Производителя се застрахова да няма хладен полъх.
Производителя се застрахова да няма хладен полъх.
Xa-Xa
Интересно! И моя днес е работил по същия начин.
Обаче през нощта е изключвал само за два контролни дефроста.
Иначе се е мандахерцал нагоре, надолу по ватовете като твоя.
На последната графика е консумацията от 10:00 до сега при температури +2 до +9. На +9 е направил един ОФФ
Този пост е редактиран от mimojef; 14-01-24 в 20:19.
като кардиограма на сърдечно болен :D
Добър ден на всички
Някой замервал ли е тези дни температурата на въздуха излизаща от климатика при самите клапи ?
Благодаря предварително за отговора Ви
В момента външна температура +1.6 градуса. Нагласен на 23, Вентилатор AUTO
Консумация 285 вана.
Струя 38.3 градуса.
Колеги, тези графики как и с коя програма ги правите?
Тая уйдурма ми съсипа нервите. На път съм, заради такова дребно нещо да сменя климатика.
Ей къде е втулката и тампона.
Накупил съм една торба тампони.
Слагах грес, слагах графитна смазка. Минават седмица, две и се почва с тракането.
Уточнявам, че не трака когато духа топло. Не е силно тракането, но "лази" по нервите.
Увивах тампона с тънък гумен шлаух, за да влезе възможно най-плътно във втулката, защото мислих, че в даден момент започва да превърта вътре.
Но вече съм на мнение, че самата втулка трака. Иначе са й сложили нещо меко отстрани, но явно не е достатъчно.
Моля за съвети и идеи. Иначе до месец съм го изхвърлил.
Само да споделя.
Перферата има подгрев на компресора 25W при минусови температури.
Прилагам графика.
Цяла нощ климатиците ми бяха изключени понеже сложих една пелетна горелка 25kW на въглищния ми котел за да видя в какво състояние ми е парната инсталация.
Четири зими бях забравил какво е да се топлиш на ПАРНО. Е няма такъв КЕФ. това с климатиците си е живо мъчение. Не си го причинявайте.
Инсталацията ми се оказа перфектна за термопомпа. Другата зима ще претърпи лека корекция и.......... сбогом Духалки.
Температура на водата 37 градуса сутринта при -7 в стаите 23,5. Юрганите изритани на земята, гърба ми потен щото по навик си легнах с тениска. Няма виене, цъкане, вятър, изсъхнали сополи у нусъ. ПОФТА!
Трябват ми само още 2 радиатора за да смъкна още малко температурата на водата и термо помпа естествено
Ето графикаите.
Ти сигурен ли си, че трака, а не "цъка"? Толкова бързо не може да се разбие втулката, че чак да трака.
Да не би турбината да трие някъде във ваната или панела.Обикновено цъкането се получава при офф.Температурата спада, пластмасата се свива и се доближава до турбината и започва ''цъкането".
Не е проблема в тампона / втулката, търси някъде другаде....
Сглоби тампона и втулката на мястото им, без да слагаш предния пластмасов панел на климатика, пусни климатика и наблюдавай какво и кога се случва, като започне да трака/цъка понатисни тук там, да видиш дали спира шума.....
Свали ваната и огледай, дали турбината не е трила някъде, виж и турбината дали няма някъде следи от протриване....
Този пост е редактиран от Palev; 01-02-24 в 10:00.