Страница 17 от 24 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 347
Like Tree48Одобрявам

Fujitsu ASYG 12 LECA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Fujitsu ASYG 12 LECA

При ЛД се нулира таймера на плазмената касета.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2012

А при нас служи ли за нещо това копче или да не го натискаме?

4. Тук е от
    Nov 2012

На някой до сега светвал ли му е индикатор за замърсени филтри или при нашите модели тази екстра я няма?

5. Тук е от
    Oct 2010

Аз чаках до един приемлив момент да светне, но ми писна и не дочаках. Има такава индикация уж..

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Има я при по скъпия модел LT.

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

При модела LECA няма такава индикация.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

Абе в упътването пише, че има, ама дали наистина има и на какъв принцип работи май никой не знае, а само гадаем!

10. Тук е от
    Jan 2013

Здравейте,

Имам питане за работата на ASYG12 LECA и дали тази последователнот на работа е нормална.
    Вечер задавам температура 20гр, когато на сутринта я увелича на 23-24 за дозатопляне на помещението, външното тяло увеличава плавно консумираната мощност на компр. до 1780-1850W(включил съм климатика към мулти контролер за измерване на U,I,f,Phi,P ...), така климатика работи около 7-9 мин. и доста бързо започва да достига настроената температура(помешението е около 15 м2 / 2.70 височина). Пропуснах да добавя, че вентилатора винаги е на Ауто и ЕКО-то е изкл. . След достигане на 22-23 гр. в помещението вентилатора на вътр. тяло започва да намалява скоростта си постепенно(в интервал от 2-3 мин), косумираната мощност от комп. също започва да намалява и при достигане на 1100-1200W косумирана от компресора мощност, вентилатора на вътр. тяло спира, съответно и компресора спира(обща консумация 7-8W). Според мен състоянието, в което климатика застава е: "достиганл зададеното и следи за промяна в темп. на помещението". След около 3-5 мин комп. тръгва плавно достига до консумация 300 - 400W (в зависимост от външната темп). и вентилатора на вътр тяло се коригира плавно в зависимост от темп в стаята, като след това през целия ден компресор почти не спира(може би само за дефрост) и подържа точно зададената темп. питането ми е може би странно, но на работа има подобен климатик, смо че е плазма варианта, където тази последователност на работа е по различна, т.е. при пускане комп. достига макс. мощност и при достигане на зададеното, само намалява мощността и продължава да потдържа зададеното.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Странно е поведението на вентилатора, как така ще спира преди компресора. Начинът на работа на вентилатора е причината климатика да се държи по този начин. Пробвай на различни фиксирани скорости как ще е.

Разликата в поведението на работа между двата климатика може би е свързана също с различните по големина помещения и начина на монтаж, разположението на вътрешното тяло. Разстояние до тавана, до пода, разстояние пред тялото, препятствия пред въздушният поток.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от valen1 Виж публикацията
    Странно е поведението на вентилатора, как така ще спира преди компресора. Начинът на работа на вентилатора е причината климатика да се държи по този начин. Пробвай на различни фиксирани скорости как ще е.
    При LGC вентилатора минава на следене на темп. около 1-1,5 секунди преди да спре компресора. Не съм го виждал да минава в ОФФ при толкова голяма консумация поради това че го карам винаги на ECO. Условието за ОФФ е да мине заданието с +2,5 гр. Ако това се случи преди да си е намалил достатъчно мощността, може да изключи при всякаква входяща мощност.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

Още май не сме изкарали зимата, затова е рано да казвам, че климатика е идеален за парите си, но все пак добре се справя през тия дни на минусови температури и висока влажност, особено като се има предвид, че стаята ми е без никакви подобрения и е с 1 и половина външни стени!

В началото ми се струваше доста шумен, то и си е така де, но досега не съм имал климатик и не мога да направя аналог. С функцията за тихо външно тяло работи осезаемо по тихо, но я ползвам само вечер, щото като работи компресора на по ниски обороти, то освен за сметка на топлината, няма на какво друго да е!

Със "суинг" топлината наистина се разпределя по добре, но пък това "економи" ми се струва много т***к работа, особено като падне под нулата, освен да ограничава максималната мощност има и някаква друга заигравка, с тази функция просто поддържа по ниска температура от зададената, не че не може да я направи, а просто не иска. Климатика просто държи по ниска температура с 1-2 градуса, като е по топло навън не се усеща толкова, но застуди ли се тия 2 градуса са си осезаема разлика, е то ако от това му идва "икономията" - да ме държи на по студено....., ми да му таковам икономията тогава! Дори може да пробвате, когато климатика е направил температурата и се закрепил на минимална мощност да вкл. економи, климатика ще спре моментално напълно, все едно е подминал температурата и ще започне да поддържа 1-2 градуса по ниска! Просто под нулата не я ползвам тази функция, то дали и има наистина някаква икономия.....!

