Отговор: Климатици Fujitsu General
Как се дефинира номинална мощност. Мощност при определени обороти на компресора. Или е друго.
(Примерно при +7° стайна 20° и обороти на компресора n-номинални има входяща мощност 800W, то при -7° при същите обороти n ще има входяща мощност 600W, числата са примерни)
Къде викал абито , Аз ли криво се молих аллах ли криво ме разбра :))
Моето тълкование за номинал в сервизните е че се дава като нарицание(по-скоро предсказание/прогнозиране) за максимални стабилни стойности на безпроблемна работа на машината.
В тълковния речник дори като синоними дават :
номинална, номинално, мн. номинални, прил:
Фиктивен, формален , недействителен , незначителен , на книга и др.
Всички други стойности ИЗМЕРЕНИ в евровент (не в серизното) , при различните температури са за най-доброто което машината е дала от себе си при запазване на стабилна работа в дългосрочен период от време.
Какви максимални "възможности" за потребена и преобразувана енергия ще дават в евровент като на максимални обороти машините не им "дават" да работят повече от 15-20мин. дори при положителни температури ... ако се зачетете ще видите че тестовете в евровент се провеждат за стотици дори хиляди часове според условията и режима на работа.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Не знам какви "тестове" правят от евровент, но данните им за МХИ, са винаги 1:1 с ето тази, последна страничка от сервизните ръководства:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...379180b01c.png
То бива да има съвпадение, с това, което е дал производителя, ама пък минимално разминаване да няма, с нито един модел, ми е меко казано "съмнително". Според мен теста им е следния: copy/paste от разни брошурки/сервизни и до там...
Миг82, ограничението ат 15 мин. за максимал не е валидно за всички модели. Говедата ни подвеждат и с него. Вече не ни оставиха нищо свято! Тръгваш по магазините с кантар и ендоскоп, ако искаш да улучиш правилната машина. Другото е тото!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Те някои , вече още с излизането на пазара си имат лепенки. Дори сервизните им завършват с логото на евровент. Та не се знае кой прави копи пейста ... всъщност за пейста сигурно производителя си запазва правото ;)
Климатици Fujitsu General
И веднага ми идва наум въпросът: Защо пък на много други не съвпадат?
П.п. Следвайки вашата логика, можете да се доверите на сервизните, колкото и на Еуровент, там дори информацията, в повечето случаи, е по-детайлна.
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
И веднага ми идва наум въпросът: Защо пък на много други не съвпадат?
П.п. Следвайки вашата логика, можете да се доверите на сервизните, колкото и на Еуровент, там дори информацията, в повечето случаи, е по-детайлна.
Ами просто е.
Там където съвпадат, производителите си имат акредитирани лаборатории одобрени от евровент и тестовете се правят в собствените им лаборатории в присъствието на представители на евровент.
Там където не съвпадат, тестовете се правят в лаборатории на евровент.
:offtopic:
Само не разбирам защо Грее не ги тестват ... явно става с разрешение на производителя ...
Цитат:
С чиста съвест бих се доверил. Сервизните на МЕ, МХИ, и на Триото (просто в тях съм се заглеждал) за мен са едни много коректни документи.
Цитат:
Mig82
Къде викал абито , Аз ли криво се молих аллах ли криво ме разбра :))
Моето тълкование за номинал в сервизните е че се дава като нарицание(по-скоро предсказание/прогнозиране) за максимални стабилни стойности на безпроблемна работа на машината.
В тълковния речник дори като синоними дават :
номинална, номинално, мн. номинални, прил:
Фиктивен, формален , недействителен , незначителен , на книга и др.
Всички други стойности ИЗМЕРЕНИ в евровент (не в серизното) , при различните температури са за най-доброто което машината е дала от себе си при запазване на стабилна работа в дългосрочен период от време.
Какви максимални "възможности" за потребена и преобразувана енергия ще дават в евровент като на максимални обороти машините не им "дават" да работят повече от 15-20мин. дори при положителни температури ... ако се зачетете ще видите че тестовете в евровент се провеждат за стотици дори хиляди часове според условията и режима на работа.
Подкрепям написаното.:thumbup Като съм тествал xe12pke, на отопление поддържа мощен режим около 20 минути, след това автоматично минава към стандартен режим, а максималната мощност може да я поддържа дори още по-кратко.
Всички инвертори имат защита по ток и температура и при над 55° на тръбите започват да намаляват честотата и мощността на компресора. Производителите дават някакви бомбастични стойности за максимална мощност с цел зарибяване на клиентите(естествено), но никъде не казват колко време климатиците им могат да я поддържат.
Това е както при китайските заваръчни мини-инвертори. На табелката за максимален ток са написали някакви големи ампери, но само 10 минути може да заваряваш преди да включи защитата.
Може би Евровент задават максимални градуси и максимален вентилатор, тестват климатика в продължение на няколко часа непрекъсната работа и накрая измерват отдадената мощност. Затова данните им понякога се различават от сервизните. А в сервизните производителите са дали пикови, моментни максимални стойности.
За Евровент намерих това:
Целта на Евровент сертифициращата програма е да създаде общ набор от критерии за оценка на продуктите. Чрез сертифициране на продуктите задачата на инженерите се улеснява след като не е необходимо да извършват детайлно сравнение и тест на производителността. Консултанти и потребители могат да си изберат продукти, с увереност, че каталожните данни са точни.
Ето и още за тестовете:
Comfort Air Conditioners (AC), programme certification Comfort Air Conditioners (AC)
Не трябваше ли за да се продава един климатик в Европейски съюз да е минал през евровент.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Mig82
Само не разбирам защо Грее не ги тестват ... явно става с разрешение на производителя ...
.....
Цитат:
Mig82
За какво да ги тестват ГРЕЕ? То това да не е увеселителен парк.:) Ако Грее искат сертификат от евровент, плащат си и тогава хората тестват.
- - - - - - - - - -
Това със сертификатите от евровент е като при ISO. Работата опира до престиж
- - - - - - - - - -
А на GREE престижа е висок и без Евровент Явно:thumbsup:
Джак, не знам как си тествал, ма мойто PKE от подписа поддържа по 40 минути, от дефрост до дефрост 1150W при -17°С външна, като вътрешната е закована на +19°C и не мърда нита нагоре, нито надолу. Няма ограничения, освен тъпия дефрост. Ако не съм го излекувал вече.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk