Здравейте,
взех наскоро климатик DAIKIN PERFERA FTXM25R. Имам обаче проблем със отоплението му и по-конкретно температурният му сензор. Има разминаване между реалната стайна температура и тази която тялото отчита, което кара климатика да изключва преди да е постигнал зададената такава. Разминаването обикновенно е между 2 и 3 градуса.
Примерно ако съм задал климатика да затопли стаята до 22 градуса, при достигане на реална стайна температура около 19, той изгасва. На онлайн апликацията покзава че вече в стаята е 22 градуса, докато реално не е е така (отчетено с 2 различни темометъра).
Мога разбира се да компенсирам тази разлика като просто настройвам климатика винаги да затопля с 2-3 градуса отгоре на температурата която желая да постигна, но все пак това е доста дразнещо. Може би това се дължи донякъде на факта че вграденият в тялото сензор се награвя доста по-бързо от останалата част на стаята и климатика "си мисли" че е постигнал желатана температура.Дори старият ми и доста по-непретенциозен Витоклима не правеше този проблем предполагам защото имаше температурен сензор във самото дистанционно.
Има ли някакво друго решение на този проблем, или пък има ли възможност този модел да се свърже безжично със някакъв външен сензор от които да взима реалната стайна температура?
Мерси.