Отговор: Проблем с DAIKIN PERFERA FTXM25R
Цитат:
Първоначално публикувано от
Deliivanov
Привет отново,
Колегите нагоре са далу добро оредложение да си измериш температурата на изходящият въздух при 30 градуса.
Друго което мога да предложа е да пуснеш клапите в 3д режим.
Предвид че нямаш разминаване между сензора и реалната температура горе при машината, много не може да се направи освен да си играеш с настройките.
Що се отнася до това че климатика е скъп и очакваш по-добро представяне от стария , напълно е нормално.
Моето мнение по въпроса е , че стенната перфера на редовна цена е прекалено скъпа за това което е. На добро промо обаче си заслужава.
Цената е по-скоро оправдана ,ако експлоатирате климатика безавариййно в следващите 7 8 години.
Имам 3 бройки 12ки перфера , В никакъв случай не бих казал ,че са съваршенни, но разчитам на дългосрочна експлоатация, машините за последната година и половина са били изключени не повече от 30 дни.
Звъннах на фирмата от която го взех, ще минат да го видят днес. Тъй като реално на климатика му няма нищо и датчика си му отчита правилно, по-скоро явно има някакъв проблем със мястото на което е монтиран. Просто мястото не е подходящо за климатик със вграден датчик което аз не го прецених имайки опита с предходния ми, а и от фирмата не ми дадоха съвет за това. Така че се съмнявам проверката им сега да установи нещо и единствения изход ако искам да го ползвам във фабричният му вид, е да се демонтира и съответно монтира на друго място. Това обаче на мен не ми е опция поради различни причини, така че ще мина на варианта със външен датчик. От разни ревюта в интернет попаднах на Sensibo системата и мисля да взема нея. Ако някой има опит с това, моля да пише.
Малко оффтопик, ама с един 20ZSX сега щеше да си пей сърце, дори и при такова разположение на вътрешното тяло.
Стискаме палци, да се оправят нещата.
Очаквам да напишете ако има развитие.
Цитат:
rosswen
Малко оффтопик, ама с един 20ZSX сега щеше да си пей сърце, дори и при такова разположение на вътрешното тяло.
:offtopic: Как не те е срам да предлагаш на човека продукти от фирма, която прави "Конвенционалки" и "Полуконвенционалки". НЛО не случайно пееха навремето: "Мъничка японка ще си взема, всичко в моя дом ще е ХИТАЧИ."
Това да гасиш климатика директно от захранването не е никак добра идея.
Цитат:
bobivg
Това да гасиш климатика директно от захранването не е никак добра идея.
Няма да е директно от захранването. Този сензор който споменах просто поддържа климатика на МАКС докато не достигне желаната температура засечена от самият сензор. Работи мисля със инфраред така че реално замества дистанционното и си го гаси самият той, а не от тока.
Kакво точно имаш предвид? Дай линк към него. Колко струва?
Цитат:
bobivg
Kакво точно имаш предвид? Дай линк към него. Колко струва?
Ето това: https://sensibo.com/products/sensibo-air
Около 200 лв се връзва. И аз не съм напълно сигурен как точно работи, прочетох описанието и разни ревюта в Амазон. Предполагам че има и други алтернативи, но не съм дълбал много в Гугъл.
Температурния датчик не се мери с термометър , и щом при различни задания на температурата от дистанционното прави различни разлики значи не е много читав . Моите Дайкини са монтирани на 35 см. от стената като твоя и си поддъражат точна температура .
Цитат:
rosswen
И що така мислиш?
Да не би ZSX да има датчик в дистанционното?
Проблем с DAIKIN PERFERA FTXM25R
Цитат:
mimojef
И що така мислиш?
Да не би ZSX да има датчик в дистанционното?
На ЗСХ му се отваря панела и датчика се обдухва мъжката. По-голямо количество минава през него, заради по-големите дебити и такава драма нямаше да има. Виждал съм забити къде ли не, но винаги поддържат адекватно. Дайкина има някои предимства пред ЗСХ, но обратното важи и за Хевито. Отделно, по-добре ще издухва и направлява струята и е по-малко вероятно да прави джоб.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
cveteca
Ето това:
https://sensibo.com/products/sensibo-air
Около 200 лв се връзва. И аз не съм напълно сигурен как точно работи, прочетох описанието и разни ревюта в Амазон. Предполагам че има и други алтернативи, но не съм дълбал много в Гугъл.
Чумата да ги тръшне тия комици с това Сенсибо. Около 50 лв е универсално дистанционно на Броадлинк в вграден датчик за температура и влага в захранващия USB кабел, а през апп-а на Броадлинк с малко повече умение мога да направиш "routines", с които да го пускаш и спираш при определена температура измера от неговия (на дистанционното) датичк.
https://smartarena.bg/produkt/broadl...SAAEgJdZfD_BwE
Това разбира се е далече от елегантните смарт хоум решения, но би ти помогнало за много по-малко от 200 лв на ония мошеници. И да не е това, което очакваш поне няма да си с много вътре.
