Страница 24 от 34 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Идеално благодаря . На мен ли така ми се струва или топлия въздух не може да се насочва напред а само вертикално на долу ? Принципно климатика ще бъде монтиран над диван и ще е гадно да духа директно в главата на човек ...

П.П. Ако се сложи в това помещение 25кв с изолация и ПВЦ 100 % от времето ще работи под номинала което предполагам ще доведе до по високи сметки

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Може да се настройват клапите при отопление да работят малко под хоризонтала, няма проблем.При охлаждане, ако клапите са насочени надолу, машината сама ги вдига, за да предотврати преохлаждане и кондензиране на влага върху клапите.Но това място над дивана не е най-добрия избор, ще създава дискомфорт, пък и няма да отопля добре стаята.По принцип на отопление клапите се слагат да работят близо до вертикално положение или малко по-нагоре.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012

Отговор: Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Така, ето и моите начални впечатления от Нокрия и Дайкин.
    Миналата седмица взех една Нокрия 14 за стая 25 м2 с много прозорци и един Дайкин ftxs35 за стая 20м2. Впечатленията ми:
    - Нокрията е доста по-шумна от Дайкин-а
    - Въздушния поток на Дайкина е доста по-слаб и е по-комфортно при него.
    - Пластмасите на Нокрията са доста тънки и пукат по-силно при смяната на температурата
    - В даден момент от вътрешното тяло на Нокрията се чуват леки вибрации за около 20-30 секунди и след това спират (поставил съм тампони на външното тяло и тръбния път е 4,10м)
    - Нокрията с трите си криле по-добре насочва въздушния поток
    - Самопочистващите филтри на Нокрията според мен са доста голямо удобство

Но все още не мога да дам реална оценка, защото не са дошли големите студове и след това големите жеги. Надявам се тогава Нокрията да настигне Дайкина, че и да го задмине, защото все пак струва повечко пари.

5. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Icetto
    В даден момент от вътрешното тяло на Нокрията се чуват леки вибрации
    Щом имаш вибрации значи нещо при монтажа не е както трябва.Досега на нито една NOCRIA не съм чул да има вибрации да дрънчи или трещи.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Icetto
    Щом имаш вибрации значи нещо при монтажа не е както трябва.Досега на нито една NOCRIA не съм чул да има вибрации да дрънчи или трещи.
    Не, не. Сигурно аз съм много взискателен, понеже мен и най-малкия шум ме дразни, например стенните часовници. Това вибриране се чува явно когато тръгва да завърта вентилатора и се чува само вечер, когато е тихо и работи единствено климатика у нас и като се замисля това е нормално. Да не се разбира, че е някакъв остър шум и т.н.

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Да не забравяме ,че все пак е климатик и минимален шум винаги ще има.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012

След обстойно инспектиране се оказа, че съм ви заблудил. Значи вибрации се чуват, когато външното тяло влезе в режим ниски обороти. Само тогава. сложил съм гумени уплътнения на всичко и като пипна шпилките в такъв момент на тях няма вибрации. Според мен остава варианта самото буботене да идва от това, че тялото ми е монтирано така, че около 15 см е над перваза на прозореца. Та ако купя стойки с по-дълги рамене дали ще се отрази или трябва да свиквам с този шум? Какво мислите?

10. Тук е от
    Jul 2012

Icetto
    Аз като потребител мога да потвърдя, че Nocria-та която ми е монтирана от Bobovo не дрънчи и трещи.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от mega_007 Виж публикацията
    Аз като потребител мога да потвърдя, че Nocria-та която ми е монтирана от Bobovo не дрънчи и трещи.
    не, не е от вътрешното ... от външното е и не точно вибрации, ами буботене ... някво такова се чува и си мисля дали не е от от това че външното тяло стърчи 15см над перваза и така част от шума му се блъска в стъклото и от там да се получават тези неща

- - - Обновено - - -

Значи 20 см. отгоре е. И се договорих с фирмата дето ми го монтираха срещу 60лв. да дойдат и да ми сложат стойки с по-дълги рамене и да слезе по-надолу. Според мен не е редно да плащам за това, че някои не са предвидили подобно нещо и че аз не съм длъжен и от това да разбирам, но нищо. До тук съм по-скоро доволен от тях. Като ги монтират ще пиша какво е станало.

12. Тук е от
    Nov 2012

Към притежателите на Нокрия 14 : - ако може някой да сподели колко ток им изразходва този модел .

13. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ма задай и въпроса в какво помещение е монтирана,има ли изолация,на какви градуси я държат . ......

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Отговор: Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Цитат Първоначално публикувано от бори Виж публикацията
    Към притежателите на Нокрия 14 : - ако може някой да сподели колко ток им изразходва този модел .
    150 лева сметка на промишлен ток миналия февруари. климатика +9 часа по 1 лаптоп 20 вата и 8 18 ватови пури.

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Да го водя няма да го повярвам това твърдение.Освен да си го държал на 30 градуса и да си топлил помещение от минимум 100м2 с леко отворен прозорец:D

17. Тук е от
    Feb 2012

аз, от скоро съм притежател на такъв климатик и нямам наблудения в големите студове,но това което наблудавам последните дни е следното: имам уредче за марене на консумацията,проверено-отчита вярно,та при зададени 22 градуса след като ги достигне консумира по около 350-400вата ,моментна консумация ,при външна темп.около 7 градуса. при същите зададени градуси след ,достигането им консумира по около 500-600 вата ,при около 0 градуса външна. отоплявам 24кв. с външна изолация и пвц дограма. кача ли желаните градуси на 24 и веднага консумацията отива на около 900-1100 вата моментна консумация при външна около 0-та. засега навърта по около 2,5-2,7 лв. на 24часа ,отчетени на 20стотинки киловата.

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Отговор: Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Да го водя няма да го повярвам това твърдение.Освен да си го държал на 30 градуса и да си топлил помещение от минимум 100м2 с леко отворен прозорец:D
    много витрини : 16.5м2 и 108 кубика въздух - не е задавано повече от 23-24 аз съм доволен. температурите бяха -25.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 34 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе