Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 104

General ASHB12LDC - нов и миришещ!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,194
    #31

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    Така за всички които все още се интересуват от моя проблем
    след теста описан по долу извода за мен е един - климатика задържа вода в вътрешното тяло което води до неприятната миризма.
    Ето и стъпките на теста който преди малко прикючи...
    1. в 17 ч. пуснах климатика на охлаждане - температура 18 градуса. предварилтелно беше подшушен с 2 последователни програми "coil dry"
    2. до около 18 часа от дренажа на климатика не излезе и грам вода. След това започна регулярно да си сълзи от тръбата
    3. След около 5 мин сълзене го изключих. Сълзенето продължи до около 19:30 - разбира се с постоянно намаляващ дебит.
    4. в 19:30 включих климатика отново на 18 градуса охлаждане. След 10-тина минути от тренажа започна да излиза регулярно капка - същия резултат който получих в точка 2 но след 10 мин работа а не след 1 час.

    Извода за мен е - в климатика се образува воден джоб който е причината за миризмата и за забавеното оттичане на водата в точка 2 и последвалото "бързо" оттичане в точка 4. Водния джоб не се намира в тръбата на дренажа (поне в тази част от нея която е извън вътрешното тяло) - видимо тръбата е със слаб наклон но без "джобове".

    Ще видим какво ще ми обяснят утре във фирмата от която е взет климатика.
    Ако имате коментари по теста ще се радвам да ги чуя
    Ми на всеки климатик в кондензната вана си оства вода което е нормално.Там нямаш проблем.Вземи си от японскиа спрей и пръскай питата.Днес като бях в Благоевград в тамошния КАУФЛАНД видях че го има този спрей.

    А ето ти и клипчето:
    http://www.vbox7.com/play:d4b3d2ef?


  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    345
    #32

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Въпроса е какво количество остава. Както казват няма отрова - има отровни дози. Според мен за да мирише климатик от първия ден значи има проблем, а проблема при мен е че задържа вода повече от колкото трябва.

  4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #33

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Ваничките за конденз при почти всички климатици имат два щуцера в двата им края за включването на дренажния маркуч. Включването става просто, чрез надяване на плътен гумен накрайник комбинирано понякога с закопчаваща система непозволяваща накрайника лесно да излезе. При някой модели климатици обаче въпреки тази предвидена възможност на ваничката с два изхода производители залепят накрайника с лепило към единият от тях.

    Да ти преместят дренажният маркуч от страната, от която излиза тръбният пакет и да дадат лек наклон на вътрешното тяло в тази посока, като подложат тръбна изолация под едната планка, на която е закачено тялото.

  5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,749
    #34

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    valen1, не мисля, че ако се промени положението на тялото ще има ефект...Знаеш, че то трябва да бъде нивелирано.

  6. Junior Member Аватара на stobi
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    101
    #35

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Според мен няма как от първия ден да направи толкова плесен и да мирише така силно!
    Дори да не е нивелиран, дренажа да е запушен пак няма как да стане толкова бързо тази миризма.
    Да не би климатика да е работил на друго място известно време (върнат от клиент по някаква причина) и затова да мирише!
    Може би с времето и повече часове работа на машината броблема ще отшуми

  7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #36

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Разбира се, че няма как още от първия ден да мирише така. За да се развие върху чисто незамърсено тяло подобна флора и фауна от плесени и бактерии трябват поне 2-3 седмици.

    Преместването на дренажа и наклона на тялото едва ли ще помогнат реално в борбата с миризмата от размножаващите се микроорганизми и мухъл, но е възможно да има положително психологично въздействие.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    385
    #37

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Гардероба дето е около климатика, да не е сравнително нов или някакви други нови мебели да има в помещението?

  10. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    204
    #38

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Здрасти!
    Ако има начин да не влизаш поне 2 дни в тази стая - просто пусни климатика на охлаждане и отвори прозореца.... Имам усещането, че така както описваш проблема, може причината да е в помещението, а не в машината... Има такива случаи, когато климатика мирише, защото просто "вади" влагата от стени, подове .... и всички гъби и плесени започват да смърдят като за последно докато измрат окончателно.... Дали нямаш проблем с влага и плесени без да подозираш за това?...Ако е така с времето проблема ще намалее и ще изчезне...

  11. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    345
    #39

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    мерси за коментарите на всички
    До колкото разбирам "корекции" по монтажа ще имат само психологическо въздействие - т.е. след време ще се примиря с миризмата.

    Обаче не виждам някой да коментира това което имам като резултати от "пробите" които правих:
    1. Как така след като сипя 400 мл вода излизат 250 - къде отиват останалите 150? тук не говорим за някаква пренебрежима разлика?
    2. Защо има 1 час забавяне докато тялото почне да изхърля вода (като преди това е било "подсшущено") а след като се изключи и оттече водата през дренажа и се включи отново започва да изхвърля вода след 10 минути...

    Аз не съм хладилен техник но не съм и с 2 леви ръце (има някаква техническа мисъл която тече в мен - не че има значение но съм инжинер)

    мерси за вниманието

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    385
    #40

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    sunmanbg Резултатите от опита са съвсем в реда на нещата. Това кога ще започне да капе, не зависи само от времето на работа на климатика, а от отн.влажност на въздуха в помещението, температурата на въздуха в помещението, температурата на "питата" която си снимал малко по нагоре,температурата на изпарение на фреона, дебита на въздуха който е преминал през нея. Това са факторите свързани с климатика. Освен тях влияние оказва ако има отворена врата към коридор граничещ с кухня, баня или мокро помещение, ако има дрехи за сушене или влажни дрехи прибрани в някой шкаф и др. Ако имаш влага по стените, пода, тавана, мебелите. Ако има сравнително нови мебели лепилото съдържа формоалдехид, който мирише на кисело и още сигурно стотина неща. Най малко вероятно е миризмата да идва от климатика, той просто я засилва. По същата логика пълниш една чаша с вода, обдухваш я с вентилатор и тя след един час да се вмирише. Няма как да стане. Може и да стане, ама като отвориш вратата, трябва трудно да влизаш във стаята, защото е пълно с разни вмирисващи добитъци - това последното в кръга на шегата.
    Ако знаеш колко инж. с по две леви ръце и с по два леви крака познавам и то в областа в която са инж. не е за разправяне. Присъсващите се изключват.

  13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #41

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Лошо - това ,че си инженер("инжинер") не е на хубаво...а най лошото е че и пробите са абсолютно без никаква идея и стойност...забрави за всякакви експерименти ами си търси миризмата.Не казвам че не е от климатика...има случаи при които мирише и нов климатик...особенно ако е бил на склад 2 години във влажно помещение.Но имам чувството че търсиш във грешна посока- зарежи идеята че се вмирисва ваничката или дренажа за 2-3 дни...


  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    345
    #42

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Мерси за конструктивните коментари както и за закачливите такива. В мойто положение всичко е полезно.
    Съгласен съм че има много фактори които оказват влияние за това кога ще почне да отделя вода климатика. Но мен основното което ме притеснява е факта че като сипя 400 мл вода излизат 250 - за останалите 150 има 2 възможности
    1. Остават в климатика (ваничката най вероятно тъй като тръбния път няма джобове)
    2. Изпаряват се в процеса на изтичане (това ми е трудно да го повярвам в предвид на голямото количество вода)

    От фирмата от която е взет климатика казаха че ще изпратят човек да провери дали климатика не задържа вода повече от нормалното (като има резултат по темата ще пиша). Иначе аз ще се радвам ако проблема е в стаята и миризмата идва от там, тъй като от тук насетне проблема си е мой и ще си го решавам сам.


  16. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    345
    #43

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Така...
    Преди малко техниците монтирали климатика си тръгнаха. Извода до който се стигна е следния - миризмата е нехарактерна, не е от помещението (генерира се след кратък период от време - достатъчно е да поработи 5-6 минути на охлаждане и след това се размирисва като се включи на вентилатора). Евентуалното задържане на вода в климатика не е свързано с проблема с миризмата (както повечето от форума казаха).
    Това което обещаха да се направят - Началото на другата седмица ще дойдат да го "почистят" с пароструйка. Ако това не даде ефект и миризмата остане обещаха да сменят вътрешното тяло. Казаха че "за първи път" им се случвало подобно нещо (до колко е вярно незнам).

  17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #44

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Положението трябва да е доста сериозно щом на 10-тия ден от монтажа на чисто новият климатик ще идват да чистят вътрешното тяло с пароструйка.

  18. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    345
    #45

    Re:General ASHB12LDC - нов и миришещ!

    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Положението трябва да е доста сериозно щом на 10-тия ден от монтажа на чисто новият климатик ще идват да чистят вътрешното тяло с пароструйка.
    Видимо по тялото няма нищо - до тогава ще го оставям да работи на охлаждане с отворен прозорец (така предложиха) с надежда да се "измие новия климатик". Незнам какво друго да кажа... поне ще се прави нещо и все още не съм на фазата "проблем според нас няма с климатика - оправяй се".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  2. general-9-ka
    От pavcho във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 5
    Последно: 06-02-14, 08:02
  3. General ASHA12LEC, General AWHZ14LB - Nocria, Toshiba RAS-13SKVP Daiseikai 6
    От Mendeleev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 33
    Последно: 19-06-12, 22:42
  4. General 09 LDC - проблем
    От ivo2s във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4
    Последно: 10-08-11, 14:37
  5. General ASHB12LDC - свети ли лампичка, когато размразява?
    От koki_84 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 12-10-10, 19:29

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе