[mention]mimojef [/mention] , очакваме вече активност в отдела за котлетата. Ако ще слагаш термопомпа, пиши към какво си се ориентирал.
[mention]mimojef [/mention] , очакваме вече активност в отдела за котлетата. Ако ще слагаш термопомпа, пиши към какво си се ориентирал.
Благодаря за отговора.
Турбината я проверихме още първия път като идваха от фирмата гаранционно и след това набедихме тампона.
Факт е, че първия път след смяна, спря да трака за доста време.
Поръчал нова втулка, а на тази залепих едно парче пореста гума, която се използва за изолация на котли.
Видях, че на някои модели втулката е уплътнена по подобен начин:
За сега тракане почти не се чува.
Иначе не съм се сетил да не слагам корубата и да огледам при пуснат климатик. Ще го направя следващия път.
Активност в раздела за котлетата няма да има. Взех горелката от един приятел само за проба да изгоря 20 чувала и да видя дали са ми достатъчно преоразмерени радиаторите. Да знам дали ще стават за ниско температурно топлене с термопомпа.
Доволен съм от резултата. Още малко искам да смъкна температурата до към 33-35 градуса за 23 в стаите при -10. Ще добавя радиатори два или три. Имам място
Помпата ще е Китайска вероятно.
Правил съм ремонт наскоро и вече съм набил бая пари в климатици. Иначе най-чистото и разумно решение в момента е термопомпа. Иначе и за котлите съм чел форуми. И там има оразмерявания, преоразмерявания и доста дискусии. Крастави като нас, само че на друга тема.
А ти можеш ли да ми помогнеш? Защото изчетох 33 страници нахалос и не можах да разбера, дали да бодна FTXM20A или MHI SRK~20ZS-W в едно южно 30-кубиково стайче, изолирано като термос за хималаец? Или да взема и двата, за проба? Имам две подобни стайчета, спални са и съм претенциозен. Благодаря!
Баце Додо, щом стайчето ти е изолирано като термос за хималаец и ако не ти трябва охлаждане разбира се, защо не боднеш един airelec tactic pro а с останалите пари да се почерпиш както намериш за добре?Според мен за малка спалня ако няма нужда от студ лятото за зимата конвектора си е супер.
Не става без охлаждане, даже то е приоритет. Отоплението ще се осъществява през нощта и ще ми точи акумулаторите. Май ще трябва взема по един от двата, после да не ме е яд.
Новата Перфера определено си заслужава, независимо дали стенна или подова - сигурен съм че няма да останеш разочарован.Ако не ти се рискува си вземи ZS-W от него имаш преки наблюдения как работи.Аз бих ти препоръчал да погледнеш и този мъник SRK / SRC 15 ZTL-W мисля че при теб ще се справя перфектно.
Здравейте, перферата има ли опцията след като е работил климатика на охлаждане и го спрем, да работи на вентилатор определено време преди да се изключи?
Пак се включвам аз, въпреки, че май не се следи тази тема аз да си попитам. Тази сутрин при зададен режим на охлаждане, авто вент, се чуваше един постоянен шум, като прицъкване някакво. Прилагам видео. Ако някой може да съдейства с възможни причини ще съм благодарен. Поздрави.
https://streamable.com/i3w8or
Аз бих гресирал втулката на турбината.
Жал ми е за Мимоджев, ако разбере, че и Перферата цъка може да си посегне на живота.
Аз, поне, не можах да намеря и щях да питам същото. Да не би, да е скрито в сервизното, както вентилатора при off?
П.С. става дума, за опцията издухване след охлаждане.
Този пост е редактиран от Lalito; 12-07-24 в 10:17.
Подовата серия я има тази функция. Аз си я активирах, писал съм в темата за модела как. При високостенния не знам дали е налична.
Да, прав си, повтаряме се. Намерих го. Когато съм го чел, ме е вълнувал вентилатора при off и това съм го пропуснал.
......
Ще мога да пробвам неделя или понеделник.
Благодарности отново!
Този пост е редактиран от Lalito; 12-07-24 в 21:30.