Вътрешното тяло издава странен и силен шум по време на размразяване. Шумът е подобен на чупене на стъкло или стържене. Размразява се често, на около 30 мин. Чува се предимно когато температурата падне около 0 градуса. Тръбния път е около 3.2м. Климатиците са чисто нови. Прикачил съм аудио запис на шума. Мисля че това не е нормално и шумът надвишава многократно рекламираните нива на нисък шум и комфорт. Имам два климатика един и същи модел и шума се чува и при двата. Пуснах оплакване на daikin.bg и днес дойде техен техник да провери какво става. Консатира следното нещо:
- пукане на ламелите на топлообменника
- тласъци на фреона
- пукане на пластмасите
- шум от завихряне на въздуха
- колебае се скоростта на вентилатора.
- Шумовете се появяват при външна температура под 0 градуса.
- чува се и в началото при стартиране на режим охлаждане.
Запис на шума - https://dox.abv.bg/download?id=de83bc148a#
Техника се изненада много, когато чу записа и каза, че не е чувал подобно нещо. Според него е проблем със софтуера и като цяло не ми даде големи надежди, че ще ми сменят някоя част. Странна логика, хем е дефектен, хем няма смисъл да се сменя, защото и другите части от тази серия сигурно го имат този проблем. Чакам становище от Daikin.bg
Имах и друг шум от вътрешното тяло - бълбукане/преливане на вода по време на работа, но това се оказа от късия тръбен път - 1.6м и на двата климатика, но фирмата, от която ги закупих дойдоха да ги удължат и шума спря. Техника потвърди, че знае за този проблем и че се е случвало и при други клиенти.
Има ли някой, който е изпитал нещо подобно с този модел - FTXC35CV1B произведен 2021г. в Малайзия?
Като гледам никой друг не се е оплакал от подобно нещо. Аз ще изляза най-големия карък.
Моля, ако има някой специалист, който може би знае ако този проблем може да е от нещо друго, освен софтуера.
Готов съм да си платя на техник и да го оправят, ако не ми го признаят като дефект.
Живея във Варна, температурите не падат често под нулата, но когато паднат не може да се спи.