Дефроста не е шумен, е чува се пак леко, но при нормален сън едвали някой ще го чуе.Факт е иначе че са малко начесто 3-4часа, ако имаше зими в Северна България , като преди с по 2 месеца само отрицателни температури, щеше да дразни.За мен машината от към хардуер и софтуер е много добра.
Съдейки по подовия модел, бих казал, че дефростът е по-тих от on/off на Fujitsu LMC, независимо дали е по нужда или контролен. Аз за себе си съм спокоен, че машината е корава. Миналата зима имаше 3-4 денонощия около -7 с гъста мъгла. Дефростите бяха на около 3ч., докато Дайсейкая размразяваше на 2ч. в идентично помещение и задание. Това беше доста показателно.
Е, нали Дайсекаите правели между 0 и един дефрост на сезон?
Или май всичко зависи от конретните условия в които работи дадена машина...
И аз се обърках.Сега Дайсекая или Перферата прави по малко дефрости
Последната истинска зима бе 2016г. Тъкмо щерката се беше родила. 20-на дена кучи студ със снеговалежи,през деня 0 или -2 вечер -13. Конвенционалната Мидея не спираше да духа и размразяваше на 45мин,а като влезе в дефрост градусите в стаята падаха по един на минута
Помня я тази зима. Студа почна в началото на Януари и продължи 3-4 седмици. В Пловдив си беше -15. Дайсейкая дефростваше по 1 път на ден а когато и имаше и гъсти мъгли и -8 дефроста беше по 2 пъти. Само по нужда беше дефроста, при обилно заледяване на външно тяло, времетраене по 6-7 минути. Помня тогава, че всички климатици от по-нисък клас, които се въждаха вънка се бяха превърнали в буци лед а под тях натрупани по метър и нещо дебели ледени висулки, не се чуваха да работят.
- - - - - - - - - -
Викаш заслужава си да платя 5000 лв и може да се доверя на стенни 2бр FTXM20A за 2 спални по 15м2?
В Северна България всяка зима преди беше такава дори е по няколко седмици през деня -10 вечер -15. Дайкина е един от най подходящите за спалня
Честно казано, първите две зими, на Дайсейкая съм му хванал по 3-4 дефроста. Тази зима, според смарт контакта е на 2бр. Така че е цар в това отношение, неслучайно сравних с него. Просто условията бяха отвратителни, както казах -7 с гъста мъгла няколко денонощия. Дайкинът без мод ги праска на няма и час. След мода си стана зимна машина. Контролните дефрости са му простени, защото не са много чести и са тихи. Ако ги нямаше, щеше са е съвършен.
Да при гъста мъгла сигурно няма модел климатик на който да устои без дефрост, тънкостта идва именно в това да се прави дефрост само ако трябва наистина а не ей така, защото на инженера му е хрумнало да се прави по часове.
Мода на дайкина от какво се състои - външния сензор закрепен на топлообменника го преместваш вътре в кутията на същата височина?
Модът се състои с пъхане на датчика за външната температура зад топлообменника. Така отчита по-малка разлика в температурите на ТО и околната среда, и побелява доста, преди да размрази. По този начин се разреждат значително дефростите, при най-неблагоприятните за климатиците условия - мъгла с минусови температури. Контролните дефрости не могат да бъдат повлияни.