Ня ма ли инфо вече как се предсавя при работа??
Ня ма ли инфо вече как се предсавя при работа??
При работа в кой режим? Ако при охлаждане - ще лади, ама при отопление...? Още не е изкарал и една зима.
Правилно ли си мисля, че...
Fujitsu ASYG18LFCA
Fujitsu ASHG18LFCA
Fujitsu AOHG18LFCA
Fuji Electric RSG18LFCA
Fuji Electric RSG18LFC
... са един и същ модел?
Колеги, аз си поръчах този.
https://*********/invertorni-klimati...tu-klas-a.html
Има промоции с безплатен монтаж, да се надявам че не е боклук. То е за офисно помещение 20m2.
Колеги, помощ! Преди 3 години монтираха втория LUC в спалнята. На втората година започва да издава странен звук (леко цъкане при определени обороти). Виках сервиза, сменяха втулка, сменяха мотора на климатика, тракането оставаше. В последствие започнаха да падат пластмасови части (дребни черни отчупени детайлчета), докато не провисна ламела. Климатика не е третиран и удрян по никакъв начин. Единствено чистене на филтри и третиране с обезмаслител за климатици. В крайна сметка смениха цялото вътрешно тяло с ново такова, като от сервиза обясниха, че такава "умора" на пластмасата понякога се получава, ако изпуска маслото от фреона (ако съм разбрал правилно) или от неправилен монтаж на шината (стои под напрежение). Провериха второто и казаха, че е ок монтажа. И така една година работа на новото вътрешно тяло и вчера при работа отново "изплю" черна отчупена пластмаса от средния държач на долния ламел. Днес ще ходя отново в сервиза, но вече се чувствам сериозно озадачен.
LMCA - KMTA
кмта ъпгрейтната версия на лмца ли е ? Кой е по-добрият вариант?
12ЛТА бълва жега и външното е тихо.Това в 25м2 и обем около 80м3.
Привет на всички гурута в този полезен форумВкъщи имаме чудене какво да изберем за климатик, който ще се ползва основно за отопление в преходните месеци в къща, помещение 40кв - хол, трапезария и кухня. Северeн изглед, дебела тухлена стена и с много прозорци, двукатна дървена дограма в добро състояние, под плочки. Под хола има мазе и над него спални т.е 1-ви етаж. Вътрешна стълба без врата до 2-ри етаж т.е отворено помещение и нагоре. Това което гледам за бюджета който сме приготвили е - Fujitsu и Gree. Искаме климатик и за резервно отопление ако се случи нещо с котела на който основно се отопляваме. При сравнително топло време съм решил и да се ползва също вместо парно.
1. Fuji Electric/Fujitsu General LFC 24
2. Gree Fairy 24
3. Gree Amber 24
Ако трябва да избирам по финансии, бих купил Fairy но разликата, особено с Fuji-то не е много голяма като сметнем и монтажа. На хартия Gree превъзхождат леко Fuji-то а на практика така ли е? Gree в момента са с 5 години гаранция ( при обслужване всяка година ) а Fuji-то с 3 години ( мисля при същите условия ). Не се интересуваме от охлаждане, нямаме нужда от такова. Има ли и други модели които да погледна около тази цена или тези цена/качество са достатъчно добри? Добър ли е сервиза и на 2-те марки и как се представят машините във времето на ползване?
Опитът ми с климатиците е с 2 броя - Hitachi E10HA, който работи 6 години без спиране лято/зима и Mitsubishi Heavy SRK 35 ZG-S на 10 години но ползван предимно лятото.
Благодаря предварително за коментарите и предложенията
Не нужно да пускате един и същ текст в няколко теми.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 09-02-21 в 23:16.
здравейте , някакво мнение за fujitsu asyg-09ltca ?
Много добра машина - външното тяло е едно към едно с 12LUC.