То на номинал трудно можеш да го накараш да работи за продължителен период от време, вие макс търсите.
на -10 няма никога да достигне обявените ватове ,налягането и топлопреноса са значително занижени спрямо плюсови температури .. възможно е това да и е макса на машината .. ако някой друг я има да сподели макс консумация
При режим 24/7?
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Интересно че на +10 и на -12 се развърта все до 2.1-2.2кв..Най вероятно това е максимума..Аз затова питам, ама явно никой не е обръщал внимание до колко реално се развърта компресора..
- - - - - - - - - -
От 1 ноември климатика не е спиран..
Според мен това 2,6kW е леко сгрешено.
От една страна дават максимален ток 10,5A. Или максимум 2,42kW.
От друга страна софта го ограничава на под 10A задължително. Или макса е под 2,3kW.
От трета страна в таблицата максималната дадена консумация е 2,19kW.
Последната картинка е за температурата на ТО. Каквото и да правиш 50гр. струя е преко сили да се извади. Може като намалиш фана, но за секунди - минута(докато реагира) и компресора е намалил обороти за да слезе под 53гр. на ТО и пак там ще е струята 50гр.+ - .
Предвид горните две мнения, бих казал да НЕ търсиш проблема в климатика защо не прави макс, а да видиш от къде ти "издъша" температурата в стаята.
На мен лично ми е странно тази клима в това помещение да бичи на номинал при 24/7 и то почти цяло денонощие. Прозореца затворен ли е?
Стаята е на втори етаж на къща без изолация, две външни стени и две вътрешни неотопляеми..Отдолу никой, отгоре е таванска плоча.. Дограмата бива горе долу.. Климатика си топли,не се оплаквам.. Чудех се кое е вярно, максималната консумация от 10.5А на табелката на външното тяло или обявените 2.6кв консумирана мощност..
Аз бих се доверил на ампеража.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
като смятате ток и мощност не забравяйте косинус фи
При каква външна темп.,на колко настроен и в колко голямо помещение.
Моя до -5гр. топли 45м2 с консумация 470в. и настроен на 23гр.Явно изолацията си казва думата.А дефрост 2 дни бях по цял ден пред него и не видях нито един.Външната темп. беше от -2до +2гр.Настроен на 23гр.В понеделник ще му измеря до колко се развърта и ще пусна снимки. Само да остана малко по-свободен
Този пост е редактиран от bobovo; 28-01-22 в 22:49.