Зная, че има много фактори, които влияят на тези замервания, които имам впредвид, но все пак човек може да си направи някакви изводи.
Та иде реч за следното:
Изходяща температура на вътрешното тяло отпление/ охлаждане, при съответната външна и съответно времето след стартиране необходимо за достигане на зададените градуси.
Аз засега нямам много наблюдения, че от около месец имам клима вкъщи general ASH 12UB . Засега съм провел следните наблюдения, със един стаен термометър(нямам по свестен).
Като беше 17/18 градуса навън преди няколко дена мерих изходящата температура вътре(зададена 30) на отопление термометъра беше на около 2-3 сантиметра от изхода на климата (вентилатора на АУТО) определено е над 50 градуса ама колко повече нямаше как да установя понеже термометърчето е до толкова, вашите машини до колко ги докарват(то основно за конвенционалните иде реч, че при инверторите не е константно) при примерно външна 15С, 0С и -8С(то едва ли някой е правил статистики ама все някой нещо си е замервал предполагам , поне аз все искам всичко да знам ) .
На охлаждане (вентилатор на ауто) , 30-40 минути(тогава се сетих да я меря, то предполагам 3-4 минути след старта вече си е достигнала номинала) след пускане температура на изхода 10-11С .
И още едно наблюдение си правих(то е най субективното всъщност, понеже си зависи от изложение, изолация, уреди в стаята)- външна 30С при пуск(зададени 18С) вътре беше 26С след 57 минути беше 20С, после го спрях, не съм го чакал да я докара до 18, не знам нормално ли е не е ли, затова пускам тая тема , да си споделите вашите наблюдения (въпреки множеството фактори от които зависят градусите),а ако някой има и някакви спецификации, и норми да сподели ще е чудесно .
П.П.
Не ме разбирайте погрешно, нямам оплаквания от климата просто ми е интересно,а любопитството ме мъчи, от дете съм така .