Вътрешното тяло издава странен и силен шум по време на размразяване. Шумът е подобен на чупене на стъкло или стържене. Размразява се често, на около 30 мин. Чува се предимно когато температурата падне около 0 градуса. Тръбния път е около 3.2м. Климатиците са чисто нови. Прикачил съм аудио запис на шума. Мисля че това не е нормално и шумът надвишава многократно рекламираните нива на нисък шум и комфорт. Имам два климатика един и същи модел и шума се чува и при двата. Пуснах оплакване на daikin.bg и днес дойде техен техник да провери какво става. Консатира следното нещо:
- пукане на ламелите на топлообменника
- тласъци на фреона
- пукане на пластмасите
- шум от завихряне на въздуха
- колебае се скоростта на вентилатора.
- Шумовете се появяват при външна температура под 0 градуса.
- чува се и в началото при стартиране на режим охлаждане.
Запис на шума - https://dox.abv.bg/download?id=de83bc148a#
Техника се изненада много, когато чу записа и каза, че не е чувал подобно нещо. Според него е проблем със софтуера и като цяло не ми даде големи надежди, че ще ми сменят някоя част. Странна логика, хем е дефектен, хем няма смисъл да се сменя, защото и другите части от тази серия сигурно го имат този проблем. Чакам становище от Daikin.bg
Имах и друг шум от вътрешното тяло - бълбукане/преливане на вода по време на работа, но това се оказа от късия тръбен път - 1.6м и на двата климатика, но фирмата, от която ги закупих дойдоха да ги удължат и шума спря. Техника потвърди, че знае за този проблем и че се е случвало и при други клиенти.
Има ли някой, който е изпитал нещо подобно с този модел - FTXC35CV1B произведен 2021г. в Малайзия?
Като гледам никой друг не се е оплакал от подобно нещо. Аз ще изляза най-големия карък.
Моля, ако има някой специалист, който може би знае ако този проблем може да е от нещо друго, освен софтуера.
Готов съм да си платя на техник и да го оправят, ако не ми го признаят като дефект.
Живея във Варна, температурите не падат често под нулата, но когато паднат не може да се спи.

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 1Одобрявам
1Одобрявам 

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 
  то и бучене има ,ужаст .. това бих го изтърпял максимум 2-3 нощи и ще се модва
 то и бучене има ,ужаст .. това бих го изтърпял максимум 2-3 нощи и ще се модва