Отговор: Климатици Fujitsu General
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gyokov ccankov73, моля дай ако имаш някакви конкретни данни подкрепящи мнението ти че MHI харчи по-малко от Фуджи/тсу.
Благодаря.
Конкретни не мога , тъй като MHI то ми е 63ка за Европа , а Fujit то - 50 за Япония, но го имам от 2 месеца.
Фуджито държи минимум 300W(което е супер за 18ска-50ка) , MHI то не знам - директно към собствен бушон е.
От девятките(25ци) фуджитата свалят до около 250W , а ME(нямам MHI) до 180W. Т. е. едните работят с по-малко он-оф, което уж е по-икономично.
п.с. имам един “електромер” който закачам тук там от любопитство, и не спя с него:) ,
но като цяло ME и MHI са по-тихи от Fuji/tsu при еднакви условия.
2 Fuji та са ми в спални , и са си съвсем приемливи машини за спане , освен ако не си маниак/нервак, но двете спални с ME са си по-тихи.
п.с. 2 моята спалня е на тиха вътрешна улица, къща, изцяло във вътрешен двор(абсолютна тишина) - и си спа с ME то с кеф, но мисля , че и с Fuji на Quiet бих си спинкал.
п.с. Сега мисля за една японка за спалнята ама........още зрее:)
не съм казал , че сте споменали цена с монтаж или без, но на няколко места съм чел ваши постове че струва 1000 лв машината и е подвеждащо един вид, както сам казахте ако търсим само цена то в Румъния сигурно е и под тези 1000 , но има и други фактори от които се влияе крайната цена...
Цитат:
ccankov73 shener84 от кой град си?
Добрич
Цитат:
shener84 Добрич
Имаш л.с.
Цитат:
Mig82 Ами не схванах мисълта ви , цената на машината/продукта си беше 1000лв. имам касова бележка , не мисля че съм подвел някой. Нито съм търговец нито монтажник. Безплатни обяди , доставки , монтажи и др. услуги няма в тоя живот.
мисълта ми беше , че може би сте имали предвид цена с монтаж , понеже без монтаж няма как да се ползва този вид продукт, не е като телевизор примерно да си го вземеш на промоция и да си го ползваш, а тук монтажът е обвързан с гаранцията, и по този начин за да стане годен за употреба надвишава тази цена, както и да е аз ви разбрах , да не задълбаваме повече...
Цитат:
Mig82 Сложи си тампоните , трябва да са със срязан болт и пиши как е ? Имаше в една пловдивска фирма 6лв. комплекта , хубави са. LMCA/E е отлична за цената си от 1000лв машина. Ако се разровиш из форума ще видиш че има и къде по скъпи модели и марки с акустични ефекти и др. ,които не винаги са дефекти на модела.
Явно машината си е такава (пълен боклук) закупил съм тампони, но мислех да ги слагам зимата, но май ще е тази събота или неделя. След, като извиках друга фирма установи, че е изтекло 250 гр от общо 850гр поради не добра оригинална цевичка и няма нещо което да опира, както си мислих надига го цел явно да го усуква с цел дали, ще опре някъде, но каза няма проблеми ако имало нещо щесе да се чуе бил е 12-ка смисъл по мощен от 9-ката. Батко ми има 12 дайкин, без тампони няма такива проблеми другия ми е 9ка митсубиши пак няма такива проблеми. Явно модела си е такъв.
Цитат:
Mig82 Извикали сте друга фирма заради вибрациите на стената , установили са "лошата цевичка" , източили са ви фреона и са го заредили по везна , но не са ви сложили 4-те тампона ... явно сте взели своето решение. Успех.
Всеки иска за свършена работа да взема пари не мисля, че е нещо сложно да надигнеш двете страни и после другите. Те и транспортната решетка ако бях казал да я махне щеше да ми иска пари за 4 винта.
Все пак благодаря за отговорите :)
Цитат:
mishonibg Благодаря за мнението единствено при монтажа след разпитване, къде ли не стигнах до логичен извод, че може да е от стойката, защото едната част е захваната на бетон, а другата на тухла(апартамента е тухлен) и да са засегнали арматура (след пипане на стойката вертикалната част е в покой, но хоризонталата където ляга климатика наистина има вибрации от колко др. климатик. другото е транспортен дефект, да е изтърван и следствие нещо да опира във ваничката и някакви тръби да са огънати и като се заледи нещо си било там и предава вибрации (макар че няма все още гофра, която да отвежда водата на външното тяло) ?
Fujitsu General ASHG12 LMCA / AOHG 12LMCA rразмери Ш х В х Д външно тяло 663 х 535 х 293 26 кг и Mitsubishi Electric MSZ-SF 25VE / MUZ-SF25VE размери В х Ш х Д 550 х 800 х 285 31 кг.
Не е така . Климатикът ми в къщата нямаше вибрации.Като го преместих в панелката се чува през 2 стай. Според мен е от начина на монтаж,тампони и т.н. Изисква си се професионалист да ти го монтира.
Цитат:
toto4ev Не е така . Климатикът ми в къщата нямаше вибрации.Като го преместих в панелката се чува през 2 стай. Според мен е от начина на монтаж,тампони и т.н. Изисква си се професионалист да ти го монтира.
и двата климатика са монтирани на една и съща височина, и от един и същ човек в един ден и двата климатика нямат тампони, но единия се чува, като резонанс и то на определено място повече на друго не. На пръв поглед митсубишито спи при зимни минусови условия, а другия все едно излита !? Ако имах възможност щях да ги преместя и двата да видим какъв ще е резултата.
Аз не виждам проблем , пускате го за 500(ако е в гаранция) в продавалника , вадите още 1000 от джоба си и готово. Мерак се гаси с пари , понеже виждам че имате мерак да го смените и да се почуствате и вие "баровец" както някои :))