Иначе по груби мой сметки по фактурата за тока, е изразходил около 60-65 лева за периода 10.12 - 15.01, като се има предвид че стаята е 18 кв. но без никакви изолации и дървена дограма с 1.5 външни стени ми се струва добре, 22 гр, през деня, 18/20 вечер!

14.  

15. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от valen1 Виж публикацията

Разликата в поведението на работа между двата климатика може би е свързана също с различните по големина помещения и начина на монтаж, разположението на вътрешното тяло. Разстояние до тавана, до пода, разстояние пред тялото, препятствия пред въздушният поток.
    Изпробвах го и този номер, като съм задавал фиксирани скорости на вент. на вътр. тяло, точно същия ефект се получава. Пробвал съм и комбинация със суинг+мануал вент/ауто вент... все си знае същото... Експеримет съм правил, при работещ(дълго време) и достигнал на 23 град. зададена темп. да го усиля на 27-28, че дори и на 30, след което това, което описах по горе се повтаря. (работа 7-10 мин на макс, после за 2-3 мин намалчва вътр. вент и компр, след коеето ОФФ на вътр. вент и след 2-3 секунди ОФФ на компр.

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    При LGC вентилатора минава на следене на темп. около 1-1,5 секунди преди да спре компресора. Не съм го виждал да минава в ОФФ при толкова голяма консумация поради това че го карам винаги на ECO. Условието за ОФФ е да мине заданието с +2,5 гр. Ако това се случи преди да си е намалил достатъчно мощността, може да изключи при всякаква входяща мощност.
    Днес изпробвах това със ЕКО-то и този ефект на кратка работа и след това ОФФ го няма. т.е. след дозатопляне на помещението(дозатопли по-бавно и макс. мощност беше около 950-1000W) вътр. вент и компресора плавно намалиха обороти/мощност и си потдържаха зададеното. С ЕКО-то обаче забелязвам, че потдържа зададеното -1 гр. без ЕКО-то потдържа зададеното+1 в помещението. Предполагам, че този екшън със спирането на компр при 1100-1200W е както казваш при +2,5 гр. от зададеното, но явно при 1400W + и намален върт. вент много се загрява вътр. тяло и леко датчика за темп. се лъже и затова прави ОФФ, без да успее да го охлади(да поеме реалната темп от стаята) при намалени обороти на вътр. вентилатор. Интересно ми е, дали някой с такъв климатик е забелязал такава подобна работа.

16. Тук е от
    Feb 2013

Здравейте,
    На дистанционното има една функция "Low Noise". По книжка намалява дицибелите на външното тяло с около 3. Някой знае ли какво точно прави ? И до колко би пречила на нормалната работа на климатика ?

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Използвайте по-добре функцията Econo.Сега времето е топло.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от dreamtm Виж публикацията
    Здравейте,
    На дистанционното има една функция "Low Noise". По книжка намалява дицибелите на външното тяло с около 3. Някой знае ли какво точно прави ? И до колко би пречила на нормалната работа на климатика ?
    "Low Noise" го ползвам само през ноща, наистина намалява шума, през деня понякога го изключвам, особено ако е по студено, все пак ограничава оборотите на компресора и вентилатора, няма как да не оказва влияние върху работата на климатика!

Економи, както е казал колегата по горе го включвам само като е по топло, щото иначе не може да вдигне зададената температура, поне при моя съм забелязал, че с вкл. Економи външното тяло е по шумно, така че вечер пък изкл, економито и вкл. "Low Noise"!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 24 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fujitsu ASYG 12 LECA супер гадно тракане
    От slimisimo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 20-01-15, 11:55
  2. Дефрост при ASYG 12 LECA
    От ste4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 09-01-15, 21:35
  3. FUJITSU ASYG 12 LECA /AOYG 12 LEC
    От kaizer във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4
    Последно: 05-01-15, 20:43
  4. Fujitsu ASYG 12LECA/ AOYG 12LEC или Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC
    От ilians във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 19-11-12, 13:41
  5. FUJITSU ASYG-12LEC или Fujitsu ASHG-12LE
    От dimlubnik във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 05-10-12, 23:24

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе