Здравейте,
От около седмица имам нов климатик - GENERAL ASH12USB. Монтажниците предложиха да бъде монтиран до прозореца на стаята на ниво около 1.5м. Аз им се доверих и смятам, че момчетата много кадърно си свършиха работата. За съжаление обаче външното тяло се чува доста силно (дограмата не е първа младост, 15 годишна пластмасова, но пък сградата е сериозна - тухла - от края на 80-те - няма земетресение което да е усетено).
Въпреки, че това е субективно усещане въпроса ми е към собственици на същия климатик - до колко смятат, че външното тяло е шумно. Аз лично го сравнявам с мидеа 12HR 3-годишна в друга стая, монтирана долу горе по същия начин, която просто "пее" (почти не се чува) в сравнение с новия климатик. Моля за коментар.
П.С. порових се тук във форума, взел съм тампони и ще ги сложа, но все пак е климатик от приличен клас и се чудя дали трябва да се чува толкова.
Говорих и с монтажната фирма - момчетата са учудени, казват това е въобще вторият GENERAL с оплакване - първия бе инвертор преди години но се оказа фуга в сградата и носеше нискочестотен шум през 3 етажа....