Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 39

Климатик LG - шумно външно тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2013

Климатик LG - шумно външно тяло

Здравейте,

Монтирах си климатик LG C18 - вътрешно тяло и S18AQU външно тяло. След монтажа външното тяло започна да работи много шумно, като се чуваше бучене от компресора. Същевременно вътрешното тяло не изключваше. Смениха ми датчика на вътрешното тяло, като имаше съмнения, че подава грешна информация навън и товари тялото на пълни обороти. Оказа се, че не е това и след оглед от консултата на фирмата решиха да ми сменят външното тяло. Вчера сториха това, и след първоначално включване имаше осезаема разлика, но няколко часа след това отново почна да работи много шумно - тялото се чува вътре - на балкона е за пояснение. Вътрешното тяло също се държи странно, когато сложа вентилатора на първа степен не иска да изключва над 7 часа, а когато го сложа на трета степен изключва. Моля за мненя за шума на външното тяло дали е нормално, че вече незнам какво да правя, вслушвам се по други климатици и не шумят така.

Благодаря!

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Климатик LG - шумно външно тяло

В какво помещение е, какви температури поддържаш, това са важни характеристики за да се прецени.напълно възможно е машината да си работи нормално, но да не може да смогне все още.Остави я да поработи 2-3 дена.А за шума, все пак е 18-ица и е доста шумна по принцип.А и е на тераса, явно и акустиката влияе донякъде.На първа не ти изключва, защото не смогва да стопли помещението и се мъчи.

4. Тук е от
    Jan 2013

Помещението е 100 куб. Тялото е подово и подържаме 22 градуса. Имаше моменти, в които температурата е 24 вътре, аз го слагам на 18-19 и не изключваше. Мислиш ли, че като поработи 2-3 дена ( аз сега не съм я изкл. от вчера от монтажа) може да се нормализира шума на външното тяло. Дали това тяло е по-шумно от 18-ки на Дайкин и Митсубиши примерно.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от George Achov Виж публикацията
    Помещението е 100 куб. Тялото е подово и подържаме 22 градуса. Имаше моменти, в които температурата е 24 вътре, аз го слагам на 18-19 и не изключваше. Мислиш ли, че като поработи 2-3 дена ( аз сега не съм я изкл. от вчера от монтажа) може да се нормализира шума на външното тяло. Дали това тяло е по-шумно от 18-ки на Дайкин и Митсубиши примерно.
    не можеш да сравняваш ЛГ с Дайкин или Митсубиши

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

1. Много малко време е работил климатикът.Дайте му поне 3 дни, а според мен между 5 дни и една седмица.
    2. това все пак е е 18-ка;
    3.при зададени по -високи температури вътре и ниски температури отвън е нормално да работи по дълго.
    4. задайте вентилатора/турбината на вътрешното тяло да работи на "автоматичен" режим.Когато задавате най- слабия режим на духане и температура +22 и нагоре, а навън е около и под нула градуса външното тяло се товари за да успее да достигне зададената температура.Задавайки на вентилатора най-ниската степен вие му пречите.
    5. Има възможност да не е добре избран мястото за монтажана външното тяло и да се получава резонанс било на звук било на вибрации който да се усилва от материална на стената/пода/тавана в който са вбити стойките на външното тяло.Добре е да се сложат гумени тампони против вибрации.
    6. 100 кубика помещение са доста дори за 18-ка.Дайте й време да затопли стените и цялото помещение.

Направо се учудвам как за по-малко от 24 часа от момента на монтажа сте поискали да ви сменят външното тяло...???

7. Тук е от
    Jan 2013

Искаш да кажеш, че техните тела за много по-безшумни ли? Аз като купувах и ги сравнявахме с продавача, ми каза че са еднакви като работа и показатели, което на хартия беше така наистина. Даже LG беше с по-добри показатели (COP) от Дайкина. Нз какво да правя, дали проблема е в моите уши или наистина съм се прецакал.

- - - Обновено - - -

Има тампони и то хубави. То беше първоначално на стената, но съседите под мен се оплакаха че вибрира в спалнята им и наистина беше така аз го чух ( стената е итонг), затова си го принрах на балкона. Фирмата, която ми го сложи е от най-добрите на пазара до колкото съм запознат. То се чува вид бучене, даже като излеза на балкона ми се струва шумничко. Става дума, че до сега не бях виждал по улици, съседи толкова шумни тела. Но да видим щом казвате може и да се нормализира- дано е така.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Остави машината да работи както ти казахме няколко дена, да си темперира помещението и тогава пак преценяй.

10. Тук е от
    Jan 2013

Те ми го монтираха на 20 декември и го смениха вчера - мина време И определено не работеше както трябва

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не са много 6,3 кв номинал за 100 кубика, явно трудно насмогва.Как си с изолацията.

12. Тук е от
    Jan 2013

С дограма, добра изолация и южно изложение.

- - - Обновено - - -

Идваха на оглед и казаха, че това ще се справи

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе, голямо ти е помещението, почти 37 квадрата.Аз бих си избрал две по-малки машини, ама вече е късно да правиш корекции.Нека поработи някой и друг ден на 22 градуса.АУТО има ли турбината, ако има пробвай и на АУТО.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... До нас преди месец монтираха един мултисплит на LG, същата ярмомелка е. Не знам преките им съседи как издържат на това.

16. Тук е от
    Jan 2013

Значи LG-то си е шумно - лошо!!! Добре 18-ка на Митсубиши как се държи има ли някой впечатлниея - пак за подов става дума

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от George Achov Виж публикацията
    Значи LG-то си е шумно - лошо!!!
    ... Абе колеги разправят, че имало и тихи модели, но аз до сега не съм видял такива. Сигурно има, но за сега смятам да се доверявам само на изпитани неща, защото доволния клиент води нови след себе си.

18. Тук е от
    Jan 2013

MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF/SRC 50 ZJX-S - това нещо някой имал допир до него, смятате ли че външното тяло ще бъде тихо или доста по-тихо от LG-то?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic E 12 ckp-5 шумно външно тяло
    От alfonso във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 06-01-13, 09:48
  2. LG CS-09AF шумно външно тяло
    От Gligancho във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 2
    Последно: 04-11-11, 14:56
  3. GENERAL ASH12UB - шумно външно тяло
    От plamen_f във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 15
    Последно: 09-03-11, 06:03
  4. Fuji Electric RS-12UC - шумно външно тяло
    От bauer във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 28-03-09, 01:30
  5. Panasonic CS/CU-E9GKE - шумно външно тяло
    От kojcho във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 16
    Последно: 03-12-07, 00:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе