ма този ултра модерен климатик няма ли датчик в дистанционното ? дори Мидея от 1000 лв има такъв , и работи доста адекватно
с алека съм, онеконекта го няма или поне за нашия регион, не може да се инсталира
Не мога да вържа Амазон с Даикин
Сайта на даикин е още по зле.
Имаме ли си тема за алекса
За Мидея от 1000 лв е задължително да има такъв датчик в дистанционното.
- - - - - - - - - -
Налична е в UK със сигурност -> https://www.amazon.co.uk/Daikin-Europe-Residential-Controller/dp/B08KS1K9MF/ref=cm_cr_arp_d_pl_foot_top?ie=UTF8
Смяната на региона ставаше и с промяна на адреса. След като я инсталира може да си смениш обратно адреса с български и да се върнеш в нашия регион. Това по спомени отпреди 3-4 години. Вижда се от скриншота ми, че още е активен и работи скилл-а, макар и да съм си върнал регистрацията у нас.
Заради тези регионални деления и други глупости не ползвам Амазон Алекса за нищо. Homekit на Apple e много по-добър вариант. Там, тъй като Дайкин климатиците не се поддържат директно се ползва HomeBridge, който ги "вкарва в платформата. Още по-добре е с Home Assistant, но да не бягаме от темата - борете да успеете да си инсталирате въпросния скил на Дайкин. Може и да трябва регистрация в amazon.co.uk и след това да търсите скил-а там. Наистина не помня вече какви гимнастики съм правил навремето.
пс Може би е добра идея за отделна тема за интегрирането на Дайкин климатиците в HomeKit, Amazon Alexa, Google Home, SmartThings, Home Assistant, Open HAB
Да успях да го инсталирам след известни манипулации със региона на Алекса, но за сметка на това ми изчезнаха всички рутини и вече въведени други уреди, та си го върнах обратно. Уикенда като имам повече време ще се занимавам, но ми се струва че има светлина в тунела при този вариант.