Благодаря и за това мнение.
За сега съседите от магазина долу спират климатика за през нощта и ако се задържи всичко по този начин е ОК.
Забелязвам (не толкова натрапчиво понеже е през деня), че когато температурите навън са по-ниски това шумно включване и изключване, а и вибрацията по време на работа на техният климатик продължава да го има. Може да им закупя един комплект гумени тампони без метална връзка и да ги поставя на климатика.
Поздрави!

Единия ми Санчо преди време дрънчеше много гадно. /Този дето е монтиран върху бетонна плоча на покрива/. След много чесане и чудене, установих, че плафониетата в спалнята изпада в резонанс с компресора при определени обороти. Проблема бе решен с 3 стеропорени шайби на плафониерата. Та мисълта ми е, че е вероятно източника на шум, да не е климатика...
Неприятна работа. Навън студ, двамата техници на стълбата - единият да надига климатика другият да поставя тампоните. Аз поддържам тази стълба да не паднат и се притеснявам за тях. По едно време се изтърсва ни в клин - ни в ръкав съпруга на управителката и помислил ме за един от техниците започва да ругае по мой адрес, че такива неща виждаш ли не се правили през зимата ами напролет, и че той имал съсед с голям колкото камион "ЗИЛ" климатик в мазата под него и той трябвало да го търпи.. Аз му казвам кой съм и както подпирам стълбата, споря и с него, че като има такива проблеми още повече трябва да знае какво имам предвид и т.н.
А той продължава, че жена му (т.е. управителката) "вече не му пускала" понеже била нервна поради това, че съм и правил проблем заради този климатик, аз от своя страна му викам да не си търси друга причина за това, че жена му не му пуска
Но се оказва, че той явно не е на нивото на интелигентност на съпругата си и решавам, че е безмислено да спорим. Техниците изразиха подобно мнение или по-точно казано саркастично от единият: "нямам думи"...