Първоначално публикувано от
sunmanbg Така за всички които все още се интересуват от моя проблем
след теста описан по долу извода за мен е един - климатика задържа вода в вътрешното тяло което води до неприятната миризма.
Ето и стъпките на теста който преди малко прикючи...
1. в 17 ч. пуснах климатика на охлаждане - температура 18 градуса. предварилтелно беше подшушен с 2 последователни програми "coil dry"
2. до около 18 часа от дренажа на климатика не излезе и грам вода. След това започна регулярно да си сълзи от тръбата
3. След около 5 мин сълзене го изключих. Сълзенето продължи до около 19:30 - разбира се с постоянно намаляващ дебит.
4. в 19:30 включих климатика отново на 18 градуса охлаждане. След 10-тина минути от тренажа започна да излиза регулярно капка - същия резултат който получих в точка 2 но след 10 мин работа а не след 1 час.
Извода за мен е - в климатика се образува воден джоб който е причината за миризмата и за забавеното оттичане на водата в точка 2 и последвалото "бързо" оттичане в точка 4. Водния джоб не се намира в тръбата на дренажа (поне в тази част от нея която е извън вътрешното тяло) - видимо тръбата е със слаб наклон но без "джобове".
Ще видим какво ще ми обяснят утре във фирмата от която е взет климатика.
Ако имате коментари по теста ще се радвам да ги чуя