Ако не е наред оттичането, и задържа вода, дори и ден е достатъчен да се развият бактерии и плесен.
Ако не е наред оттичането, и задържа вода, дори и ден е достатъчен да се развият бактерии и плесен.
мерси - то се е видяло че ще се "оплаквам" в офиса на фирмата - дано само не получа "традиционния" отговор - нали работи - значи няма дафект...Първоначално публикувано от edi1
09LCC,като нов си миришише от първия ден,когато работи на студено,12LGC нов,не мирише кагато работи на студено.И на мен ми беше странно,ама това е положението.Единият мирише,другия не.
и какво се слиучи с миришещия? спря ли с времето, оправиха ли го или все още си така?Първоначално публикувано от genagold1
Лятото се пускат само в големите жеги,използвам ги главно зимата(ноември-март).Ами този дето си мирише продължава да си мирише лятото.Зимата няма да ти мирише не се претеснявай.
абе като съм дал 1.5к за климатик - решението да го пускам само зимата не ме устройва - мерси за информациятаПървоначално публикувано от genagold1
Просто подай рекламация във фирмата. Форумът не може да ти реши проблема. Можеш да получиш мнения от колегите, но не и решение. И гледай рекламацията да бъде вписана в дневника за рекламации, който фирмата е "длъжна" да поддържа. След това, имаш законно право на претенции, вписани в закона за защита на потребителите. Можеш да си го изтеглиш от интернет. Прочети раздела за рекламации.
П.П. Сега е началото на септември. Търговецът е длъжен да удовлетвори претенциите ти (ако са основателни), в едномесечен срок, след подаване на рекламацията. В началото на ноември времето ще е по-хладно. Климатикът ще е включван(може би) на отопление. Това ще избие всичката гад вътре(ако причината е мухъл и плесен) и няма да мирише. Дори и да не го включваш на отопление, в по-хладно време миризмата може да изчезне. Ще ти бъде трудно да пребориш търговеца и да докажеш, че си прав. Ако не иска да спази договора може да те мята по върбите, както си иска. Бъди настоятелен! Научи си правата и ако смяташ, че си прав не се отказвай! Успех!
Ако съм на твое място ще взема от тоя японски спрей и ще напръскам питата.Мисля че миризмата ще изчезне.
Кажете си мнението за този модел спрял съм се на него или на FVXS35F/RXS35G подов ,кой от двата да избера стаята която ще отоплявам е
25-26кв.м . Виждам че Плазмата има много по голяма отдаваща мощност от Дайкина и това ме дърпа все повече към този модел.
навсякъде чета за този японски спрей - обаче никъде не пише къде го продават или как изглежда...ако някой може да ме орентира ще е суперПървоначално публикувано от bobovo
мерси - вече знам какво да търся - лошото е че нещо линка към сайта на вносителя е мъртъв - може би вече не внасят - ако някой го е взимал наскоро от някъде да сподели от къде. В София съм. гледам че има и алтернативи - италянски спрей от кауфланд.Първоначално публикувано от eddy
Дали някой може да направи класация (въпреки че си има тема по въпроса - факта че е 6 страници и датира от 2007 май не я прави от най-ефективните) на най-полезните спрейове (без оглед на цената - дали ще дам 10-20-30 лв за спрей ми се вижда без разлика на фона на климатика...)
Въпреки че подобна "класация" ще е субективна мисля че ще е полезна и за други потребители (може бе отделна тема ще е най-добре). Все пак както се казва "и хубав климатик да имаш все някога трябва да го чистиш"
А иначе ето как изглежда вътрешния топлообменник - видимо супер чист...
Този цвят на ламелите и корпуса на климатика зеленикав ли е или светлината в стаята минава през зеленикав филтър, като пердета.
не - цвета е "метален" - корпуса е "бял" или поне нещо близо до бяло - май го водят "перлен цвят" - на снимката белия баланс нещо не го е хванал ауто режима. Иначе преди малко го "тествах" пак климатика - докато работи на студено няма проблем (но почна да изхвърля вода чак след около 1 час - до тогава грам вода не излезе от него - след това почна да извхърля "нормално" според мен). Като му вдигнах градусите от 18 на 26 - ВЕДНАГА (в рамките на 30 секунди) започна да мирише на кисело...Първоначално публикувано от valen1
Общо взето същия резултат но по бавно се постига и ако го настроя на 24 градуса да кажем и го оставя да работи - в момента в който спре да "охлажда" и почне само да върти въздуха се размирисва...
Така за всички които все още се интересуват от моя проблем
след теста описан по долу извода за мен е един - климатика задържа вода в вътрешното тяло което води до неприятната миризма.
Ето и стъпките на теста който преди малко прикючи...
1. в 17 ч. пуснах климатика на охлаждане - температура 18 градуса. предварилтелно беше подшушен с 2 последователни програми "coil dry"
2. до около 18 часа от дренажа на климатика не излезе и грам вода. След това започна регулярно да си сълзи от тръбата
3. След около 5 мин сълзене го изключих. Сълзенето продължи до около 19:30 - разбира се с постоянно намаляващ дебит.
4. в 19:30 включих климатика отново на 18 градуса охлаждане. След 10-тина минути от тренажа започна да излиза регулярно капка - същия резултат който получих в точка 2 но след 10 мин работа а не след 1 час.
Извода за мен е - в климатика се образува воден джоб който е причината за миризмата и за забавеното оттичане на водата в точка 2 и последвалото "бързо" оттичане в точка 4. Водния джоб не се намира в тръбата на дренажа (поне в тази част от нея която е извън вътрешното тяло) - видимо тръбата е със слаб наклон но без "джобове".
Ще видим какво ще ми обяснят утре във фирмата от която е взет климатика.
Ако имате коментари по теста ще се радвам да ги чуя