ами ние всички сме в България ,ти ако си някъде другаде .. пиши там цените ги знаем ако искаш да внесеш малко машини на 100 волта (или на 220 волта ) да изкараш 30% не чакай ..
ами ние всички сме в България ,ти ако си някъде другаде .. пиши там цените ги знаем ако искаш да внесеш малко машини на 100 волта (или на 220 волта ) да изкараш 30% не чакай ..
И колко е, според теб, реалната цена ? В България е може би най евтин и това го отдавам на стагнацията на пазара за сравнение давам пример на цената на 12ка на Чешкия пазар (42 350 крони) ,като съотношението е 1лв. = 14крони , или около 3000 лв. KLIMATIZACE FUJITSU | Klimatizace nástěnná split | FUJITSU ASYG-12LTCA / AOYG-12LTC | Tepelné čerpadlo vzduch- vzduch,chlazení, topení,klimatizace
В Унгария цената също е над 2500 лева в разпродажба до изчерпване на количествата , а за Германия , франция и по богатите държави да не говорим , там цените на промоции се държат около 1700-1800 евра
Този пост е редактиран от mirandi; 08-02-14 в 21:11.
Машината е хубава и си заслужава парите отвсякъде. Колкото до цената - за това има различен клас машини, който не го устройва си купува друга машина, на цена която го устройва.
Подкрепям напълно, имам доста монтирани подобни машини и само доволни клиенти от тях. В крайна сметка климатикът е уред, който няма как да си върши работата без да издава звуци. То и адаксите пукат, камината като горят дървата пука, парното като го засилиш се чува шум от течаща вода и тн. Климатик не се слага, за да не се чува как работи, а по редица други причини. Който не го е разбрал, толкова по зле за него.
Колеги не ме разбрахте правилно ще ви дам пример с модела 12LGC който тръгна от 1400лв. след което падна на 1000лв.........
Та според мен реалната цена на 12LT е не повече от 1600лв.
Не казвам че е лоша машина напротив и аз нямам оплаквания от нея даже обратното...!
Не ми говорете за държави в които минималната заплата е в пъти по-голяма от нашата там просто могат да си надуват цените много.Той и монтажа там е двойно ама тва не ги прави по големи майстори просто висок стандарт.
Взех преди 7 месеца 12LT с цел отопление на всекидневна около 7м дълга на 3,6м и стана така, че отоплявам целия апартамен без кухнята. Последен етаж, панел, външен апартамент с изолация и сменена дограма във Варна. С 2 деца рядко се затварят вратите между детската и хола и затова търсех достатъчно мощен климатик за основно отопление на хола. Въпреки, че е монтиран в другия край на стаята и духа не по дължина, се оказа, че този змей без проблем топли и детската и по пътя голям и малък коридор. При -10 (което беше минималното във Варна тази зима) и климатик в хола нагласен на 27C на 2 степен вентилатор в детската е 20C.
"+" : мощен; стабилна работа при ниски температури; ниска консумация; изчистен дизайн;
"-" : дистанционното (трябва пряко да го насочиш към климатика и да слушаш за звуковия сигнал, за да си сигурен, че е приел командата. Батерии сменях и редувах, но не е като дистанционно на ТВ например)
"Пука" си нормално, нито по-вече, нито по-малко от нормален климатик.
Когато избирах климатик критериите бяха да може да работи до -20, мощен и икономичен и си бях сложил психологичен лимит от 2000лв.
Резултат е налице, само това до -20 не пробвах. Сметките за ток се движат между 150-170лв при положение, че всичко ни е на ток в домакинството (пералнята и се взема здравето с тези деца, а бойлера спира само когато токът спре)
Наистина е яка машина ,само че аз взех 5серия на дайсекай също корава машина за добро или лошо.Е мисля че засега оправдава очакванията ми с малки изключения
мда ,12ки до 5.5 кВ вече са "яки машини" за жалост ..
Е Алекси нямаш умора бе човек поне чети техническите данни на машините.
... и при Supermax 10 kW => COP = 1,1
Хора, престанете с тези глупости за високите максимуми. За тях си има по-големи машини. Тези, които обичат и разбират комфорта, знаят за какво пиша.
Това с максимумите и на мен ми е много смешно... Като да си купиш кола, която знаеш, че вдига 300, но да я караш само в задния двор с 30... И за къв ч**?! Ама за всеки влак си има пътници, дори и за товарния...
Не е точно така, ако при -15 колата ти от тези 300 започва да вдига само 160, при -20 върви със 100, а по-слабите коли отдавна са спрели в бокса.
... Или една бюджетна машина на фирма с претенции - с номинал 4.000, максимум 4.600? Дали малкото невзрачно компресорче, което качва до 30 бара за 25 минути не работи на предела на силите си в повечето време?
Този пост е редактиран от Mega; 24-02-14 в 12:24.
И пак с любимите аналогии с автомобилите - това е като новата мода с форсираните малолитражки. Прав си и напълно те разбирам, но не мисля, че има някакъв смисъл в това безкрайно презапасяване, при положение, че тук в България климатът е умерен и температурите са толкова неблагоприятни едва една седмица в годината. Иначе и аз съм фен на мощните неща, но всичко си има граници