Ех, ако Мицубишито наистина имаше нисък минимум, цена нямаше да има.
Ех, ако Мицубишито наистина имаше нисък минимум, цена нямаше да има.
Мамка му ще ходя да чета за минимумите, експонентите, лимесите и т.н че нещо съм изпуснал да се образовам....
Не исках да се проявявам като човек, който разбира от климатици. Всъщност за първи път пиша във форума, след като съм чел множество коментари в последните шест месеца. Просто човека се интересуваше от някакво мнение и аз изразих своите впечатления като потребител, не като професионалист. Относно минимума на Mitsubishi - то, не ме притеснява защото стаята в която го ползвам е 25 кв. м. с три прозореца като витрини. Относно "фуражомелката" ме притеснява, защото е на няколко педи над главата ми над спалнята. Също така предупредих, че притежавам машините от скоро и не зная как ще се държат при зимни условия. Възможно е GENERAL - а да се окаже по - добър като работа, ама какво от това, като няма да мога да спя от него.
От днес съм горд собственик на Mitsubishi MSZ-GE35VA. Ще се опитам да споделя много впечатления за по-дълъг период(може би в нова тема че и тази малко се оср@)
1. Още при първото стартиране на климатика се изумих колк е тих, защото като чувам тук за шумни климатици и се бях отчаял. Като казвам тих значи - МНОГО тих! Няма тракане, няма пукане, няма кипене, няма варене "на яйца", а външното тяло ми е под прозореца (на тампони) и се налага да си сложя ухото на него, за да съм сигурен че работи(това е съвсем сериозно и не е метафора)
2. Веднага почна да си духа студено. Помолих майстора да слезе до буса и да донесе някъв инфрачервен термометър да премерим какво се случва. Следяхме докато падна до -9 и ми стана безинтересно...
3. За около 6 часа работа е охладил целия апартамет около 60м2 ( а е монтиран в хола 20м2 )
П.С. споменах ли колко е тих....
Ам, честито! Със здраве да се ползва!
Ай стига бе, до -9* не замръзнаха ли цветята в саксиите?
Синчо, човека го взе за да си лади... жилището, та едва ли ще го притесни горната забележка.Първоначално публикувано от BLUE1
Бе, то и аз цяла зима траях и само четях рекламни материали(постове) във форума за "...уджика" и се изумавах как хора, които даже и не са помирисвали климатик от трите марки, смело предлагат на хората, търсещи помощ при избора на машина, да си вземат такъв. За LDC не мога да давам мнения, но като знам LGC какъв е кенеф(извинявам се за думата!), ума ми не го побира как може да се посочва този модел като разумен избор в ценовия клас 1000-1200лв ?!?!?! Колко ли хора изгоряха с по 1000 и кусур лв с надеждата, че си вземат долу-горе приличен "марков" климатик? Просто не ми се мисли!Първоначално публикувано от rist
Добре дошъл в клуб "Бръмчалник"! Ние, членовете на този клуб, които със много завист и лека ненавист гледаме на колегите, които са се спрели на по-тихи марки/модели, се радваме да те приветстваме, че се присъедини към нас. Не се притеснявай! Има-няма няколко години и фуражомелките ще се скапят и ще ги заменим с нещо, което гали ухото. Търпение, братко, търпение!Първоначално публикувано от moniniki
Относно притесненията ти за фуражомелката и неспокойния сън: Не искам да те плаша, но имаш основания за притеснение. Зимата нещата стават доста по-тревожни по мои наблюдения, а и по мнения на доста участници във форума. Ама ти може и да си късметлия.
Да ама наблюдавайки как се изменя качеството в техниката през последните 10-12 години, ако тенденцията се запази след някоя друга година само фуражомелки ще има на пазара ...) Споко все пак технологиите вървят на пред и който има кинти ще може да си купи тихи и "галещи ухото" неща...Първоначално публикувано от avast3
cooler ще се окаже съвсем прав, като гледам машините от ниския клас и на други производители.Иначе, честито на колегата за машината, дълга и безаварийна работа.CoolDevil, не се учудвай, това е от добрите машини на пазара.МЕ и МХ засега правят качествени машини и в средните за тях класове.
Бе, то и сега има климатици, в този ценови клас, които си работят прилично като за машини от 1000 - 1200лв и не замърсяват ненужно звуковия фон, но пък нямат такъв зверски PR, като "...уджик"-а. Но, като оставим темата за "...уджик"-а настрана, не мога да не се съглася с изказаното от теб мнение за влошеното качество на техниката, като цяло. А и имам постове с подобни мнения, които препокриват казаното от теб 100 на 100. Ако ти е интересно моето "творчество", можеш да се поразровиш из форума !Първоначално публикувано от cooler
П.П. Относно новите технологии: ... малко ще отклоня темата, но ако модераторите сметнат писанките ми за ненужни, ще ги изтрият. Писна ми от нови технологии! Искам си старите технологии. Това е щото вероятно май почвам да остарявам и ставам малко назадничав и сантиментален, вместо да вперя взор в прогреса . И поради тази причина ще заменя сравнително високотехнологичния си автомобил с нискотехнологичен 20 годищен звяр, който не бъка от електроника и е значително по-непретенциозен и корав на пътя и аз му имам доверие в пъти повече, отколкото на електронната джаджа, която имам в момента. А не е за пренебрегване, че и поддръжката е кажи-речи без пари. Та такива ми ти работи за новите технологи и светлото бъдеще
Здравей те на всички .
Чета тази тема и не мога да ви разбера в някои от темите ги хвалите (...уджи та та) а тук ги оплюхте ама ( ЯКАТА)
Е аз сега какво да правя ?
Препоръчахте ми FUJI RSB-12LDC Бил много добър .... цена качество
Е аз си поръчах за 1600лв с монтаж и до края на седмицата ще ми го монтират .
Е благодаря на всички .......... Не знаех ,че трябва да прочета целия ФОРУМ а не само отделни теми....
Добър избор, LDC е стара изпитана машина, няма да те изостави и в най-големия студ.То с всички марки е така, едни серии са за оплюване ,други са за хвалене.
БлагодаряПървоначално публикувано от edi1
Сега ми е малко по спокойно
Макар ,че COP на LDC ,то е най добър
И да питам : Толкова ли са ШУМНИ тези FUJI LDC
... Ако си живял с мисълта, че климатика е радиатор ще са ти шумни. Ако имаш реални очаквания и не се тормози машината, и монтажниците не си отавили ръцете са тихи