Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 28

Fujitsu ASYB12LD - относно монтажа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    145
    #1

    Fujitsu ASYB12LD - относно монтажа

    Здравейте,
    Закупих си преди няколко дни климатик Fujitsu ASYB 12 LD, плазмения модел, готина машина от търговска верига Зора.
    Когато го взех, момчето ми каза, че за монтаж мога да се обърна към Техноклима, Атаро и евентуално Термоклима.
    Аз съм от Пловдив и предвид на реномето звъннах на Атаро клима, които ме отрязаха и казаха, че монтират само техни климатици????
    Останах много учуден и сега се чудя дали да избера някоя от двете фирми, които остават или да използвам познат, който каза, че може да ми го сложи и да ми поеме гаранцията, въпросът е дали ще важи тя при условие, че фирмата на моя познат няма договор със Зора-та?
    Мерси предварително!

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    1,260
    #2

    Re: монтаж на климатик

    flint
    Твоят познат може да няма договор със Зора-та, но може да има с официалния вносител на въпросната марка. Бе, друго си е да ти го монтира познат.

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    194
    #3

    Re: монтаж на климатик

    flint ти си с шестица от тотото и забравяш за климатика с тоя познат това е истината...и ти пожелавам да не разбираш ( и изпиташ на сбствен гръб) що е то гаранция на реноммирана фирма в БГ ...без познати

  5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    145
    #4

    Re: монтаж на климатик

    доколкото разбирам е по-добре да ми го слага познатия?

    защото днеска разбрах или поне така ми казаха че само една фирма имала официален договор с Пингвин в пловдив - Интерфриго - те било официалния им монтажник?

    Климатроник какво имаш предвид?

    Мерси

  6. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    194
    #5

    Re: монтаж на климатик

    flint ами има предвид, че тая официалната фирма, ако нещо се случи с климатика да не си мислиш, че ще припне да го оправя...ще ти извадят от девет кладенеца вода , за да не си свършат работатата. Аз лично следващите си климатици ще си ги взема НЕ от БГ със сигурност (въпреки че всички за Европа били еднакви- сещай се) и ще си търся местен човек да ми ги монтира и поддържа. така:
    1. Сигурен си, че стоката е наистина това което пише и е качествена.
    2. Ако е така едва ли ще се наложи нещо да се прави (при задължително грамотен монтаж) а ако се наложи имаш си човек и нямаш проблем. Jackas е прав и ти го е казал. Успех!!!

  7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #6

    Re: монтаж на климатик

    flint: Препоръчвам ти да си избереш голяма фирма за монтаж, не се занимавай с близки и познати.

    Ако беше конвенционален климатика можеше и те да ти го монтират, но при условие че когато се развали нещо ще го ремонтират безплатно за тяхна сметка докато е в гаранция. При близките и познатите нещата опират на лична основа и чувства, докато с голямата фирма не е така.

    По принцип Fujitsu държът на качеството, но както всяка машина е възможно да се развали, дали ще стане това зависи много и от начинът по който са монтирани. Климатика ти е инверторен, което стеснява кръгът от хора с познания, които биха могли да ти го ремонтират ако му стане нещо.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    421
    #7

    Re: монтаж на климатик

    Цитат Първоначално публикувано от flint
    защото днеска разбрах или поне така ми казаха че само една фирма имала официален договор с Пингвин в Пловдив - Интерфриго - те било официалния им монтажник?
    Не само Интерфриго монтират климатици закупени от Пингвин ЮН. Моят Fujitsu 12LC беше монтиран от К5 Клима и получих същата гаранционна карта, каквато получават всички климатици взети от Пингвин ЮН

  10. Novice
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    5
    #8

    Re: монтаж на климатик

    аз закупих същия модел климатик и ми го монтираха миналия понеделник. купих го от Зора. тъй като не изолираха отделно двете медни тръби, днес се обадих първо на Пингвин и те ми сервираха, че фирмата която го е монтирала не е оторизирана от тях ... били дали списък на Зора за оторизираните фирми в цялата страна, но от Зора ми пращат друга фирма - направо съм бесен .... въртях десет пъти до Зора, до Пингвин и до тази измислената фирма .... накрая се съгласиха да дойдат и да ги изолират както трябва тръбите но .... аз няма да ги допусна а ще съдя Зора ... утре първо подавам жалба в Комисията за защита на потребителя и няма да се оставя да си правят каквото искат - просто като не е монтиран от оторизирана фирма и гаранцията не важи!!! така че си отваряйте очите на четири .... иначе климатика е супер - работи си но .... абе съвет от мен - бягайте далеч от Зора - не са коректни!!!!!!

