Страница 16 от 17 ПърваПърва ... 614151617 ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 246
Like Tree173Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Алгоритъма за дефрост при почти всички климатици е колкото е по голяма разликата между датчика на питата и външна температура значи климатика е заскрежен и пуска дефрост. Най лесно се модва като външния датчик го сложиш на по студено демек зад външния топлообемника, тогава разликата ще е малка и чак когато закрежи ще стане по голяма и ще пусне дефрост. Аз за сега не съм пипал нищо, ще видим как ще се представи от към дефрости.Друго всичко му е доста добре на модела

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

не знам откъде черпиш тия наблюдения .. то ,ако беше така ,всички климатици щяха да размразяват само при нужда ,но на 90% от климатиците се активира таймер под 0 градуса и толкова .. 2 часа ,4 часа ,50 минути и т.н. работа на компресора .. ако разцъкаш темите това са масовите интервали .. има 2-3 марки при които въшния температурен участва в дефрост алгоритъма и дайкин не е от тях

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Участват си и двата датчика дори и оборотите на компресора, но си има контролен на 4 часа, имам алгоритъма на дайкин.Тези времена които цитираш в повечето случаи да минимални времена за да пусне дефрост
    Ivanskin одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Имам 3 перфери....
    Едната 9 е на удобно място. При чиста (уж) пита при дерфост си изтичат 500-600мл вода. За 2-3 дни пълни кофата под него.
    Да се има в предвид че топлообменика е двуредов, явно си има нужда.

Както се казва - Брат всеки сам си преценя, аз лично предпочитам да се доверя на японските инженери, а на на Койчо от
    Куртово Конаре
    CubanLinx, Palev и Ivanskin харесват това.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Всичко хубаво ама няма японско нищо вече. външното е турция , вътре чехия докато не затворят завода.
    Има нещо интересно. дали няма някоя компенсация по външна температура. Ако някой има алгоритъма да каже. От години не пускат нищо в сервизните.

Момента в който сменям датчика - от 12 на 2 градуса външна. Този път не съм го гасил, докато работеше я преместих от отделението на компресора зад питата. с навън ще е 1-2 градуса разлика няма да са 10.
    Започва да вдига температура вътре - което е проблем, защото почва да подминава заданието. стаята си е затворена.
    Рязко се изглажда и графиката на консумацията. ай това е горе долу ясно пада температурата - пада консумацията това го има в сервизните.

та компенсация по външна температура или weather curve? някой нещо да е срещал?

Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

[QUOTE=estqwerty;1078647]Всичко хубаво ама няма японско нищо вече. външното е турция , вътре чехия докато не затворят завода.
    Има нещо интересно. дали няма някоя компенсация по външна температура. Ако някой има алгоритъма да каже. От години не пускат нищо в сервизните...

Предполагам е известно - в сервизното за "интелигентния" дефрост на GREE G-Tech II, лист 23:

виж в съответната тема за Грее, пост #5.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

защо смяташ че тук се ползва същия алгоритъм
    estqwerty и HRS9 харесват това.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Днес странен номер , беше смъкнал до 21 градуса. Което всъщност му е и зададената но държи с градус и половина нагоре.
    Нямам спомен дали от онекта или от дистанционното беше последната команда.
    Рестартирах го с дистанционното офф он и сега пак леко задминава и гони 23.

11. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    Днес странен номер , беше смъкнал до 21 градуса. Което всъщност му е и зададената но държи с градус и половина нагоре.
    Нямам спомен дали от онекта или от дистанционното беше последната команда.
    Рестартирах го с дистанционното офф он и сега пак леко задминава и гони 23.
    Ще го счупиш накрая този климатик.
    estqwerty одобрява това.

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

от към хардуер е перфектен , от към софт и начин на работа е поредното дърво от дайкин. не мога да го наглася - все играе температурата, онектата се дъни - задаваш едно след време е дуго. с дистанционното е същото. май ще му махана уифи-то.

между другото изскочи нещо за регистрация за гаранция през онекта. да взема да го регистрирам поне поне да знам от какво е спрял.
    Swon одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

На вилата си стана зима,4 ти ден температура около 0 -1 , валя сняг доста, голяма влажност. Дайкина заскрежава доста и на около 2-3 часа пуска дефрост. Работи от 360 до 460 вата нагласен на 23 градуса. Външната пита се заскрежава доста бързо вътрешната по малко.

estqwerty, bobivg, Swon и 2 други харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2010

И аз да се запиша с 3 бр...Нямаше да виждам повече дайкин и пак се излъгах да взема 3 броя...Имам ги от седмица, първото , което видях беше дефрост след 60 мин....Пробвах ги онзи ден сутрин в 8.30, беше само -1.0 C ,...не живея там още...Настръхнах , спрях ги и отложиж за Януари...

П.п. една 12ка и две 9ки...
    Този пост е редактиран от dimon; 02-01-25 в 19:23.
    Alexi одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Който е свръхчувствителен по отношение на дефростите, друго освен Тошиба Дайсейкай не бива да купува.
    estqwerty и Mega харесват това.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от dimon Виж публикацията
    И аз да се запиша с 3 бр...Нямаше да виждам повече дайкин и пак се излъгах да взема 3 броя...Имам ги от седмица, първото , което видях беше дефрост след 60 мин....Пробвах ги онзи ден сутрин в 8.30, беше само -1.0 C ,...не живея там още...Настръхнах , спрях ги и отложиж за Януари...

П.п. една 12ка и две 9ки...
    10 години не бях писъл във форума, после си купих дайкин и ей - на : нова среща.

18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Преди Коледа включих японското Фуджитсу да ми темперира домашната механична.
    Първото, което видях, докато шетах вътре, бе дефрост след около час на почти чиста пита (над 0С вън).Беше ограничен на 2ра скорост на вента да не ми духа много и не се е развъртал на макс.След като постопли се разредиха значително до липсващи през деня (над 0С).
    Същото се повтори и преди нова година.
    Та може би си имат нещо в алгоритъма при студени помещения.
    п.с. И още нещо забелязах - при изключване от дистанционното прави кратък дефрост - явно да си изчисти питата за следващото включване.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 17 ПърваПърва ... 614151617 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 09:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 18:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 06:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 13:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе