъответствието не е незначително, но продавачът не желае или не може в едномесечен срок да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.
Джак,я се успокой и не чети по диагонал.
Цената е 2900 с монтажа,която е подвела Гошо,че е на далавера.
Измамата е налице,но не може да се докаже!!
Я потърси най-евтината подова машина с rxs да видим колко е разликата в цената без /с/ монтаж.
Машината е изправна,по-евтина отколкото с rxs, каква защита на потребителите и какви пет лева??
Мислиш,че само Гошо е хванат за шаран по този начин? Не е!
За тази практика ме светнаха още 2011,че пускат цена с 200-300лв надолу и номера става.
Пиша за пловдивски тарикати!
Три Дайкина съм купувал,на всички по два пъти съм проверявал моделите на телата преди да ги кача в колата!
Този пост е редактиран от Viking72; 27-06-18 в 19:39.
Ако дадена стока е доста по-евтина от други търговци, веднага ми светва червената лампа (меко казано).
Мега,много добре знаеш,че пазара е свит.
Борбата за всеки клиент е жестока.
Когато търговец е сериозен би трябвало да предположи различни външни тела на различни цени с тяхните преимущества и недостатъци.
След това клиентът да се сърди на себе си за избора.
Когато купувах фурната,един и същи модел на марката излиза от италиански и германски завод.
Предупредих търговеца,че ако не е германска сглобка няма да я взема,нищо че бях оставил капаро.
Повярвайте ми,че три пъти пита вносителя за произход.
Този пост е редактиран от Viking72; 27-06-18 в 20:02.
Как мислиш,откъде я имат тази информация?
Я виж каталог на вносител на Дайкин и как си пиши за телата и комбинации.
Нали се сещаш,че в момента за единият подов мога да си поръчам външното нордик,нищо че сегашното е друго.
Случая на Гошо е ясен,подвел се е по цената без да се интересува за външно тяло,нито пък му е обяснено.
Така,че всеки от Вас сам за себе си да прецени дали е измама или не.
Този пост е редактиран от Viking72; 27-06-18 в 20:29.
На повечето им светва надписа "Е*аси далаверата, няма кажа на никой ....само аз да си я знам, че може и някой друг да мине евтино". Та в крайна сметка се "нашиват" яко и после някой като им обясни какво се е случило не искат да повярват и гледат тъпо. Истинска история преразказах
Аз бих се оплакал и бих изискал напълно безплатно да сменят външното тяло с това което трябва да е! Като си доплатя разликата в цената до RXS. А ако се заям може и да не доплатя нищо. Нали ми продават подов на 2900лв. с монтаж .... това че те са решили да са дяволи мен какво ме засяга. Аз си искам обещаното. И никъде в сайта на Дайкин или каталозите такава комбинация, като тяхната не фигурира (до колкото съм видял естествено). Ако не е изрично изписано от тях, че офертата им е с RX външно ....техен проблем.
@Viking72
За мулти пише, но за единичен сплит има ли го?
На времето в една верига на този начин на продажба се казваше "спестяване на информация", а не измама!
А и клиента ако няма документ от търговеца, че пише едно, а е монтирано друго ....всичко е доста трудно доказуемо. Моята дума срещу тяхната.
Пак опираме до там, че ако намериш нещо на доста ниска цена ...консултирай се на още 2 места, а и защо не във форума? Много е възможно да те "клатят". Има и интернет вече все пак.
Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 28-06-18 в 15:48.
Не виждам за какво спорите.
Навремето Магнум даже сменяха лепенки на Midea-ите.
12-ка с тяло на 9-ка, 18-ка с тяло на 12ка и т.н.
Изведнъж Мидеите спряха да топлят...и това не е заради фреона или Мидея като компания
- - - - - - - - - -
Някой просто е открил "поле за изява" на "таланта" си !
И е поредният такъв в БГ !
Мисля, че ще е полезно да чуем името му. Поне ще бъде от полза за бъдещи клиенти.
Като чета темата-оставам с впечатлението, че БГ е страната на неограничените възможности
Дано се разберете с фирмата и изчистите това "недоразумение" .
А иначе аз бих писал и до Дайкин.бг и обяснил ситуацията-може и те да ви помогнат и нека са наясно как се комплектуват и предлагат продуктите им.
Успех!
@Ventsislav Negentsov
Поне аз не споря?!
А това с врътките при мидеа е жалко ....щом и там става.
@stainway
То в БГ какво ли не може. Щом чак сега го разбираш ....
Иначе в БГ представителствата на марките не са като в други държави. Все им е тая ...за съжаление. Гледат само печалбата и не се грижат за клиентите си особено добре(освен ако не купуват сега от тях, че да реализират печалба) ...а ако не е купен продукта от тях или извън БГ направо те резват...