Трябва ми конвенционален климатик.Ако има отзиви за този модел ?Стая 15 кв.м. ПВЦ
Трябва ми конвенционален климатик.Ако има отзиви за този модел ?Стая 15 кв.м. ПВЦ
За основно отопление ли е.Ще свърши работа, машината е добра, до около -10 няма да има проблеми.
Не е за основно отопление, а като подсилване на радиатор от локално парно.
Този модел е много добър. Машината е стабилна и тиха и през зимата няма проблем. Но 9-ката да знаете не топли и не става.
А относно квадратурите го дават от 15-20 кв. м.
Ако ви интересуве повече информация аз намерих ето тук
http://hvac.srlogics.com/content/general-ash12ub
Като давате коментари за даден модел иматели го или просто така си говорите чули не дочули видяли не видяли ?
Е ето и моето мнение като човек които го имам в спалнятаси Първо като качесвто на пласмасите е добре като испълнение е добре като мошност долго горе става до кам -5 но от там надолу значително му пада мошноста не че не топли но тря да е на наи ниската степен на вентилатора и то за стая 12 кв с вътрешна изолация и пвц и до тук с хубавота сега лошите му страни исключително шумен и вътрешно и въшно тяло външното бучи доста отварях го няколко пъти и така и неможах да отстраня страния шум и се отказах Перката на въшното тяло никога не спира и при външна висока температура исключва по ток което е голям неодстатък вътрешната му платка почити няма компоненти по нея пълна скръб за този модел размразяването също е трагично като замръзне и размразява когат си иска неможах да му свана алгоритама на размразяване жалко че немо да кача снимки големи са по обем и няма да стане с качване тука а неми се занимава да ги намалям изък за израсходваните матереали и труд като за мен не е довършен както трябва този модел и проблема му е в платката за управление И наи важното произведен е в китаи
Да, имам 9-ката.При -7, 12-цата отдава 1620 вата.При около 38 кубика човека ще има около 45 вата.При тази стая ще му стига.Освен това не му е за основно отопление.Пък и не знам защо си го сложил в спалнята си, машината не е за такова помещение.Това, че е в Китай нищо не значи, 90% от продаваните климатизатори по света са от там.За 800 лева от конвенционална машина какво искаш повече.
Аз имам такъв и климатика е чук! Топли и охлажда без проблеми! Не знам за съфорумника по-горе, но при мен няма проблем с шумно вътрешно тяло - дори напротив. И да по принцип не бих си го сложил в спалнята.
Плюсове:
- топли и охлажда доволно
- тихо вътрешно тяло(има си и "Тих" режим, при който не се чува, но струята тогава е слаба)
- COP 3.6 - клас А
Минуси:
- конвенционален(работи на ON-OFF)
- сравнително шумно външно тяло(купи си тампон-болтове за монтажа, ако шума ще пречи)
Здравейте!може ли някой да ми каже този модел, само за охлаждане ще ми върши ли работа?колко ток месечно ще консумира?Става въпрос за къща,изолирана от всякъде и климатика ще бъде монтиран в коридора с цел да свали поне с 10 градуса температурата в 3 стаи ,които са по 30 куб.м./без мебелите/предимно спални са.
Модела за охлаждане е добър, но трудно ще се справи с три отделни помещения, няма да може да охлажда добре, поради разположението.
Благодаря за бързия отговор!Поради факта,че е къща и в момента е около 25-29 градуса,няма ли да може наистина да охлади?Дайте друго предложение!Идваше вчера специалист и каза,че за това което го искам би ми свършило работа!Но и аз се съмнявам и най ме притеснява,че не е инверторен или.......
То решение има , но колко пари си готова да похарчиш за това ? Специалистът , който е идвал какъв е - продавач или монтажник или и двете ? Ако е инверторен ще охлажда , а ако е конвенционален - не - пълни глупости ! Просто с един климатик трудно ще се постигне този ефект да се охлаждат 3 стаи !
Проблема ти е в разположението.Трудно ще се движи въздушния поток.Пак може да сваля температурата, но никаква гаранция, че ще се справи както трябва с трите помещения.Направи някаква скица на коридора и разположението на трите помещения и я дай да я видим.И аз топля две помещения с една машина, но вътрешното е разположено на стената, която е точно срещу вратата.
Стаите са една срущу друга - спални,а 3 стая е перпиндикулярна на тях.И мисля пред нея точно да е климатика.Специалистът е от фирма/една от на-реномираните/.....А за парите до 1000-1500 лв с монтажа.Благодаря!Дано съм описала правилно местоположението......
Не е много ясно пак разположението на вратите на стаите, дай и размерите на коридора.Направи схемичка някаква опростена на някоя програмка и я качи да я видим.