Re:Най-подходящия климатик за мен
Чак пък доста да скача... че скача, скача малко но не е голяма разликата. Трябва да се има предвид, че на охлаждане климатизатора като цяло изразходва много по-малко отколкото за отопление. Лятото, както предложи и @justify, аз наистина го държа или на QUIET или на DRY. Така се усеща по леко и нежно действието на изходната струя. Иначе груба статистика за това колко харчи зима-лято при мен може да видиш синтезирана тук: http://hvac.bjr-labs.com/hvac.pdf
имам и двата климатика 9LGC и 12LGC и мога да ти кажа , че по-големия климатик е по-добьр.Моята 12-ка е монтирана впомещение 12 кв.м..Работи в много лек режим и нито го чувам нито ми шуми. По-добре си вземи 12-ка. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от zahariev71
Моята 12-ка е монтирана впомещение 12 кв.м..Работи в много лек режим и нито го чувам нито ми шуми. По-добре си вземи 12-ка. :Drinks:
И моята 12ка LGC е също в такова помешение... между другото, доколкото схванах @Gladiator6 иска да си взима от LD сериите. Там 9ката-LD е с мощностт по средата между 9LGC и 12LGC. А 12ката на LD е с 800W повече по номинал и с цели 1100W по мakсимални параметри над 12LGC. Ако @Gladiator6 е решил да взима от LGC серията и се чуди дали 9/12 - там вече няма кой знае какво да се мисли: избора е в ползва на 12LGC.
Board_Man правилно си схванал. Рядко срещам хора които първо прочитат после пишат. Благодаря много за съветите решено е :)
нека бъде 12-ка за тази разлика просто се чудех кое е по уместно :)
Само да запитам тези климатици имат ли йонизатор ?
Плазмен филтър - LD серията
Миниатюрните частици прах се улавят от електростатичен филтър, а неприятната миризма се разгражда на микрониво. Резултатът е отлично пречистен въздух, наситен с отрицателно заредени йони.
Йонно деодориращ филтър - LG серията
Деодориращия филтър е мощен абсорбатор на миризми чрез генерирането на йони. Филтърът може да се използва около 3 години ако се мие редовно.
Да разбирам , че LD серията е по скъпата и по добрата но няма йонизатор ? или :)
По-скъпа е, по добра е. Йонизира въздуха, посредством плазма-филтър. Има климатици, които го правят с УВ-лампа. Ама на теб, какво ти трябва, в крайна сметка? Има йонизатори по 40лв.
Това, което на LG/LCC му казват "Йонно деодориращ филтър" (как сложно и привлекателно за клиента звучи само) е едно киче плат или гъба подобна на онази с която се мият чиниите (само че синичка на цвят) - не е активен филтър. В повечето случаи тези филтри даже и не се слагат (нонтират) понеже за кратко събират доста прах и запушват излишно въздухо-потока. И с тях и без тях съм пробвал, без да правя разлика. Но плазмата в LD си е активен филтър (захранва се с напрежение, генерира висок потенциал), който веднага се усеща и на мирис дори.
Само един въпрос има ли по нова модификация от : Fujitsu Fujisu ASY-12LD ( в момента и каква е тя :) а цените колко са горе долу защото мисля тази седмица да го сложа най после :)
12LGC е по-нов, но без плазма и като цяло по-слаб модел. Слагай 12LD.
Благодаря а каква би трябвало да е ориентировъчно цента му :)
1550 лв без монтаж. Ако е за същата стая, за която пита преди, мисля, че и 9LD ти е достатъчен - 1440 лв БМ.
Но пък разликата е само 90 лв.
...по скоро е 110 лв...Не че има чак толкова значение.