- - - - - - - - - -
А такъв оффсет пробвал ли си?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41122&stc=1
Цитат:
me40
Чумата да ги тръшне тия комици с това Сенсибо. Около 50 лв е универсално дистанционно на Броадлинк в вграден датчик за температура и влага в захранващия USB кабел, а през апп-а на Броадлинк с малко повече умение мога да направиш "routines", с които да го пускаш и спираш при определена температура измера от неговия (на дистанционното) датичк.
https://smartarena.bg/produkt/broadl...SAAEgJdZfD_BwE
Това разбира се е далече от елегантните смарт хоум решения, но би ти помогнало за много по-малко от 200 лв на ония мошеници. И да не е това, което очакваш поне няма да си с много вътре.
- - - - - - - - - -
А такъв оффсет пробвал ли си?
Да, пробвах го това с офсета но не помогна. А относно Сенсибото защо ти е такова мнението? Имал ли си опит с него? Това Броадлинк наистина е по-евтино, но не виждам датчик за температура, така че как ще знае кога да пуска и гаси климатика?
2 Прикачен файл(ове)
44 лв е с обикновен кабел за захранване (респ. без датчик), 59 лв е с кабел захранващ, в който е вграден датичка за температура и влажност.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41123&stc=1
За Сенсибото няма как да ми е друго мнението - не може да ми продаваш един продукт като едва ли не уникален на пазара и да ми се кълнеш, че ми правиш отстъпка от 336 лв на 180 лв, като същото очевидно струва 3-4 пъти по-малко от центата ти с отстъпка. Защо ти трябва да им плащаш нескопосания маркетинг? Мое мнение.
- - - - - - - - - -
Аз едно не разбрах от цялата тема - климатикът в тази стая постоянно ли е пуснат да топли или се пуска и спира през деня. Ако работи нон-стоп след ден-два не би трябвало да му влияе такъв "джоб". Ако се пуска и спира в първите няколко часа такава разлика м/у температурата на въздуха на метър от пода и на 10 см от тавана е нормално да се очаква. В старата детска с много подобен "джоб" и климатик разположен на 15-20 см от стена с врато-прозорец от пода до тавана - чист север и така построено, че директна слънчева светлина няма никога не е имало проблеми с комфортно топлене - разбира се "топлото" се пускаше още октомври и до април само се регулира заданието в зависимост дали има или няма някой и дали се спи.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41125&stc=1
Цитат:
me40
44 лв е с обикновен кабел за захранване (респ. без датчик), 59 лв е с кабел захранващ, в който е вграден датичка за температура и влажност.
За Сенсибото няма как да ми е друго мнението - не може да ми продаваш един продукт като едва ли не уникален на пазара и да ми се кълнеш, че ми правиш отстъпка от 336 лв на 180 лв, като същото очевидно струва 3-4 пъти по-малко от центата ти с отстъпка. Защо ти трябва да им плащаш нескопосания маркетинг? Мое мнение.
- - - - - - - - - -
Аз едно не разбрах от цялата тема - климатикът в тази стая постоянно ли е пуснат да топли или се пуска и спира през деня. Ако работи нон-стоп след ден-два не би трябвало да му влияе такъв "джоб". Ако се пуска и спира в първите няколко часа такава разлика м/у температурата на въздуха на метър от пода и на 10 см от тавана е нормално да се очаква. В старата детска с много подобен "джоб" и климатик разположен на 15-20 см от стена с врато-прозорец от пода до тавана - чист север и така построено, че директна слънчева светлина няма никога не е имало проблеми с комфортно топлене - разбира се "топлото" се пускаше още октомври и до април само се регулира заданието в зависимост дали има или няма някой и дали се спи.
За съжаление вече поръчах Сенсибото. Не че не мога да не го взимам от куриера, но не искам да правя такива неща. Ако нещо не стане работата с него- ОЛХ и ще видя този Бродлинк.
Иначе климатика ми е разположен много подобно на твоя от снимката. Пуснат е постоянно от около 2 седмици вече, но съм му настроил програма. През целият ден да поддържа 18 градуса, докато няма никой и привечер да премине на 22 (или 24-25 ако ще са там децата). Въпроса е че не поддържа тези 22, понеже си мисли че ги е стигнал, а реално в стаята е около 18-19. Съответно го настойх вместо 22, да поддъжа 26 (според неговия си датчик) и така долу горе стигнах до някакъв компромис, но когато се налага да поддържа 25 реални като са там децата, трябва да го напомпам на максимум и пак не ги стига защото си мисли че ги е стигнал и спира да работи.