Здравейте на всички,
купих си това FUJI защото май нямаше човек или място в интернет където да се казва нещо лошо за него. Обаче след като го монтираха и го видях така да се каже "на живо" изникнаха няколко въпроса над които не се бях замислял. Също така ме подразни факта, че на вътрешното тяло няма дисплей, но всичко по реда си. Въпросите на които ви моля да ми отговорите са по-скоро да си задоволя техническото любопитство и за да ме разберете по-добре ще дам няколко примера.
Пример 1:
Тъй като няма дисплей на климатика какво би станало ако: включим климатика и със цъкалото (+/-) му зададем температура примерно 25 градуса, приемаме че климатика ни е разбрал и духа с 25 градуса, на дистанционното също е изписано 25 градуса. А сега отивам примерно в банята, затварям се вътре и цъкам на дистанционното още 2 градуса на горе, на дистанционното ще пише вече 27, а климатика си работи на 25 - да не забравяме. Отивам пак пред климатика и цъкам още един път на горе и какво става? На дистанционното ще пише 28 градуса, а климатика на колко ще работи? На 28 или на 26 градуса. Как климатика разшифрова командата от бутоните (+/-): като стъпка на горе и стъпка на долу или като конкретни температури?
Пример 2:
Климатика е изключен от контакта, аз си играя с дистанционното и сверявам часовника, също така да приемем, че и си програмирам таймера. Какво ще стане като включа климатика в контакта? Как ще почне да работи в зададеното време по таймер? Как ще разбере, че съм сверил часовника на дистанционното (демек неговия часовник)? Вобще как по дяволите става тая магия с дистанционното, изключително ми е любопитно!