Климатици Fujitsu General
Епа, да взима човека. Добре, че не се е заблудил, че си е взел климатик за 1000лв. и по-хубав от него няма, като някои хора. Типичното българско мислене, да вземе нещо "на тънкана" и после да убеждава хората, как по-хубаво няма и колко много другите, взели по-скъпо, са се минали. Да не се разбира погрешно, всеки взима, според възможностите си (в повечето случаи), не всеки може да си позволи скъпа машина, ама е смешно, когато изкарва как по-скъпите, не са нищо повече. Кара голф 2, ама коментира недостатъците на най-новата S-класа.
Климатици Fujitsu General
Хайде цитирай ме пък ти, къде съм писал, че машината, за парите си е лоша? Преиначаваш ми думите! Защо не коментирам някой друг от по-бюджетните модели, замислял ли си се?Ти си този, дето по гръб не пада, че въпросния модел, дори и перфектно монтиран, е по-шумен от, в случая МЕ SF. Други качества не коментирам и МЕ си има недостатъци, неведнъж съм писал за тях. Ти, за сметка на това, постоянно ме упрекваш, че само ги хваля, което не е така. Става въпрос единствено и само за шум. Няколко човека, притежаващи и 2-та модела, ти казаха същото, което и аз, но на мен ми се ежиш?! Не го изкарвам, че е най-шумния и най-вибриращия, това до голяма степен е от монтаж. Ставаше въпрос за конкретно сравнение. В другите случаи, в които съм казвал , че ще "излети", също е било при сравнение с друга машина. И защо постоянно намесваш моите машини? Кога съм сравнявал LMC с МХИ-тата ми, които са висок клас? Никога! И това, дали съм баровец и колко ми струват климите, не е твоя работа. Аз на теб сметка не ти държа. По тая логика, да казвам, че ти си циция? Не, нали?
Отговор: Климатици Fujitsu General
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mig82 Човека уж питаше за съвет , опитах се да му помогна от къде да тръгне. Я виж изведнъж как Ти се появяваш и тъъъъничко му подхвърляш в последните 2 изречения "да не се хаби" , щот PD нямало да стане по-тихо ... :))
Е как да се съглася , като имам "помпа дюза" на стената и не мога да разбера дали работи ако не се доближа на метър за да усетя въздуха. Аман от разбирачи !
Не можеш, защото работи с 200-300W консумация, ама то и ти ги разбираш де. Махни му тампоните, както е на човека МЕ-то, остави го с 1.5м тръбен път и после пак ми разправяй дали е тих колкото другия, особено при -10. Пак ти казвам, не ми изопачавай думите! За пряко сравнение говоря, ама ти си знаеш твойто. Специалистите, с по 10-15г. стаж многократно са потвърждавали това, което пиша, ама ти нали си по-голям специалист от тях. Не ме репликирай повече и не ме намесвай в коментарите си, хората не са длъжни да ни гледат сеира.
Ако продължавате в този тон, ще заключа темата!
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Ако ми се отдаде възможност това лято или другото ще го преместя климатика, както на колегата на тавана с шпилки и да сложа тампони струвами се някакси надеждно или се лъжа ? четох по-назад, че пътя ако се удължи, ще е по добре питах и др. фирми и една фирма казва нищо му няма друга ми препоръчва да се удължи медната тръбичка поне около 3м, като сега е около 1,5м +/-10см. Някой може ли да сподели, като е по дълъг този преход, какво спомога на машината ? Проверих след като ми казаха да удължа този преход и забелязах, че медната тръбичка и тя вибрира, не е ли по добре да е по къса ?
Машината ми казаха, че не е лоша наистина дава по хубава топлина от колкото митсубишито. Закупих я миналата година май месец на стойност 1150лв без монтаж, ако знаех, че ще имам такива проблеми да бях доплатил или да взема като другия климатик макар и 9-ка.
Ще помоля да не се създават излишни напрежения и модератора да не заключи темата, защото форума е много полезен, както за мен така и за другите, които те първа навлизат с проблемите. Ако има положителен резултат с тампоните ще споделя, но това според мен ще е зимата.
Благодаря за мненията от всеки и не се плюйте, а да бъдем задружни и да се учим от грешките.
Цитат:
mishonibg Ако ми се отдаде възможност това лято или другото ще го преместя климатика, както на колегата на тавана с шпилки и да сложа тампони струвами се някакси надеждно или се лъжа ? четох по-назад, че пътя ако се удължи, ще е по добре питах и др. фирми и една фирма казва нищо му няма друга ми препоръчва да се удължи медната тръбичка поне около 3м, като сега е около 1,5м +/-10см. Някой може ли да сподели, като е по дълъг този преход, какво спомога на машината ? Проверих след като ми казаха да удължа този преход и забелязах, че медната тръбичка и тя вибрира, не е ли по добре да е по къса ?
Машината ми казаха, че не е лоша наистина дава по хубава топлина от колкото митсубишито. Закупих я миналата година май месец на стойност 1150лв без монтаж, ако знаех, че ще имам такива проблеми да бях доплатил или да взема като другия климатик макар и 9-ка.
Ще помоля да не се създават излишни напрежения и модератора да не заключи темата, защото форума е много полезен, както за мен така и за другите, които те първа навлизат с проблемите. Ако има положителен резултат с тампоните ще споделя, но това според мен ще е зимата.
Благодаря за мненията от всеки и не се плюйте, а да бъдем задружни и да се учим от грешките.
слагай му едни тампони и ще забравиш за всякакви шумове, аз за 3 години употреба моето лмца не съм го чувал да бръмчи , с тампони е..
Има си едно такова ...буботене при сурови условия (под -10гр. например). Това 12LMC което имам възможност да следя редовно е монтирано на панелен блок без тампони и този шум се усеща само когато е рано сутрин, а се наложи да стане 25гр. в стаята. Не е болка за умиране. Мислех да му слагам тампони, но ползващите ми казаха, че само аз го чувам и си въобразявам :) А може да е ключово за монтажа, че е върху изолация 80мм стиропор.... дали това не помага?
Изолацията екато барабан/усилва вибрациите , ако е пльоснат директно отгоре и'.
Ако трябва да обобщим , зимата в раздела Фужицу беше гробна тишина в сравнение с някои други марки , които уж все нацелваха калпави монтажници. Странно как тук не се поглежда монтажа а директно се обобщава :)) Наздраве.
Монтажа е важен, но нали "не е кой знае какво", "и сам мога да си го монтирам", а "те луди ли са да искат 150лв. за монтаж" :)
Топли си машинката и няма много кусури според мен. Промяната в консуматорите беше само този уред, като замени ел. конвектор. В следствие зимната сметката за ток беше меко казана превъзходна :)
има причина от която се притеснявам 12ката луkа да не започне да работи на on /off и от големия ветрилник който би се получил (топъл или студен въздух според сезона)от който в малко помещение няма да има къде да се скриеш, естествено и от сметката за ток в края на месеца -търся оптималния вариант
- - - - - - - - - -
Цитат:
Gyokov Разгледах спецификациите на 9LT и 12LUC (включително и в Еurovent) и ми изглеждат доста близки.
Въпроса ми е: Разликата в цената от около 150лв (12LUC е с около 150лв по-евтин от 9LT) обоснована ли е за 9LT? В смисъл освен сензора за движение има ли друга причина да се предпочите 9LT пред 12LUC за едно и също помещение от около 60м3?
има причина от която се притеснявам 12ката луkа да не започне да работи на on /off и от големия ветрилник който би се получил (топъл или студен въздух според сезона)от който в малко помещение няма да има къде да се скриеш, естествено и от сметката за ток в края на месеца -търся оптималния вариант
Знам ,че не е тук мястото ,но се чете темата и затова.
На Нокрията как се пуска UV лампата?
Сега идва лято и ми се иска да поработва от време на време.
Мисля на Есен да се направи една профилактика ,но до тогава ако мога да подкарам UVто ще е добре.
Благодаря!
На нокрията UV лампата работи само когато се извършва почистване (изсушаване) на изпарителя след режим охлаждане, след като се спре машината.
Цитат:
Aleksandars На нокрията UV лампата работи само когато се извършва почистване (изсушаване) на изпарителя след режим охлаждане, след като се спре машината.
Благодаря ! :Drinks: