Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 81
Like Tree25Одобрявам

Проблем с DAIKIN PERFERA FTXM25R

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Отговор: Проблем с DAIKIN PERFERA FTXM25R

Наистина странно. Ние го държахме 23 градуса когато детето е у дома и 20-21 когато е на училище. На 1 скорост, защото стаята е малка и потока стигаше. Нощем на 23 и sleep скорост. Наистина е странно защо и как при теб успява така бързо да си "самозасмучи" горещата струя.

- - - - - - - - - -

Защо за пробва не сложиш едно малко вентилаторче в страни от смукателната част горе на климатика, да издухва този "джоб" да видиш дали няма да има задоволителна промяна в поведението му?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=cveteca;1061996]За съжаление вече поръчах Сенсибото. Не че не мога да не го взимам от куриера, но не искам да правя такива неща. Ако нещо не стане работата с него- ОЛХ и ще видя този Бродлинк.

Ако наистина обичате децата си и ви пука за тяхното здраве, в което не се съмнявам, не ги разглезвайте с температурите за които говорите а именно 25 градуса.
    mimojef одобрява това.

4. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    На ЗСХ му се отваря панела и датчика се обдухва мъжката. По-голямо количество минава през него, заради по-големите дебити и такава драма нямаше да има. Виждал съм забити къде ли не, но винаги поддържат адекватно. Дайкина има някои предимства пред ЗСХ, но обратното важи и за Хевито. Отделно, по-добре ще издухва и направлява струята и е по-малко вероятно да прави джоб.
    Аз съм почти сигурен,че в случая температурата по цялата площ на тавана е еднаква. Не е топъл джоб само около климатика. Перферата въпреки, че е с по малък дебит на тихите степени, издухва топлото достатъчно далече за да не прави джоб. Нали колегата пробва и на високи степени на вентилатора.
    Както и да е. Дано човека си реши проблема с тази джаджа която си е поръчал.

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Аз съм почти сигурен,че в случая температурата по цялата площ на тавана е еднаква. Не е топъл джоб само около климатика. Перферата въпреки, че е с по малък дебит на тихите степени, издухва топлото достатъчно далече за да не прави джоб. Нали колегата пробва и на високи степени на вентилатора.
    Както и да е. Дано човека си реши проблема с тази джаджа която си е поръчал.
    За това преди да монтират машина вкъщи, най-много мисля къде да бъде монтирано тялото, разчертавам си и т.н. За да не се стига до такива ситуации. Компромис с други неща може, но с мястото на вътрешното почти никакви.
    Deliivanov одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от cveteca Виж публикацията
    За съжаление вече поръчах Сенсибото. Не че не мога да не го взимам от куриера, но не искам да правя такива неща. Ако нещо не стане работата с него- ОЛХ и ще видя този Бродлинк.

Иначе климатика ми е разположен много подобно на твоя от снимката. Пуснат е постоянно от около 2 седмици вече, но съм му настроил програма. През целият ден да поддържа 18 градуса, докато няма никой и привечер да премине на 22 (или 24-25 ако ще са там децата). Въпроса е че не поддържа тези 22, понеже си мисли че ги е стигнал, а реално в стаята е около 18-19. Съответно го настойх вместо 22, да поддъжа 26 (според неговия си датчик) и така долу горе стигнах до някакъв компромис, но когато се налага да поддържа 25 реални като са там децата, трябва да го напомпам на максимум и пак не ги стига защото си мисли че ги е стигнал и спира да работи.
    колега,
    По закон имаш право да върнеш всяка онлайн поръчка в определен срок без обяснения и да ти върнат парите ,така че ОЛХ не е единственият вариант.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    За това преди да монтират машина вкъщи, най-много мисля къде да бъде монтирано тялото, разчертавам си и т.н. За да не се стига до такива ситуации. Компромис с други неща може, но с мястото на вътрешното почти никакви.
    Абсолютно си прав,
    Аз така не прежених мястото на едната машина и си го монтираха където им е удобно и сега лятно време ми духа студено върху спалнята, никак не е гот ама каквото си направиш никой не може друг да ти го направи.

- - - - - - - - - -

[QUOTE=HRS9;1062003]
    За съжаление вече поръчах Сенсибото. Не че не мога да не го взимам от куриера, но не искам да правя такива неща. Ако нещо не стане работата с него- ОЛХ и ще видя този Бродлинк.

Ако наистина обичате децата си и ви пука за тяхното здраве, в което не се съмнявам, не ги разглезвайте с температурите за които говорите а именно 25 градуса.
    Колега , не виждам как ще си реши проблема , до колкото разбирам това устройство по някакъв начин ще прави оф на климатика при постигане на заданието.
    При условие че климатика му сам си прави оф по-рано (преди реалното постигане на заданието) как въобще тази машинка ще контролира каквото и да е?
    mimojef одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията

Колега , не виждам как ще си реши проблема , до колкото разбирам това устройство по някакъв начин ще прави оф на климатика при постигане на заданието.
    При условие че климатика му сам си прави оф по-рано (преди реалното постигане на заданието) как въобще тази машинка ще контролира каквото и да е?
    Климатика ще бъде пуснат на максимални градуси (мисля че беше 30 или 31 максимума) през цялото време. Така няма да се гаси сам. Устройството ще засича температурата в стаята, и когато тя достигне желаната такава, ще гаси климатика.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

А защо при настройка на максималните възможни градуси мислиш, че няма да се гаси сам. Ако при задание 31 градуса почне да засмуква въздух с температура 33.5 вероятно ще спре сам.

10. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от me40 Виж публикацията
    А защо при настройка на максималните възможни градуси мислиш, че няма да се гаси сам. Ако при задание 31 градуса почне да засмуква въздух с температура 33.5 вероятно ще спре сам.
    Защото в момента като го настрия на 31, градуса, успява да затопли стаята до 25 градуса, което ми е предостатъчно. Дори това ми се налага сравнително рядко. Повечето време гоня стандартните 21-22 градуса.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Е тогава просто варирай със заданието на самия климатик. Като ти трябват 25 градуса в зоната, където мериш задавай 31 на климатика. Когато не ти трябват 25 градуса там сваляй заданието до постигането на " стандартните 21-22 градуса". Наистина и аз не можах да схвана с какво ще помогне Сенсибото (или какъвто и да е IR бластер с вграден термоментър в него).

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Е тогава просто варирай със заданието на самия климатик. Като ти трябват 25 градуса в зоната, където мериш задавай 31 на климатика. Когато не ти трябват 25 градуса там сваляй заданието до постигането на " стандартните 21-22 градуса". Наистина и аз не можах да схвана с какво ще помогне Сенсибото (или какъвто и да е IR бластер с вграден термоментър в него).
    Да, по принцип може и така, но предпочитам да е автоматично. Не мога постоянно да гледам термометъра каква е температурата и да нагласям климатика спрямо това всеки път. А това че при 31 насторйка на климатика се равнява на 25 в стаята го дадох като пример просто. В повечето случаи тази взаимовръзка не е вярна и климатика си "измисля" тотално различни стайни температури. Споменатият датчик ще го пуска и гаси когато трябва.

13. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Каква е тази лилавата светлина която се вижда на твоята снимка? Това да не е някакyъв източник на топлина, който да бърка датчика.

Датчика на Педиферата е запоен за платка, жълтата. Има отвори отдолу през които влиза въздуха към датчика.

Какъв е шанса да са блокирани с боклуци отворите за въздух към сензора?
    Пробва ли как ще се държи климатика като работи с отворен капак. Виж дали ще има някакво подобрение.
    me40 одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Да, по принцип може и така, но предпочитам да е автоматично. Не мога постоянно да гледам термометъра каква е температурата и да нагласям климатика спрямо това всеки път. А това че при 31 насторйка на климатика се равнява на 25 в стаята го дадох като пример просто. В повечето случаи тази взаимовръзка не е вярна и климатика си "измисля" тотално различни стайни температури. Споменатият датчик ще го пуска и гаси когато трябва.
    Пробвай, но според мен няма да си помогнеш много. Дали постигаш 25 градуса при задание от 29, 30 или 31 градуса няма значение, важен е принципа. И поради това след като нито климатика, нито мебелите се местят няма причина да достига една и съща температура в зоната, където мериш при различни задания на климатика. Тогава единственото ще трбява да засечеш един път на какво задание каква температура постигаш и това е. Но пробвай и кажи дали има резултат. След като се замислих после по твоя случай - има много други възможни решения, вкл и ако ползваш Амазон Алекса - тогава ще ти трябва само да добавиш температурен датчик където точно искаш в стаята - останалото ще го прави смарт хоум платформата.

16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Пробвай, но според мен няма да си помогнеш много. Дали постигаш 25 градуса при задание от 29, 30 или 31 градуса няма значение, важен е принципа. И поради това след като нито климатика, нито мебелите се местят няма причина да достига една и съща температура в зоната, където мериш при различни задания на климатика. Тогава единственото ще трбява да засечеш един път на какво задание каква температура постигаш и това е. Но пробвай и кажи дали има резултат. След като се замислих после по твоя случай - има много други възможни решения, вкл и ако ползваш Амазон Алекса - тогава ще ти трябва само да добавиш температурен датчик където точно искаш в стаята - останалото ще го прави смарт хоум платформата.
    Заинтригува ме това с Алексата? Имам я вкъщи и си мислех за някаква интерграция с нея, но не можах да го измисля. Кой температурен датчик може да се върже с нея, така че да стане системата да контролира климатика. Разбира се, стига цялото нещо трябва да е по-евтино от тази Сенсиба.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

всеки wi-fi датчик, който също работи с Алекса. Вероятно част от някаква станция за измерване ще е с външно захранване, защото самостоятелните датчици в болшинството си са с батерии и работят със зигби. Ако е такъв (самостоятелен) ще ти трябва и гейт/хъб, който да "прехвърли" датчика към домашния LAN. Xiaomi/Aqara, Tuya и кой знае още какво би ти свършило работа. Но първо трябва да излъжеш Алекса да "припознае" Дайкините, защото по спомени Дакийн скилла не работи с акаунти с българска регистрация. По спомени преди години като го ръчках за спорта трябваше да сложа временно английски адрес за да ми даде да изтегля този скилл. Може и да бъркам със скила за Филипс. Просто виж дали може да инсталираш Дайкин скилл сега.

18. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

всеки wi-fi датчик, който също работи с Алекса. Вероятно част от някаква станция за измерване ще е с външно захранване, защото самостоятелните датчици в болшинството си са с батерии и работят със зигби. Ако е такъв (самостоятелен) ще ти трябва и гейт/хъб, който да "прехвърли" датчика към домашния LAN. Xiaomi/Aqara, Tuya и кой знае още какво би ти свършило работа. Но първо трябва да излъжеш Алекса да "припознае" Дайкините, защото по спомени Дакийн скилла не работи с акаунти с българска регистрация. По спомени преди години като го ръчках за спорта трябваше да сложа временно английски адрес за да ми даде да изтегля този скилл. Може и да бъркам със скила за Филипс. Просто виж дали може да инсталираш Дайкин скилл сега.
    Знаеш ли кой е точно правилния скил? Понеже като потърся в апликацията ми излизат много резултати. Дали е този:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTXM25R Perfera - въпроси, коментари, проблеми
    От pavkata88 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 494
    Последно: 12-07-24, 20:16
  2. настройка на wifi сонтролера на Daikin Perfera FTXM35R стенен
    От pavlin_s във форум Климатици Daikin
    Отговори: 5
    Последно: 01-02-23, 21:32
  3. Дилема между Daikin FTXM25R Perfera и Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGW
    От pavkata88 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 14-02-22, 07:04
  4. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  5. Мнения за Daikin FTXM25N Perfera
    От Tsen във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 18-01-21, 20:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе