Разликата между мицубиши и фуджицу е че на мицубиши външното тяло няма да се чува.
Мицубиши илектрик MSZ EF50VE е просто един дизайнерски модел и за цената му има доста по-добри и "стабилни" при студове климатизатори.
Аз съм за Нокрията 24-ка от моят пост(макар и стар модел) си я бива.За мицубиши хевито и за мицубиши илектрика към който съм дал линк.
Помещението е 45 квадрата и е голямо.Ако температурите се задържат повече от три денонощия под нулата 14-ката ще види зор.По мен си "отчитам", че когато навън е студено искам да ми е 25-26 градуса у нас.Когато навън е горещо и е над 30 градуса на 24-25 градуса се чувствам добре.Въпроса е че колкото по-студено е, толкова повече жега искам у нас.По моето индивидуално усещане топлината от фуджицу и тошиба ми харесва най-много и с нея мога да се стопля и при 23-24 градуса(само когато съм изстинал много яко 25-26 градуса).
Ако приемем че номинала на климатика който ще се избере е 6.6кв и височината на помещението е 2.6 метра то 2.6*45=117куб.метра. 6.6кв :117=0.0564 вата на кубичен метър.По мое виждане това е недостатъчно са такова помещение.
Освен това въпроса "С какво е отоплявано помещението" е меко казано неточен.Зима със зима не си приличат.Това че през изминалта мека зима нямаше екстремно задържали се с дни температури не означава и че през следващите ще е все така. По-добре повече мощност, отколкото повече износване на компресора и климатика от свръхнатоварване резултат от неудовлетворени свръхочаквания...
Единствено бих преосмисил казаното ако става въпрос за върхов климатизатор предназначен за японския пазар.Там 25-ци са със външни тела като на нашите 18-ки, дори 24-ки, а компресорите са далеч по-гъвкави от влаганите в европейски модели ...