Отговор: Климатици Fujitsu General
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
teodorpc  
 Да, вързан е между маса и +340V. Знаете ли някаква приблизителна стойност, или е филтров и може и без него.

Филтров е, може и без него, може и отвън да го сложите. Приблизителна стойност е 100nF/400V или на 630V по-добре.
Няма ли предпазител преди него? Не е лошо да се сложи. И хубаво да се измери за липса на верига между 300V  и всички други изводи на вентилатора.
Може да прегледаш тая тема:
 https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...A%D0%B8-3.html
  Много ви благодаря! Има предпазител преди това, но се намира на главната платка веднага след греца и гореше съответно.предполагам като е гръмнал конденз. и е давал на късо, но частично, при мерене даваше 1-2Ком
  Ако имаш мултимер и можеш да боравиш с него, може да помагаме.
Като за начало премахни останките от изгорелия кондензатор. След това малко измервания.
  За имане имам, но вече го затворих почистен със възстановена писта и лек ъпгрейд с медна пластина върху чипа и обикновена паста, понеже нямам термопроводящ силикон.Смених лагерите също, а кондензатор ще сложа външно само, ако вземе нещо да ми смущава high-end уредбата :punk:
Благодаря ви още веднъж за помощта. Каквото и да стане имам и резервен вариант-нов от булклима за 210 кожи.
  Измери всички спрямо черния, за нетипично ниски съпротивления.
Да не стане да търсиш и платка.
Дет се вика : 3 пъти мери, един път режѝ.
  Ще го мерна утре. Мерих спрямо + и сега е мега-ом-и преди да изчистя беше кило. Инак съм наопаки- три пъти режа и все късо
  Да докладвам. Климатика работи като нов със сменени лагерчета (така и така го бях отворил) единствено изчистих изгорелият кондензатор без да го заменям с друг.
  Сложи. Ще ти смущава High End системата.
  :) Това вече е тема за другия форум.
  Някой да е намирал сервизнито ръководство за новия подов модел - KVCA? На стария го имам, но ми е интересно как стоят нещата при по-новия. Най-вече по отношение на шум и дебит на различните степени на турбината.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
ccankov73  

Много благодаря!
  Изглежда компанията Fujitsu General Ltd. скоро ще има нов собственик - холдинга Paloma Rheem (Paloma Rheem Holdings Co., Ltd)
 https://www.pr-holdings.co.jp/en/news/2025/2501-001/
 https://www.fujitsu-general.com/shar...0250106-02.pdf
От написаното става ясно, че транзакцията се очаква да бъде приключена към лятото на тази година. 
Все още не е ясно под какво търговско име ще се предлагат продуктите и услугите на новия собственик.
Поредната компания, която става жертва на "преструктуриране"
  Здравейте,
ползвам този климатик " Fujitsu General ASHG07KGTE" в сравнително топла стая и работи ON-OFF, но консумира около 400 W докато работи, виждал съм го да пада до към 250 W и да си работи, но сега не иска. Дали е нормално това.