Нищо ново не виждам, което европейската Уруру Сарара от 2013г да няма? Даже няма аспирация. Ако е с цена близо до 4 хилки не мисля, че си заслужава цената сравнено с европейското уруро. Ако е с цена около 3 бона си заслужава може би.
Преглед за печат
Нищо ново не виждам, което европейската Уруру Сарара от 2013г да няма? Даже няма аспирация. Ако е с цена близо до 4 хилки не мисля, че си заслужава цената сравнено с европейското уруро. Ако е с цена около 3 бона си заслужава може би.
Аз очаквам цени малко над предната Нокрия ,инак ще си стои по рафтовете.Викаш 3к, но за тия пари има 40-ка GDR нова.
Здравейте,
понеже в другата тема по-скоро се разтягат локуми, а пък и въпроса ми е към марката Fujitsu ще си позволя да го задам и тук.
- - - - - - - - - -Цитат:
Здpaвeйтe, въпpocът ми нa ĸpaтĸo, a cлeд тoвa и пpичинaтa дa гo зaдaм:
Имa ли cъщecтвeнa paзлиĸa нa пpaĸтиĸa (нe пo cпeцифиĸaции, a в peaлни ycлoвия) и зacлyжaвa ли cи cмянaтa нa АЅYG12LЕСА c АЅYG12LUСА (или мoжe би АЅYG12LМСВ)? Eтo и пoвeчe инфopмaция зa дилeмaтa ми:
B мoмeнтa имaм мoнтиpaн въпpocния АЅYG12LЕСА в
- cпaлня 17.7 ĸв.м. / 46 ĸyб. м., 2 външни cтeни, ĸaтo caмo тaзи cтaя ce oтoплявa нa eтaжa
- ĸъщa, нa пocлeдeн eтaж
- 6cм. изoлaция нa cтeни
- РVС дoгpaмa, 3ĸpилeн пpoзopeц c вpaтa ĸъм тepaca
- нaмиpa ce в Ceвepoзaпaднa Бългapия, Moнтaнa
Mинaлaтa зимa ĸлимaтиĸa e изпoлзвaн чacтичнo зa oтoплeниe и нямaм мнoгo тoчнa инфopмaция, нo в нaй-гoлeмитe cтyдoвe, ĸaтo, чe ли нe ce cпpaвяшe ocoбeнo дoбpe (пoнe пo ĸoмeнтapa нa poдитeлитe ми). Ocвeн тoвa нe им дoпaдa и (д)eфeĸтa oт пo-xлaднaтa cтpyя cлeд ĸaтo дocтигнe зaдaдeнaтa тeмп., нo дoĸoлĸoтo paзбиpaм пpи пoвeчeтo мapĸи гo имa тoзи мoмeнт и дoняĸъдe ce peшaвa c ĸopигиpaнe cилaтa нa вeнтилaтopa.
Πpeдcтoи зaĸyпyвaнe нa ĸлимaтиĸ зa дpyгa cпaлня нa eтaжa, ĸoятo e 15.7ĸв.м cъc cĸocявaния и пo-мaлĸo oт cтaндapтнaтa ĸyбaтypa, ĸaтo щe ce изпoлзвa оn/оff няĸoлĸo пъти в мeceцa пpeз пoчтивнитe дни.
Ta, питaнeтo e имa ли cмиcъл АЅYG12LЕСА дa ce пpeмecти в тaзи cпaлня, a нa нeгoвo мяcтo в пo-гoлямaтa дa ce мoнтиpa АЅYG12LUСА? Πpи пo-ниcĸи тeмпepaтypи щe тoпли ли пo-дoбpe или paзлиĸитe в ĸлacoвeтe нe ca тoлĸoвa гoлeми и нe cи зacлyжaвa?
Πитaнeтo ми ĸoнĸpeтнo e зa мoдeли нa мapĸaтa Fuјіtѕu Gеnеrаl, тъй ĸaтo ocвeн пocoчeният пo-гope LЕСА в ĸъщaтa имa АЅYА12LGС (ĸoйтo пaĸ paбoти caмo пpeз пoчивнитe дни, нo тoпли yниĸaлнo дoбpe 14.5ĸв.м cпaлня) и АЅYG12LТСА в 30ĸв.м xoл.
Πpиeмaм и пpeдлoжeния зa дpyги мapĸи, нo пpи нaличиeтo нa 3 Gеnеrаl-a cъм глeдaл пpeдимнo тaзи мapĸa. Блaгoдapя.
Още един въпрос. Някой може ли да даде достоверни данни за топлоотдаването на ASYG12LECA, тък като ми се виждат малко нереални?
В Еуровента-а не намирам данни за LECA-a. Гледам ги от тук: http://www.fgeurope.gr/images/products/DTR_AS049E_03--AS_G07-14LECA.pdf
- при -5 отвън и +20 вътре топлоотдаването е 3.98kW
- при -10 отвън и +20 вътре топлоотдаването е 3.58kW
- при -15 отвън и +20 вътре топлоотдаването е 3.24kW
и това сравнено с ASYG12LUCA според Еуровента
- при -7 отвън и ?? вътре топлоотдаването е 3.45kW
- при -15 отвън и ?? вътре топлоотдаването е 3.13kW
Мерси.
За 30м2 зависи как е изолиран и изложението може и да се справи 12LUC но заложи на 14ката.
Sent from my K012
http://www.fujitsuklime.com
В този сайт има мноооооооооого информация за нашите климатици. За ASYG12LECA открих само сервизно но е заключено.
- - - - - - - - - -
Открих го.
http://www.fujitsuklime.com/wf-doc/f...cal-manual.pdf
Отвори линка и погледни таблицата с HEATING CAPACYTY. Да отдава 3,24 kw отоплителна при -15 външна температура и +20 вътрешна като консумира 1,8 kwh електроенергия, това е при пълна мощност - 18 000BTU. За сравнение при същите параметри - 12 LUCA - 3,2kw/1,37 kwh/19 100BTU, 12 LDC - 3,57kw/1,81kw/22 900 BTU.
Тези данни, са 1:1 със данните на 12LGC, няма и стотна разлика в таблицата, което за мен си е доста съмнително.
Външното на 12LECА е с 3кг по-леко от 12LGC.
Вътрешните са еднакви килограми.
Дебита на вътрешното на LECA е по-малък от на LGC. - 708m3/h срещу 750m3/h.
Дебита на външните са еднакви.
Как пък с една стотна не се разминаха ми е много странно ???
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21369&stc=1
И аз това съм го забелязал, но само такава информация се върти из нета...
Има разлика в таблиците в графата за обем въздух. Разликата 42 кубика на час в полза на as*a12lg.
Малко информация(на шведски) за новия нордик модел- LZCA.
Девятката се развърта до 7.2кв!:21:
Хвала ,Фуджицу пак утрепаха рибата 3.4 кВ при -25 за 9ката :) дано да ги видим в БГ
Интересна е и цената , на която се продава там , около 4500 лв . 22000 крони
Много добре снарядена машина ,като гледам.14 кила вътрешно, 39 външно, 1300 грама фреон.Интересно ми е дали ще пуснат и нормален модел, не нордик вариант.
Ето малко информация за евентуално нов модел на Fujitsu.