Страница 18 от 18 ПърваПърва ... 8161718
Резултати от 256 до 267 от общо 267
Like Tree182Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от Leo_P Виж публикацията
    Аз имах питане за новата перфера дали е добра за спални, защото пак се споменават дефрости на 3-4 часа без нужда, шумове по време на дефроста на стават ли. Ако ги има шумовете то означвава, че в един нормален сън от 8ч, ще има 2-3 броя "пъшкане" на машина. Не съм питал за дайсейкай а и нямам място за подов. В Пловдив зими вече може да се каже, че няма. Сега януари най-ниските сутрин са -2 гр., за какво ми е Дайсейкай за спални където температурите трябва да са 21-22 гр., по топло от това е вредно да се спи.
    преди 10 години 4 часа бяха фантастика...
    пъшкането е физика от която не може да избягаш.
    просто това поколение не е виждало месец на -20. е тогава пеят добрите машини. една такава зима преди 11 години спрях да пиша по тоя форум. може би последната беше.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Доста машини сложихме от новата перфера през изминалата година. Мога да кажа, че машината е много добра като хардуер и параметри. А това дали ще "пъшка" или не, не зависи от машината, а други фактори....
    Фактори, като? Предполагам начин на монтаж и локация на външно тяло, външни климатични условия за лесно натрупване на лед,

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Дефроста не е шумен, е чува се пак леко, но при нормален сън едвали някой ще го чуе.Факт е иначе че са малко начесто 3-4часа, ако имаше зими в Северна България , като преди с по 2 месеца само отрицателни температури, щеше да дразни.За мен машината от към хардуер и софтуер е много добра.
    HRS9 и Ivanskin харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Съдейки по подовия модел, бих казал, че дефростът е по-тих от on/off на Fujitsu LMC, независимо дали е по нужда или контролен. Аз за себе си съм спокоен, че машината е корава. Миналата зима имаше 3-4 денонощия около -7 с гъста мъгла. Дефростите бяха на около 3ч., докато Дайсейкая размразяваше на 2ч. в идентично помещение и задание. Това беше доста показателно.
    ccankov73 одобрява това.

6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Е, нали Дайсекаите правели между 0 и един дефрост на сезон?
    Или май всичко зависи от конретните условия в които работи дадена машина...
    bobivg одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

И аз се обърках.Сега Дайсекая или Перферата прави по малко дефрости

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    преди 10 години 4 часа бяха фантастика...
    пъшкането е физика от която не може да избягаш.
    просто това поколение не е виждало месец на -20. е тогава пеят добрите машини. една такава зима преди 11 години спрях да пиша по тоя форум. може би последната беше.
    Последната истинска зима бе 2016г. Тъкмо щерката се беше родила. 20-на дена кучи студ със снеговалежи,през деня 0 или -2 вечер -13. Конвенционалната Мидея не спираше да духа и размразяваше на 45мин,а като влезе в дефрост градусите в стаята падаха по един на минута
    estqwerty одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията

Без модове би трябвало да е Дайсекая, защото при него няма контролни а само при нужда.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията

Последната истинска зима бе 2016г. Тъкмо щерката се беше родила. 20-на дена кучи студ със снеговалежи,през деня 0 или -2 вечер -13. Конвенционалната Мидея не спираше да духа и размразяваше на 45мин,а като влезе в дефрост градусите в стаята падаха по един на минута

Помня я тази зима. Студа почна в началото на Януари и продължи 3-4 седмици. В Пловдив си беше -15. Дайсейкая дефростваше по 1 път на ден а когато и имаше и гъсти мъгли и -8 дефроста беше по 2 пъти. Само по нужда беше дефроста, при обилно заледяване на външно тяло, времетраене по 6-7 минути. Помня тогава, че всички климатици от по-нисък клас, които се въждаха вънка се бяха превърнали в буци лед а под тях натрупани по метър и нещо дебели ледени висулки, не се чуваха да работят.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Съдейки по подовия модел, бих казал, че дефростът е по-тих от on/off на Fujitsu LMC, независимо дали е по нужда или контролен. Аз за себе си съм спокоен, че машината е корава. Миналата зима имаше 3-4 денонощия около -7 с гъста мъгла. Дефростите бяха на около 3ч., докато Дайсейкая размразяваше на 2ч. в идентично помещение и задание. Това беше доста показателно.
    Викаш заслужава си да платя 5000 лв и може да се доверя на стенни 2бр FTXM20A за 2 спални по 15м2?

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

В Северна България всяка зима преди беше такава дори е по няколко седмици през деня -10 вечер -15. Дайкина е един от най подходящите за спалня
    Leo_P одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Честно казано, първите две зими, на Дайсейкая съм му хванал по 3-4 дефроста. Тази зима, според смарт контакта е на 2бр. Така че е цар в това отношение, неслучайно сравних с него. Просто условията бяха отвратителни, както казах -7 с гъста мъгла няколко денонощия. Дайкинът без мод ги праска на няма и час. След мода си стана зимна машина. Контролните дефрости са му простени, защото не са много чести и са тихи. Ако ги нямаше, щеше са е съвършен.
    Mega одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Честно казано, първите две зими, на Дайсейкая съм му хванал по 3-4 дефроста. Тази зима, според смарт контакта е на 2бр. Така че е цар в това отношение, неслучайно сравних с него. Просто условията бяха отвратителни, както казах -7 с гъста мъгла няколко денонощия. Дайкинът без мод ги праска на няма и час. След мода си стана зимна машина. Контролните дефрости са му простени, защото не са много чести и са тихи. Ако ги нямаше, щеше са е съвършен.
    Да при гъста мъгла сигурно няма модел климатик на който да устои без дефрост, тънкостта идва именно в това да се прави дефрост само ако трябва наистина а не ей така, защото на инженера му е хрумнало да се прави по часове.
    Мода на дайкина от какво се състои - външния сензор закрепен на топлообменника го преместваш вътре в кутията на същата височина?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Модът се състои с пъхане на датчика за външната температура зад топлообменника. Така отчита по-малка разлика в температурите на ТО и околната среда, и побелява доста, преди да размрази. По този начин се разреждат значително дефростите, при най-неблагоприятните за климатиците условия - мъгла с минусови температури. Контролните дефрости не могат да бъдат повлияни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 18 ПърваПърва ... 8161718

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 09:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 18:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 06:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 13:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе