Човека не е казал от къде е и колко градуса ще поддържа.Според мен 12 LDC ще се справи до -10 градуса без никакви проблеми щом има изолация и PVC дограма.
Човека не е казал от къде е и колко градуса ще поддържа.Според мен 12 LDC ще се справи до -10 градуса без никакви проблеми щом има изолация и PVC дограма.
Само последно, кое според вас е по-добрият вариант от двете: Fujitsu ASHB12LD или Panasonic CS/CU E12LKE. Нов модел на Панасоник - Малайзия бил.
За LKE никой нищо не може да каже все още, ще се види другата зима по това време.LDC е изпитана машина и е по-добрия вариант.
Аз винаги залагам на сигурното.Може би след 1 година ще съм първият който ще даде отзиви за панасоник 12ЛКЕ, ако си го сложа на офиса.Засега се замислям между него и фуджитсу 12 ЛД.Първоначално публикувано от ivan_petrov
Ако си слагах за мен щях да сложа една от двет машини които съм написал в по-горният пост.
Фуджицуто е много, много по-добро от който ие да е Панасоник!!!!!!!!! Не прави грешки.
Не искам да създавам нова тема, питането е сходно:
Помещението е около 40 кв метра без мебелите - okoло 100 m3, /изненадващо/ сравнително топло, изложение юг/запад-север/запад, нов строеж А16 август 2008, външна ЕPS - 4 cm, червена тухла четворка. Вариантите за климатик са два:
Подов Дайкин FVXS50F/RXS50G
или
Фуджицу AWYZ14LB NOCRIA
Как мислите...?
FTYN60F/RYN60E, FTXS60F/RXS60F или AWHZ14LB - NocriaПървоначално публикувано от Gerald
....но ето тази....
Охлаждаща мощност: 4.0 (0.6~5.5) kW
Консумирана електроенергия: 930 (90~1600) W
COP: 4.30
Отоплителна мощност: 5.0 (0.6~11.5) kW
Консумирана електроенергия: 935 (85~3695) W
COP: 5.35
Параметри отопление при 2° външна температура: 8.3 kW
Консумирана електроенергия: 3270 W
COP (средна стойност): 4.83
APF: 6.2
Ех, да, ама ще му я дадеш ли на 2300 лв . На тази цена европейската Нокрия е без конкуренция в мощността си.
А защо ? Аргументи ?Първоначално публикувано от deian
Спрямо FVXS50F?Първоначално публикувано от vanko68
5,8 (1,4-8,1) kW за Дайкина срещу 6,0(0,9-9,1) kW за Нокрията
COP 3,63 за Дайкина срещу 4,44 за Нокрията
2860 лв за Дайкина срещу 2370 лв за Нокрията
Ей, че ми намираш работа, Ванко
+1Първоначално публикувано от Aleksandars
С ДВЕТЕ РЪЦЕ+ двата крака "ЗА"