Отговор: Въпроси за FTXM25R Perfera
Относно разхода при изключените климатици.
Не се включват никакви подгреви. Толкова си харчат Дайкините в стендБай. (множко)
Около 4.2W им е разхода в стендбай. При МХИ е 2W а при МЕ е 0.1W
Дайкинското приложение не показва разход под 100W. Сумира ги и като станат 100 цъфват.
Този разход (ако може да се нарече така) се избива много бързо като заработят.
Доста са по икономични от машините с нисък стендбай.
Споко. На далавера сте.
Въпроси за FTXM25R Perfera
На Тошибата ми стендбая е 6W, нямате право да се жалвате.
П.п. Да ви кажа, не съм обеднял.
Не си обеднял щото крадеш ТОК! :))
ross май го правеше :)).
п.с. по спомен съм виждал около и под 0С към и над 20W, та може и да има подгрев.
Благодаря за отговора относно стенд бу разхода.
Всъщност попитах с оглед на това дали климатика прави нещо с тези 100 вата с цел намаляване или избягване на амортизация от НеРаботене и дали му е проблем някакъв да му дръпна шнура, тази стая едва ли тая година ще я топлим.
Ако няма да я топлиш - дърпай, че да спиш спокойно.А и от токов удар пази :wink:.
Ако ще го пускаш под 0С включи го в контакта час-два преди това.
Въпроси за FTXM25R Perfera
Цитат:
Първоначално публикувано от
ccankov73
ross май го правеше :))
Ще види [mention]mimojef [/mention], като му спра "кранчето". :D
Като стана дума за контакти, климатика в спалнята съм го направил с твърда връзка с цел да се скрие кабела (контактите са ми подови конзоли), че се пада точно в зоната за игра на детето и го сеца.
Питането ми е дали според вас е ок да е без щепсел?
Принципно исках при инсталацията всичките да са така, но монтажника изказа мнение че не било добре , ако тябвало да се спре ако трябвало фазата да му се обърне....
Екстра си е без щепсел, най-добре директно в таблото на предпазител.
Цитат:
stivi
За това което се пренася вътре, не знам, но за това което се чува до външното тяло съм напълно съгласен, че дрънчи някоя ламарина. Преди да "тунинговам" моят нов MHI 35 Premium с малко подложки и той при старт с максимален товар, като се развъртят едновременно перката и компресора, дрънчеше като 10 годишен стар евтин кошник !
Колега , какво и къде подлагаш?
Цитат:
Deliivanov
Колега , какво и къде подлагаш?
Ами докарваш го до дрънчене и почваш да натискаш, дъното , капака на захранването, страниците, решетката на перката и където изчезне звука намираш място да пъхнеш нещо меко, ако достъпа е труден...тогава е лошо :) Решетката отзад ако не е махната, се сваля задължително.
тия дейности повече подхождат на климатик за 1000 лв от колкото на такъв за 2500 ..
Дайкините са ми перфе от към шум и вибрации, питам във връзка с LG то, въпреки че му понатиснах тръбният път и вибрациите и шумовете значително намаляха.
Поздрави
Кой модел е лг-то? На миналата страница в тема където съм писал снимката е от моето ЛГ.
LG то е DM09PR . Много топли но
но до там,
Много вибрираше, сложих тампони, пак същото, понатиснах му тръбния път ,че монтажника не се беше пестил 4.5 метра и значиъелно намаляха вибрациите.
Wi fi модула му е скапан и губи обхват ,съответно не мога да му програмирам график, което ми е важно и работи като конвенционален климатик нон стоп он оф на отопление.
Извинявам се не искам да спамя в темата.