Отговор: Въпроси за FTXM25R Perfera
По въпроса за итонга (няма итонг в стените)
Тръбният път на RXM20R - 5 метра RXM25R - 2.6 метра
п.п. Стените са тухла + 10см външна изолация. Даже като правеха отвора ме питаха това бетон ли е :D...
ето и видео:
rxm25r - https://www.youtube.com/watch?v=6DEmJNpTUrE
rxm20r - https://www.youtube.com/watch?v=jJRWhrESPx0
Re: Въпроси за FTXM25R Perfera
През цялото време ли бръмчат така, като постоплят не утихват ли, на какви градуса са нагласени
При всякакви задания 9ката си бръмчи яката, докато 7цата докато постигне температурата е по-тиха и после става нещо страшно особено в тихия режим, при който ще се спи...
Въпроси за FTXM25R Perfera
Ако е под товар, според мен е нормален шум. Доколкото рабрах, при тихия режим Дайкина компресора се товари повече, за да компенсира по-ниския дебит. Пробвал ли сте при Автоматична настройка на турбината, с изключен тих режим?
Цитат:
Първоначално публикувано от
chefoˆ
При всякакви задания 9ката си бръмчи яката, докато 7цата докато постигне температурата е по-тиха и после става нещо страшно особено в тихия режим, при който ще се спи...
Предполагам, че външното тяло на 9ката не е нивелирано добре при монтажа и е усукано.Натисни леко с ръка ламарините на корпуса на външното тяло на 9ката на различни места от всички страни и виж дали ще спре да вибрира и трака. Ако след натискането с ръка започне да работи по тихо, викни си фирмата която ти е монтирана климатика да ти нивелират външното тяло на 9ката.
2 Прикачен файл(ове)
FTXM20R е работил в автоматичен режим на вентилатора докато постигне минимум, та даже влезе и в офф резулатът е същият.
FTXM25R е работил по същия начин...
п.п. климатиците са нивелирани и с антивибрационни тампони.
По време на монтажа медните тръби изядоха много бой докато монтажниците постигнат 90 градуса на тръбите!
Ето снимки от монтажа за 900 лева...
произведение на изкуството
Естетика ли бе да го опишеш.
При мен този на спалнята е на терасата и там тръбата също преминава през s образна дупка (беше от предишна инсталация)като не е спазена минималната монтажна дължина на тръбите от 3 метра , на око не е повече от 1.40 1.50 тръбния път освен това не е и особенно нивелиран според нивела,
Дори в поуерфул мод нищо не се чува вътре, а отвън е едвам доловимо ако но застанеш под него.
Да идват да си ги гледат, да пробват с тампони без тампони. (моето лично усещане е че тампоните също допринасят ,тъй като идеята на тампона е да не се пренася резонамс в стената но пък тялото климатика е някък си по свободно да вибрира ).
ПослушайGLARYS това дрънчене е от някоя ламарина или от решетката зад топлообменника.
1-2 хартийки на правилното място правят чудеса https://forum.setcombg.com/attachmen...028_123944.jpg
дрънчене на ламаринка е едно ,бучене чуващо се през 3 стени е съвсем друго !
Това което чувам аз от клипа ми прилича на дрънчене.
Има нещо нередно в тия климатици.
При мен компресорът на МХИ 50ка работи по-тихо от компресора на хладилника.
Чувал съм външните на Перфера от предходната серия, която завършва на "N" и са много тихи машини. Според мен има общо с блестящо изпълнения монтаж.
на клипа компресорите са доста форсирани .. това може да е само при първоначално пускане в студени стаи ,след това трябва да се кротнат
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobivg
За това което се пренася вътре, не знам, но за това което се чува до външното тяло съм напълно съгласен, че дрънчи някоя ламарина. Преди да "тунинговам" моят нов MHI 35 Premium с малко подложки и той при старт с максимален товар, като се развъртят едновременно перката и компресора, дрънчеше като 10 годишен стар евтин кошник !