  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    145
    #9

    Re: монтаж на климатик

    аз говорих с хората от интерфриго и ми казаха, че двете тръби се изолират винаги отделно, а просто след това се слагат в един винил, за да се избегне негативното влияние на слънце и други атмосферни условия?
    надявам се правилно да съм разбрал.

  12. Novice
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    5
    #10

    Re: монтаж на климатик

    правилно си разбрал - лошото е че аз това го разбрах впоследствие, въпреки че по време на монтажа се усъмних и ги питах онези неграмотници ... всяка тръба поотделно и после в една обща!

  13. Novice
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    9
    #11

    Re: монтаж на климатик

    Имам нужда от съвет,естествено след свършен факт.Поставиха ни климатик преди 2 седмици,фирмата (препоръчана от познати) към Технополис.Идваха преди да си закупим климатик,за да ни посъветват за неговите параметри и всичко по реда.Кое ме притеснява, терасата ни е 13м и е остъклена цялата,а по преценка на монтажистите, го поставиха вътре,тъй като това бил най-добрият вариант- няма да вибрира,няма да замръзва.Срещу външното тяло е и един от отворите на терасата.Е да,но сега на терасата е по студено от колкото на вън, и никакъв смисъл от остъкление.Ако поискам от фирмата да изнесат външното тяло на вън,знаете ли колко ще ми струва това в пари и нерви? ПС: ако поста ми не е за тук,моля преместете го.Благодаря.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    409
    #12

    Re: монтаж на климатик

    Действително поставянето на външното тяло вътре в терасата е най-добрият вариант- няма да вибрира,няма да замръзва.
    Минуси :вече не можеш да имаш остъклена ,затворена тераса трябва да отвориш всички прозорци дори да свалиш някои стъкла/за да има топлообмен/ и трябва да поставиш някаква тава през зимата за да събира конденза и да не замръзва на терасата.

  16. Novice
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    9
    #13

    Re: монтаж на климатик

    Така минусите не са ли повече от плюсовете???Остъклението е за по бързото затопляне на дома,за спиране на праха,да не говорим,че всички цветя са изкарани там.Зимата на терасата температурите не са падали под 10-12*С и си беше много комфортно.

  17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #14

    Re: монтаж на климатик

    В зависимост от фирмата и населеното място ще ти струва различно, зависи колко метра тръбен път трябва да се удължи но нормалната цена е към 80 лв..

    Трябва задължително монтажа да е с вакуумиране, ако първият път не са го вакуумирали а само са го продухали и ако сега при преместването не го, работата на машината ще се влоши.

  18. Novice
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    9
    #15

    Re: монтаж на климатик

    В момента тръбният път е около 0.5м вкл. и стената и при настройването, изпускаха нещо под налягане от външното тяло.А относно изнасянето извън терасата,ще се удължи пътя с 3м най-много,но освен на самата тераса,няма къде другаде да се постави,защото нямаме външна стена.За поставянето ни взеха 150лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Fujitsu ASYB12LD - странен проблем!
    От flint във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 26-10-08, 20:55
  2. Daikin FTXS35G - относно монтажа
    От molinari във форум Климатици Daikin
    Отговори: 3
    Последно: 24-07-08, 20:24
  3. Относно монтажа
    От asd_klima във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 33
    Последно: 26-11-07, 23:25
  4. Да очаквам ли проблеми? - относно монтажа
    От criss във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 8
    Последно: 24-01-07, 11:11
  5. Подово отопление - относно монтажа
    От MitkoS във форум Електрическо отопление
    Отговори: 16
    Последно: 16-08-06, 16:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе