Страница 17 от 31 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 462
Like Tree251Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

При него е било -1 може и да е заскрежил за 1 час задай пусне дефрост. Аз вече няколко пъти моя Дайкин го пускам при вътрешна 5 градуса, външните са били положителни пак около 5-6 и не е правил никакви излишни дефрости. Аз засега съм много доволен от 7цата, дефрости най честите бяха на 3 часа и няколко пъти на 2, но заскрежаваше много и си бяха по голяма нужда.Ще го видя при сух студ как ще е. При мен си работи точно като хиперинвертор. Нищо чудно и в апартамента да си взема по нататък, ниския минимум много ми харесва, а на охлаждане мисля е задължителен.
    Ето днес как работи
    https://prikachi.net/image/Screensho...ontroller.Glpj

https://prikachi.net/image/Screensho...rnational.GmHp
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 02-01-25 в 22:54.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    10 години не бях писъл във форума, после си купих дайкин и ей - на : нова среща.
    Хаха ...и аз тъй !!!

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    При него е било -1 може и да е заскрежил за 1 час задай пусне дефрост.
    https://prikachi.net/image/Screensho...ontroller.Glpj

https://prikachi.net/image/Screensho...rnational.GmHp
    Не беше заскрежил, по време на дефростЪт изкапаха 11 капки от едното тяло , направил съм фунии за дефрост и се вижда количеството, броих ги като иманяр легнал на терасата...Беше сух студ, без влага...
    Явно пак ще се берат ядове...
    Друг недостатък , който чух : след спиране от ДУ , компресора изключва без сваляне на обороти , което е съпроводено със силно изтракване на външното тяло. Голям резил , програмистите не са задали рампа за изключване на инвертора.Сигурно ползват някви стажанти да им правят програмите...
    Резил....
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от dimon; 03-01-25 в 20:01.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Не мисля че ще береш ядове с дефрости при мен най много са на 3 часа което не мисля е толкова зле, сега го моднах като на колегата Росен ще видим дали ще ги разреди още. Миналата седмица яко заскрежаваше и пак не бяха по често от 2-3 часа, но ще си има и излишни на суха пита, някой път, но с този климат който е вече зимата е топла, и в поне 90 процента от времето ще работи комфортно и незабележимо.
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 03-01-25 в 23:26.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Ако в помещенията е ТОПЛО(колкото желаете), ТИХО(така че да не ви дразни изобщо), нямате излишни въздушни ТЕЧЕНИЯ(приложимо при правилно оразмеряване и позициониране), машините харчат електроенергия сравнително МАЛКО(не повече от 30-40 лева на машина месечно) и сте доволни от допълнителните екстри(в случая Флаш Стриймър) всички упражнения за които говорите са НАПЪЛНО излишни, какво повече може да се иска от една машина? CAST,FORGET,ENJOY!

6. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

mystikalrs, в какво се състои мода?
    Този пост е редактиран от bobivg; 04-01-25 в 07:34.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Сложих датчика за околна температура вътре при топлообемника, така показва с 1-2 градуса по студено, и разликата между него и тръбния е по малка, слетователно трябва да пуска по рядко дефрост.Тази нощ застудя преваля лек сняг и поледица. Сутринта Дефростна в 6:20, незнам колко е бил заскрежен сега пак пусна в 9:20 като, имаше заскрежаване но не беше кой знае колко, очаквах да изкара поне 4 часа. Освен да има контролен на 3 часа този модел около 0 градуса, засега няма много смисъл от мода сякаш и преди на 3 часа пускаше. Незнам при по ниски температури може да ги разреди.
    bobivg одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

При моя Дайкин дефрост на интервал под 2ч няма. Забелязал съм, че в много тесен интервал, около 1-2гр външна прави контролен дефрост на 2ч, но това се случва изключително рядко. Падне ли външната под 1-1.5гр, контролните дефрости са си на около 4ч. При мен мода свърши чудесна работа при отрицателни температури с висока влажност. Ония вечери беше -2 с гъста мъгла, Хевито в хола размразяваше на всеки час, дори Дайсейкая направи дефрост. Дайкина за цялата нощ направи 2 дефроста. Побелява яко, като Хеви, преди да размрази и изкарва по 3-4ч в такива тежки условия, докато преди мода изкарваше по около час. При температури под 0-та имам по 1-2 дефроста за цялата нощ, я чул, я не. Имам чувството, че на всеки Дайкин дефрост алгоритъма е писан индивидуално. Изчел съм темата във финландския форум за Нордик модела. Там масово пишат за контролен дефрост на 40-60мин. при външна около 0-та, а на -15 им кара по 6ч. без дефрост.
    Този пост е редактиран от rosswen; 07-01-25 в 12:04.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Старата перфера- на всеки 40мин контролен дефрост ??? незнам защо
    Пъшка , охка, ППуфти - развърта на 400-500в , нема нищо, изпъшква отново и започва да работи
    За нощеска имам 3 дефроста , ама пак за по минута -две

11. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Насочил съм се за 2 бр. 7-ци ,FTXM20A за 2 спални по 15м2, ново строителство, Пловдив. Сега като, чета за тия дефрости на 3-4 ч. без нужда и при новата перфера дали ще е подходяща са спални? Както се изразява ktkiro има ли "пъшкане,охкане" при дефрости? Имам Дайсекай 5-та серия 13-ка в хол 27м2, през последните 4 зими не помня да е правил и един дефрост за Пловдив в 27м2. Да слагам дайсейкай 9-ка в 15 м2 ми се струва, че е много преоразмерено става.
    Новата перфера подходяща ли е за спални? Моля който има от стенния вариант да опише доволен ли е, как се държи?

12. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Добре де тия Дайсекаи нямат ли си подов модел?

13. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    Добре де тия Дайсекаи нямат ли си подов модел?
    Не, нямат си. Подовата машина на Тошиба е с външно тяло на Едж а не на Дайсейкай.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Това го има само в нашите ширини. За северните части на Европа има подови машини с външни като на DaiSeiKai. Между другото, тук също може да се направите такава комбинация, но няма да имате гаранция на системата.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Това го има само в нашите ширини.
    Келепир има в тая работа.......хората пари направиха, париии..............

17. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Това го има само в нашите ширини. За северните части на Европа има подови машини с външни като на DaiSeiKai. Между другото, тук също може да се направите такава комбинация, но няма да имате гаранция на системата.
    Аз имах питане за новата перфера дали е добра за спални, защото пак се споменават дефрости на 3-4 часа без нужда, шумове по време на дефроста на стават ли. Ако ги има шумовете то означвава, че в един нормален сън от 8ч, ще има 2-3 броя "пъшкане" на машина. Не съм питал за дайсейкай а и нямам място за подов. В Пловдив зими вече може да се каже, че няма. Сега януари най-ниските сутрин са -2 гр., за какво ми е Дайсейкай за спални където температурите трябва да са 21-22 гр., по топло от това е вредно да се спи.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Доста машини сложихме от новата перфера през изминалата година. Мога да кажа, че машината е много добра като хардуер и параметри. А това дали ще "пъшка" или не, не зависи от машината, а други фактори....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 31 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 09:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 18:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 06:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 13:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе