Посоченият в заглавието на темата дефект съпровожда моя ASYB12LDC още от закупуването му. В началото досадното тък-тък-тък-тък се появяваше епизодично при QUIET режим на вентилатора. С нежно шамаросване на вътрешното тяло по лявата буза FUDJITSU-то си вземаше бележка и послушно млъкваше. Понеже доскоро го ползвах основно за охлаждане успехите със шамаросването приспаха бдителността ми дотолкова, че се сетих да извикам монтажната фирма два месеца преди да изтече гаранцията. Естествено дойдоха, почнаха дежурното увъртане и т.н и пр... В крайна сметка кандисаха, че втулката трябва да се смени. В офиса си записаха, дадоха заявка до "центъра" и така вече три месеца. Междувременно машината излезе от гаранция, привикна на шамаросването и вече не му обръща никакво внимание. Така, че най вероятно ще ми се наложи да пия една студена вода, т.е. да се запретна и да си оправя втулката сам. Нямам никакъв проблем с ръцете и пръстите, в смисъл че не са никак "леви и двете" и "всичките пръсти не са ми палци". Сигурен съм че с помощта на една коректно поднесена методика за разглобяване и достъп до въпросния детайл мисията ще бъде успешна. Сигурен съм също, че това ще бъде от голяма помощ за доста други колеги , тъй като разбрах, че съм един от многото с такъв проблем, и че това си е детска болест на въпросния модел.
Така че колеги - моля откликнете на горещата ми молба !