Страница 22 от 34 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...

да доуточня климата си бачкаше едно 15-тина 20 мин на 150 вата. не даваше признаци да спира аз го спрях накрая защото го пуснах само за теста че съм взел мерилката на заем.
    външна температура не знам 15-18 предполагам. вратата навън беше отворена докато тествах.
    нямам термометър в стаята отначало му зададох 21 градуса да прави и се раздуха много, смъкнах на 20 и се задържа така като си духаше топло , вентилатора си утихна в нормален режим коя 1 или 2 степен - мръднах навънка външното си бачкаше , вътре определено бачкаше на минимума си. поне за мене е това де
    150-вата без 50-те за електрониката = 100 вата за железарията. ПЕРФЕКТНО.

уреда днеска го сверих на дайкина на стенд бай - закова на 10вата, както и мернах си хладилника - 1 киловат на ден/това също беше изненада очаквах да е повече а+ е / имам да търся кой лапа много ток - готварска печка или бойлера... но това са оффтопици.

порових малко из нета от 2008-ма мисля имало европейска наредба кое колко трябвало да гори на стендбай, а нокрийата е старичък модел. нищо новият ще се бият в гърдите като излезе как са смъкнали х5 х10 ПЪТИ консумацията.

все пак както казах и предишният пост чакам потвърждение - нека и МЕГА да мерне и ще се знае със сигурност.

а то че има японки които смъкват на 50 вата има и евала за машинките , но 14-ката не е някоя 28-чка. по скоро 35ца или 40ка трябва да се гледа. там вече може и да ги бие
    а бе моето си е най-хубаво

2.  

3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Аз закачих един електромер към General-а и го оставих 8 часа да видя колко ще навърти,а то пък не отчете и 1W .После се прехвърлих към Fujitsu-то и там същата работа никаква консумация.Тези дни ще закача друго уредче да видим с него какво ще покаже.

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty

а то че има японки които смъкват на 50 вата има и евала за машинките , но 14-ката не е някоя 28-чка. по скоро 35ца или 40ка трябва да се гледа. там вече може и да ги бие
    Може,но няма как да стане.И предимно японките до 40ка включително,ползват един компресор и минимума и на 22ката и 40ката е еднакъв-справка 402PDR на joro_bul,поне е правил доста замери под 60w.

5. Тук е от
    Dec 2011

Не, че разбирам нещо от климатици, но тук във форума намерих подобна информация още от 2008 година. В нея се казваше, че в режим на отопление климатиците (по онова време) харчат около 50-70W в режим готовност. Доколкото разбрах, постоянно подгряват компресора. Когато се включи в режим на охлаждане, консумацията падала до около 3W. Позаинтересувах се от тази информация, че в нас има 3 климатика . Единия вече е изваден от контакта, но другите 2 са директно свързани и затова са сложени в режим охлаждане.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ще тествам днес това за режима.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Преди малко слагах уреда и на LGC-то - същата "бира"
    Незнам с какви уреди мерите, но моите измервания са други.

12LGC :Консумирани мощности: (Измерени с електромер 600об./kWh)
    P <= 3,5W - При изключен климатик и Твъншна над 7°С. Че завърта електромера - завърта ама един оборот за половин час го прави (записано с камерата).
    P = 6,54W - При включен климатик – следене на температурата.
    P = 24,3W - Подгряване на компресора - при изключен климатик и Твъншна под 5°С. (включва при спадане на Твъншна под 5°С и се изключва при над 7°С.). Подгряването включва точно 30мин. след OFF на климатика. Но не се включва при намалено задание и следене (чаках го над 50мин., компресора не е включвал).
    P = 214W - минимална консумирана мощност в режим отопление и висока външна темп. (изключително рядко явление и за около 4 мин. след което изключва).
    P = 260W - също рядко явление.
    P = 285W или 310 W – най-често тези са минимума.
    P = 970W – при активиран “ECO” (ограничен на номинал) и по-високо задание.
    P = 1840W – най-голямата която съм виждал при тест (вероятно силно зависи от външната темп.)

Тука ми идва един въпрос – С какви еталонни консуматори (евтини, масови) да проверим измервателните си уреди (електромери) за да отчитаме коректни показания? Мисля за поне 3 бр. – около 20W , около 300W и около 1000W. Би трябвало да не са с капацитивен или индуктивен характер за да не влезе друга грешка. Лошото е че климатика пък е с такъв характер.
    Електронните трябва да се проверят дали при силно индуктивен или капацитивен характер дават консумация (не би трябвало).

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от zxc0
    Незнам с какви уреди мерите, но моите измервания са други.
    http://www.ecotec-energiesparhaus.de...gshandbuch.pdf

10. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Вече съм писал за стенда на 12lgc и със сигурност няма 50W. Може само през зимата да е и повече, ама няма кой да му даде почивка, че да проверя. Уреда е тестван с доста товари, дори стенда на TV хвана - 0,3W ,дават му 0,2.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Днес забелязах от какво е тракало външното тяло цяла зима , изсъхнало листо от дърво се промушило м/у решетката и перката и от съдадения въздушен поток се удряше в решетката .

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от boje
    Вече съм писал за стенда на 12lgc и със сигурност няма 50W. Може само през зимата да е и повече, ама няма кой да му даде почивка, че да проверя. Уреда е тестван с доста товари, дори стенда на TV хвана - 0,3W ,дават му 0,2.
    Като включиш климатика в уреда изчакай 3 мин. До третата минута консумацията е 0W. След третата минута 55-60W.
    При LCC/LDC до третата минута консумацията е 5-7W. след това 50-60W.

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    Наи вероятно силовия модул е под напрежение и в режим готовност
    Май това е верния отговор

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

При моя 12LKC в офиса няма консумация никаква показва 0w сега.

14.  

15. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    При моя 12LKC в офиса няма консумация никаква показва 0w сега.
    Също, като сервизните им... Може да няма две еднакви бройки

16. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Като включиш климатика в уреда изчакай 3 мин. До третата минута консумацията е 0W. След третата минута 55-60W.
    При LCC/LDC до третата минута консумацията е 5-7W. след това 50-60W.
    От няколко дена не са пускани добичетата и този с уреда за отчитане на енергия показва постоянно 6,5W
    Консумация 0 никога не съм виждал.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Няма и да видиш, освен ако не си го изключил от контакта. Все пак трябва нещо да крепи електрониката.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2011

За нулата споменах заради Велев. Мъ ний що са занимаваме с тоци по това време ми не търкаме лакти

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 34 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе